Com construir una audiència des de zero: Guia Completa

Com construir una audiència des de zero

Construir una audiència des de zero no és una tasca fàcil. Cal temps, esforç i una estratègia ben pensada.

No obstant això, amb l’enfocament correcte, és possible generar seguidors lleials de persones que estiguin interessades en allò que tens per oferir i com es poden veure impactats per tu.

En aquest article, cobrirem tot el que cal saber sobre com crear una audiència des de zero, des de la identificació del teu públic objectiu fins al mesurament de l’èxit.

Què vol dir construir una audiència?

La creació d’audiències es refereix al procés d’atreure i fer créixer un grup de persones interessades a la teva marca, producte o servei . En màrqueting digital, la creació d’audiències és un component crític d’una estratègia de màrqueting amb èxit.

Sense una audiència, és poc probable que els teus esforços de màrqueting siguin efectius.

Com identificar el teu públic objectiu

El primer pas per construir una audiència és identificar el teu públic objectiu. Això implica  definir el teu client ideal, fer estudis de mercat i crear persones compradores (buyer persones).

1) Defineix el teu client ideal

Per construir una audiència, cal saber a qui estàs intentant arribar. Això significa definir el teu client ideal en funció de factors com l’edat, el sexe, la ubicació, els interessos i el comportament de compra.

Comença recopilant informació dels teus clients existents. Si tot just estàs començant, pensa en quin és el principal problema que resol el teu producte o servei.

2) Realitza estudis de mercat

La investigació de mercat implica recopilar dades sobre el teu públic objectiu per comprendre millor les seves necessitats, preferències i comportaments. Això es pot fer mitjançant enquestes, grups focals o anàlisi de xarxes socials.

3) Crea persones compradores (buyer persones)

Un buyer persona és una representació semifictícia del teu client ideal. Inclou informació com objectius, punts febles, desafiaments i necessitats. La creació de buyer persones pot ajudar-te a adaptar els teus esforços de màrqueting al teu públic objectiu.

Contingut relacionat: La guia definitiva per crear un avatar del client

Estratègies per construir una audiència des de zero

Hi ha diverses estratègies que pots utilitzar per crear una audiència. Aquestes són algunes de les més efectives:

1. Crea contingut valuós que ajudi la teva audiència

Quan hagis identificat el teu públic objectiu, el següent pas és crear contingut valuós que ressoni amb ells. El contingut pot incloure publicacions de bloc, vídeos, publicacions a xarxes socials i més.

El contingut és el que atrau la teva audiència. En proporcionar contingut valuós, t’estableixes com una autoritat al teu nínxol i generes confiança amb la teva audiència.

Per mantenir-te organitzat i coherent amb la creació de contingut, et recomanem que creïs un calendari de contingut. Això et pot ajudar a planificar i programar el teu contingut amb anticipació, assegurant que sempre tinguis contingut nou per a la teva audiència.

2. Aprofita les plataformes de xarxes socials

Les xarxes socials són una eina poderosa per construir una audiència. En triar les plataformes adequades i desenvolupar una estratègia de xarxes socials, pots interactuar amb la teva audiència i generar seguidors lleials.

Una estratègia de xarxes socials descriu els teus objectius i tàctiques per fer servir les xarxes socials per arribar al teu públic objectiu. Ara, no oblidis que les xarxes socials són una conversa bidireccional.  Per crear una audiència, és important interactuar amb els teus seguidors responent els comentaris i sol·licitant comentaris.

3. Crea una llista de correu electrònic

El màrqueting per correu electrònic és una eina poderosa per construir i nodrir una audiència.

Pot ajudar-te a construir relacions més sòlides amb la teva audiència, augmentar el coneixement de la marca i impulsar les conversions. En recopilar adreces de correu electrònic de la teva audiència, pots crear campanyes de correu electrònic específiques que proporcionin valor i generin confiança. La clau del growth marketing  és personalitzar.

Per recopilar adreces de correu electrònic, has d’oferir una mica de valor a la teva audiència a canvi. Això es coneix com a lead magnet, que pot prendre la forma d’un llibre electrònic, un document tècnic, una prova gratuïta o un altre recurs valuós. el teu lead magnet s’ha d’adaptar a les necessitats i els interessos de la teva audiència.

Quan hagis recopilat les adreces de correu electrònic, és hora de crear una campanya de màrqueting per correu electrònic. Això pot incloure una sèrie de correus electrònics de benvinguda, butlletins, actualitzacions de productes i més. Assegura’t de segmentar la teva llista de correu electrònic i crea campanyes específiques que proporcionin valor a cada segment.

4. Fes servir SEO per construir la teva audiència

L’optimització de motors de cerca (SEO) és el procés d’optimitzar el teu lloc web per obtenir una classificació més alta a les pàgines de resultats dels motors de cerca (SERP).

El SEO pot ajudar a arribar a un públic més ampli en augmentar la teva visibilitat en els resultats de cerca. En optimitzar el teu lloc web per a les paraules clau i l’experiència de l’usuari, pot atraure més trànsit orgànic i construir la reputació de la teva marca.

El primer pas és fer una investigació de paraules clau. Et recordem que la recerca de paraules clau és el procés didentificar les paraules clau i frases que la teva audiència està utilitzant per buscar els teus productes o serveis.

Utilitza eines de recerca de paraules clau per identificar paraules clau rellevants i optimitzar el contingut del teu lloc web en conseqüència.

A més, hi ha diverses tàctiques de SEO on page i off page que pots utilitzar per optimitzar el teu lloc web per als motors de cerca. Això inclou l’optimització dels metatítols i descripcions del teu lloc web, la creació de contingut d’alta qualitat i la creació de backlinks de fonts fiables.

Contingut relacionat: 10 Consells per escriure entrades de bloc efectives per al SEO

5. Associa’t amb influencers

Els influencers et poden ajudar a arribar a una audiència més àmplia, generar confiança i augmentar la participació amb la teva marca. En associar-te amb influencers que s’alineen amb els valors de la teva marca (això és molt important), pots aprofitar la seva audiència i crear els teus seguidors.

Per trobar els influencers correctes, comença investigant els influencers a la teva indústria que tenen un fort seguiment i taxes de participació.  Busca persones influents que comparteixin els valors de la teva marca i tinguin seguidors lleials.

Quan hagis identificat possibles influencers, comunica’t amb ells i proposa’ls una associació. Sigues clar sobre les teves expectatives i objectius per a l’associació, i treballa juntament per crear contingut que ressoni a les dues audiències.

Contingut relacionat: Màrqueting d’influència: Guia completa

6. Fes servir publicitat online per construir la teva audiència i dirigir el trànsit al teu lloc web o canals de xarxes socials

La publicitat en línia pot ajudar-te a arribar a un públic més ampli ràpidament i generar clients potencials i conversions. En triar la plataforma de publicitat adequada i crear anuncis efectius, pots atraure nous clients i construir la reputació de la marca.

Hi ha diverses plataformes de publicitat per triar, inclosos Google Ads, Facebook Ads, LinkedIn Ads i més. Tria la plataforma que s’alineï amb la teva audiència i objectius de màrqueting.

Per crear anuncis efectius, assegura’t de dirigir-te a l’audiència correcta, fes servir imatges i textos que cridin l’atenció, i inclou una clara crida a l’acció.  Prova i perfecciona contínuament els anuncis per optimitzar-ne el rendiment.

Contingut relacionatPublicitat online: Fes que la teva estratègia funcioni

El cas de Glossier: Exemple de construcció d’una audiència

Glossier_Exemple de construcció d'una audiència

Un exemple d’una marca que va crear amb èxit una audiència digital des de zero és  Glossier, una marca de bellesa i cura de la pell que es va fundar el 2014. La fundadora de Glossier, Emily Weiss, va començar a construir una audiència a través del bloc personal, Into The Gloss, que va començar el 2010.

Usant Into The Gloss com a plataforma, Weiss va compartir els seus propis consells de bellesa i recomanacions de productes i va entrevistar altres experts en bellesa . També va utilitzar el bloc per recopilar comentaris dels lectors i identificar tendències a la indústria de la bellesa.

El 2014, Weiss va llançar Glossier com una marca de bellesa directa al consumidor. Va aprofitar l’audiència que havia creat a través d’Into The Gloss per promocionar la nova marca i generar entusiasme. Els primers productes de Glossier es van dissenyar en funció dels comentaris dels lectors d’Into The Gloss, cosa que va ajudar a generar confiança i lleialtat amb el públic objectiu de la marca.

L’èxit de Glossier es pot atribuir a diverses estratègies clau de creació d’audiència que hem compartit abans.

  • Primer, Weiss va identificar el seu públic objectiu des del principi i va utilitzar Into The Gloss per interactuar-hi i recopilar comentaris.
  • En segon lloc,  va crear contingut valuós que va ressonar en la seva audiència, la qual cosa la va ajudar a establir-se com una autoritat en la indústria de la bellesa.
  • En tercer lloc,  va aprofitar les xarxes socials per promocionar Glossier i interactuar amb la seva audiència. Finalment, va fer servir els comentaris dels clients per crear productes que es van adaptar a les necessitats i preferències de la seva audiència, la qual cosa va ajudar a generar confiança i lleialtat amb la marca.

Avui, Glossier té una sòlida audiència digital, amb gairebé 3 milions de seguidors a Instagram i una base de clients lleials. L’èxit de la marca és un testimoni del poder de la creació d’audiència en el màrqueting digital.

Conclusió

Crear una audiència des de zero pot ser una tasca aclaparadora, però seguint les estratègies anteriors i optimitzant-ne contínuament l’enfocament, pots crear seguidors lleials i fer créixer la teva marca.

No oblidis que mesurar l’èxit dels teus esforços de creació d’audiència és crucial per garantir que ets en el camí correcte i progressar cap als teus objectius.