Com crear un pla de Growth Marketing per al teu negoci

Com crear un pla de Growth Marketing per al teu negoci

Vols crear un pla de growth marketing per al teu negoci?

En aquesta publicació, et mostrarem com crear un pla de Growth Marketing per al teu negoci.

Què és el Growth Marketing?

El Growth Marketing és una disciplina que s’enfoca a experimentar amb diverses estratègies i tàctiques de màrqueting per trobar les formes més efectives de fer créixer un negoci.

Els especialistes en màrqueting de creixement utilitzen una varietat de tècniques, que inclouen proves A/B, optimització de motors de cerca (SEO), màrqueting per correu electrònic, publicitat en xarxes socials, màrqueting de contingut, màrqueting de referrals i altres estratègies per impulsar el creixement.

Les eines d’anàlisi i la informació basada en dades per mesurar el rendiment de les teves campanyes i prendre decisions basades en dades són clau en el growth marketing.

Growth Marketing Vs Màrqueting Tradicional

El growth màrqueting i el màrqueting tradicional són dos conceptes diferents.

Aquestes són algunes de les diferències clau:

1. Enfocament

El màrqueting tradicional generalment implica un enfocament de comunicació més unidireccional, on les empreses transmeten el missatge a una gran audiència amb l’esperança d’arribar als seus clients.

El growth marketing, per altra banda, implica un enfocament més iteratiu i basat en dades que implica testejar i optimitzar campanyes basades en els comentaris dels clients i la informació de les dades.

Es tracta d’identificar una oportunitat, crear una tàctica estratègica, implementar-la i analitzar-ne els resultats.

2. Objectius

El màrqueting tradicional se centra principalment a crear notorietat de marca, establir una reputació i generar clients potencials.

El growth marketing se centra a impulsar l’adquisició ràpida de clients i el creixement dels ingressos en experimentar amb diferents estratègies i tàctiques de màrqueting. És un enfocament centrat en els resultats i centrat en el client.

3. Canals

A diferència del màrqueting tradicional, el growth marketing aprofita una varietat de canals, inclosos el màrqueting digital, les xarxes socials i el mòbil. Es basa en estratègies omnicanals.

4. Mètriques

El màrqueting tradicional sovint mesura l’èxit utilitzant mètriques com la notorietat de la marca, l’abast i les impressions. En contrast, el growth marketing s’enfoca a mètriques com el cost d’adquisició del client (CAC), el valor de vida del client (CLV) i les taxes de conversió per mesurar l’efectivitat de les campanyes.

5. Velocitat

Les campanyes de màrqueting tradicionals sovint poden trigar setmanes o mesos a planificar-se i executar-se, mentre que el growth marketing implica testejar i llançar campanyes ràpidament per generar resultats ràpids. La iteració és clau per obtenir resultats ràpidament.

Com crear un pla de growth marketing per al teu negoci

La creació d’un pla de growth marketing implica diversos passos clau. Aquests són els passos a seguir:

Pas nº1 – Defineix les teves metes

Comença per definir els objectius del teu pla de growth marketing. Què esperes assolir? Estàs buscant augmentar el trànsit del lloc web, generar més clients potencials o augmentar els ingressos per vendes? Sigues específic sobre el que vols aconseguir.

Pas nº2 – Identifica el teu públic objectiu

Determina qui és el teu client ideal i quins són els punts febles. Podeu crear buyer persones per ajudar-vos a comprendre les necessitats i preferències del vostre públic objectiu.

Has de comprendre i obsessionar-te amb el recorregut del client.

Pas nº3 – Realitza una investigació de mercat

Realitza estudis de mercat per recopilar informació sobre la teva indústria, competència i clients. Pots utilitzar eines com Google Analytics, anàlisi de xarxes socials i enquestes per recopilar dades.

Fes servir l’escolta social i les enquestes als clients. Són garantia d’informació de primera mà.

Pas nº4 – Analitza els teus esforços de growth marketing actuals

Revisa els teus esforços de màrqueting actuals per determinar què funciona i què no. Identifica les àrees on pots millorar i les oportunitats per provar noves tàctiques.

Pas nº5 – Desenvolupa una estratègia

En funció dels teus objectius, el públic objectiu i la investigació, desenvolupa una estratègia de growth marketing que descrigui les tàctiques que utilitzaràs per assolir els teus objectius.

Tàctiques estratègiques a explorar pel teu pla de growth marketing:

Hi ha diverses estratègies que es poden utilitzar al growth marketing. Aquestes són algunes:

  • Optimització de la taxa de conversió (CRO):  CRO és el procés d’optimització del teu lloc web o pàgina de destinació per augmentar el percentatge de visitants que realitzen una acció desitjada, com fer una compra, completar un formulari o subscriure’s a un butlletí informatiu . CRO implica provar diferents elements al vostre lloc web, com ara el títol, el copy, els botons de crida a l’acció i les imatges, per veure què genera la quantitat més gran de conversions.
  • Màrqueting de referència:  El màrqueting de referència és una estratègia que aprofita els teus clients existents per adquirir nous clients. Això pot implicar incentivar els teus clients perquè recomanin als seus amics i familiars al teu negoci, oferint recompenses per referències amb èxit.
  • Màrqueting de contingut: El màrqueting de contingut implica crear i compartir contingut valuós, com ara publicacions de bloc, vídeos i infografies, per atraure el teu públic objectiu. Aquesta estratègia pot ajudar a establir la teva marca com una autoritat a la teva indústria, dirigir el trànsit al teu lloc web i generar clients potencials.

Contingut relacionat:  Contingut vertical a la teva estratègia de màrqueting en xarxes socials

  • Optimització de motors de cerca (SEO):  SEO és el procés d’optimitzar el teu lloc web i el teu contingut per obtenir una classificació més alta a les pàgines de resultats dels motors de cerca (SERP) per paraules clau rellevants. Aquesta estratègia pot ajudar a atraure trànsit orgànic al teu lloc web i millorar la seva visibilitat als motors de cerca.
  • Publicitat pagada:  La publicitat pagada implica publicar anuncis a plataformes com Google, Facebook i LinkedIn per arribar al teu públic objectiu. Aquesta estratègia pot ajudar a dirigir el trànsit al teu lloc web i generar clients potencials o vendes, però pot ser costosa i requereix una orientació i optimització acurades.
  • Màrqueting per correu electrònic:  El màrqueting per correu electrònic implica l’enviament de correus electrònics personalitzats i dirigits als teus subscriptors per nodrir clients potencials, construir relacions i impulsar conversions. Aquesta estratègia pot ajudar a augmentar la retenció de clients, generar negocis repetits i impulsar les vendes.
  • Diversificació del negoci:  Per aconseguir una major rendibilitat i mitigar els riscos, no n’hi ha prou amb lliurar un producte o servei excepcional. Les empreses també han de trobar noves oportunitats en la manera com creen i lliuren valor, creant una cartera de models de negoci que puguin fomentar i sostenir el creixement.

Pas nº6 – Testejar i optimitzar

Implementa el teu pla de growth marketing i prova les tàctiques per veure què funciona millor. Utilitza proves A/B i altres mètodes per optimitzar les campanyes i obtenir els millors resultats.

Pas nº7 – Mesura i analitza

Realitza un seguiment del teu progrés i mesura l’èxit del teu pla de growth marketing. Utilitza l’anàlisi de dades per identificar què funciona i què necessita millorar.

Recorda crear una llista de preguntes freqüents dels teus clients, amb respostes a les principals objeccions de venda.

Pas nº8 – Millora contínuament

Utilitza els coneixements que obtens de l’anàlisi de dades per millorar contínuament el teu pla de growth marketing. Experimenta amb noves tàctiques i ajusti la seva estratègia segons calgui.

Exemple d’un embut de vendes al teu pla de growth marketing

Al growth marketing, un embut de vendes és un procés pas a pas que descriu com un client potencial es mou des del coneixement inicial de la teva marca fins a convertir-te en un client que paga. També implica el recorregut del client un cop ha realitzat la primera compra.

Aquí hi ha un exemple d’un embut de vendes segons el growth marketing:

1) Consciència

Aquesta és la part superior de l’embut. Aquí, els clients potencials s’adonen de la marca a través de diversos canals. Estem parlant de les xarxes socials, els motors de cerca o el boca a boca. En aquesta etapa, l’objectiu és captar l’atenció dels clients potencials i donar-los a conèixer el teu producte o servei.

2) Interès

En aquesta etapa, els clients potencials han mostrat interès a la teva marca i estan buscant més informació sobre el teu producte o servei. L’objectiu és brindar informació més detallada i educar els clients potencials sobre els beneficis del teu producte o servei.

3) Consideració

Els clients potencials estan considerant si comprar el teu producte o servei o no. L’objectiu és proporcionar informació addicional que pugui ajudar els clients potencials a prendre una decisió. El contingut com a casos d’estudi, ressenyes o proves gratuïtes és clau.

4) Conversió

Aquesta és la part inferior de l’embut. Els clients potencials fan una compra o fan una acció desitjada, com ara registrar-se per a una prova gratuïta o completar un formulari. El propòsit és fer que sigui el més fàcil possible per als clients potencials fer una compra o fer l’acció desitjada.

5) Retenció

Aquesta etapa implica retenir els clients i construir-hi una relació a llarg termini. L’objectiu és oferir un servei excel·lent al client, oferir promocions o descomptes per encoratjar les compres repetides i recopilar comentaris per millorar contínuament l’experiència del client.

Considerar:

  • Bumps i Upsells
  • Estratègia de referència

6) Advocacy

En aquesta etapa, els clients es converteixen en defensors de la teva marca i ajuden a difondre el teu producte o servei. L’objectiu és encoratjar els clients satisfets a compartir la teva experiència amb altres a través de les xarxes socials, referències o ressenyes en línia.

Considerar:

  • Estratègia d’ambaixadors

Mitjançant l’ús d’un enfocament d’embut de vendes, els especialistes en growth marketing poden centrar-se a optimitzar cada etapa del viatge del client per augmentar-ne les conversions i impulsar un creixement sostenible.

Conclusió

L’objectiu del growth marketing és identificar i capitalitzar les oportunitats de creixement més efectives, cosa que en última instància condueix a un creixement empresarial sostenible i escalable .

Aquest és un marc pas a pas sobre com crear un pla de màrqueting de creixement per al negoci.