10 Estratègies exitoses per promocionar les publicacions del teu bloc

10 Estratègies exitoses per promocionar les publicacions del teu bloc

Estàs pensant en promocionar les publicacions del teu bloc, però no estàs segur de com?

Crear publicacions de bloc d’alta qualitat és una part essencial del màrqueting de contingut, però és només la meitat de la batalla. Quan hagis creat una publicació de bloc atractiva, el següent pas és promocionar-la de manera efectiva per atraure lectors i fer créixer la teva audiència.

En l’abarrotat panorama digital actual, fer que les publicacions del bloc arribin a les persones adequades pot ser un desafiament, però és factible. Mitjançant l’ús d’estratègies de promoció provades, pots augmentar la visibilitat del teu bloc i atraure més trànsit al teu lloc.

En aquest article, compartirem estratègies exitoses per promocionar les publicacions del bloc, perquè puguis obtenir més visibilitat i aconseguir els teus objectius de màrqueting de contingut.

Què és una publicació de bloc?

Una publicació de bloc és un article o contingut escrit per a un bloc, generalment publicat en línia i destinat a interactuar amb una audiència.

Les publicacions de bloc poden cobrir una àmplia gamma de temes, des d’històries personals fins a notícies i anàlisis, i es poden escriure en diversos estils, com ara informatiu, persuasiu o entretingut.

Beneficis d’escriure publicacions de bloc

Hi ha molts beneficis en escriure publicacions de bloc, tant per a l’escriptor com per a l’audiència. Alguns dels principals beneficis inclouen:

 1. Desenvolupar autoritat i credibilitat:  en escriure regularment sobre un tema específic, et pots establir com un expert en aquest camp i guanyar credibilitat amb la teva audiència.
 2. Connectar amb la teva audiència:  les publicacions de bloc ofereixen una manera de connectar amb la teva audiència a nivell personal, compartir les teves experiències i interactuar amb els teus comentaris i opinions.
 3. Dirigir el trànsit al teu lloc web:  en publicar publicacions de bloc d’alta qualitat, pots atraure més visitants al teu lloc web i convertir-los potencialment en clients o subscriptors.
 4. Impulsar la teva SEO: els motors de cerca com Google afavoreixen els llocs web que produeixen contingut nou i d’alta qualitat de manera regular, de manera que els blocs poden ajudar-te a millorar la teva classificació en els motors de cerca i atraure més trànsit orgànic al teu lloc web.
 5. Desenvolupar les teves habilitats d’escriptura:  els blocs són una excel·lent manera de practicar i millorar les teves habilitats d’escriptura, ja sigui que siguis un escriptor professional o tot just estiguis començant.

Estratègies exitoses per promocionar les publicacions del teu bloc

Hi ha moltes estratègies que pots utilitzar per promocionar les publicacions del bloc en línia i augmentar el teu nombre de lectors. Aquestes són algunes de les millors estratègies provades per considerar:

1. Reutilitzar el contingut del teu bloc

Reutilitzar el contingut del bloc és una estratègia poderosa per promocionar el teu bloc en línia. En reutilitzar el contingut, pots arribar a noves audiències, atraure trànsit al teu lloc i desenvolupar la teva marca. Aquí hi ha algunes tàctiques sobre com reutilitzar el teu contingut:

 1. Crea vídeos: converteix les publicacions del teu bloc en vídeos. Pots crear vídeos curts i atractius que resumeixin les publicacions del teu bloc o aprofundir més en el tema. Comparteix els teus vídeos a YouTube, les xarxes socials i el teu bloc.
 2. Crea infografies: converteix les publicacions del teu bloc en infografies. Les infografies són una excel·lent manera de representar visualment dades i informació. Comparteix les teves infografies a les xarxes socials i al bloc.
 3. Crea podcasts:  converteix les publicacions del bloc en podcasts. Pots crear podcasts curts que resumeixin les publicacions del bloc o aprofundir més en el tema. Comparteix els teus podcasts a iTunes, Spotify i el seu bloc.
 4. Crea presentacions de diapositives:  converteix les publicacions del teu bloc en presentacions de diapositives. Pots crear presentacions de diapositives visualment atractives que resumeixin les publicacions del teu bloc o aprofundir més en el tema. Comparteix les teves presentacions de diapositives a SlideShare i al teu bloc.
 5. Crea llibres electrònics:  converteix les publicacions del bloc en llibres electrònics. Pots compilar les publicacions del teu bloc en un llibre electrònic i oferir-lo com a descàrrega gratuïta al bloc. Això no només proporcionarà valor als teus lectors, sinó que també t’ajudarà a crear la teva llista de correu electrònic.
 6. Crea seminaris web: converteix les publicacions del teu bloc en seminaris web (webinars). Pots crear seminaris web que aprofundeixin més en el tema de les publicacions del teu bloc. Comparteix els teus seminaris web a les xarxes socials i al bloc.
 7. Crea publicacions per a xarxes socials: converteix les publicacions del teu bloc en publicacions per a xarxes socials. Pots crear publicacions breus i atractives per a les xarxes socials que resumeixin les publicacions del teu bloc o aprofundir més en el tema. Comparteix les teves publicacions a les xarxes socials als teus canals de xarxes socials.

En reutilitzar el contingut, pots arribar a noves audiències i atraure trànsit al teu lloc. Experimenta amb diferents formats per trobar allò que funciona millor per a la teva audiència. Recorda sempre vincular el teu bloc i brindar valor als teus lectors.

Contingut relacionat:  Com reutilitzar el contingut del blog a les xarxes socials

2. Creació d’enllaços al bloc

Crear enllaços al bloc és una estratègia poderosa per promocionar el teu bloc en línia. La construcció d’enllaços és el procés d’adquirir backlinks al teu lloc des d’altres llocs. Els backlinks són un factor de classificació important per als motors de cerca i poden generar trànsit al teu lloc des d’altres llocs. Aquí hi ha algunes tàctiques estratègiques sobre com construir enllaços al teu lloc:

 1. Crea contingut valuós:  el primer pas per crear enllaços és crear contingut valuós al qual la gent es vulgui vincular. Crea contingut profund, informatiu i atractiu que brindi valor als teus lectors.
 2. Blocs de convidats:  comunica’t amb altres blocaires al teu nínxol i ofereix escriure una publicació de convidat per al teu bloc. A canvi de la publicació de convidat, pots sol·licitar un backlink al teu lloc. Això no només proporcionarà valuosos backlinks al teu lloc, sinó que també exposarà el teu bloc a una nova audiència.
 3. Construcció d’enllaços trencats:  troba enllaços trencats en altres llocs al teu nínxol i comunica’t amb el propietari del lloc. Ofereix proporcionar un enllaç de reemplaçament al teu lloc a canvi de l’enllaç trencat. Això no només proporcionarà un valuós backlink al teu lloc, sinó que també ajudarà el propietari del lloc a reparar el teu enllaç trencat.
 4. Recuperació d’enllaços:  Supervisa les mencions de la teva marca i bloc en línia. Si algú esmenta la teva marca o bloc, però no vincula al teu lloc, comunica’t amb ells i demana un enllaç. Això no només proporcionarà backlinks valuosos al teu lloc, sinó que també t’ajudarà a establir relacions amb altres blocaires.
 5. Crea actius vinculables:  crea recursos valuosos al teu lloc als quals la gent es vulgui vincular. Això podria incloure infografies, llibres electrònics, plantilles o altres recursos que brindin valor als teus lectors.

Recorda, la creació d’enllaços requereix temps i esforç, però és una estratègia poderosa per promocionar un bloc en línia. Concentra’t en crear contingut valuós i establir relacions amb altres blocaires al teu nínxol. Amb el temps, els teus esforços donaran els seus fruits en forma de més trànsit i una presència en línia més forta.

3. Creació d’un enllaç UTM (mòdul de seguiment d’Urchin)

Crear un enllaç UTM (Mòdul de seguiment d’Urchin) és una estratègia poderosa per promocionar les publicacions del bloc. Els enllaços UTM et permeten fer un seguiment del rendiment de les campanyes de màrqueting en afegir paràmetres als teus URL. Això t’ajudarà a determinar quines campanyes estan generant trànsit al bloc i quins no.

Aquí hi ha algunes tàctiques que pots implementar:

 1. Comença amb l’URL base: comença ingressant l’URL base de la pàgina que vols promocionar. Aquesta és la URL de la teva publicació de bloc o pàgina de destinació.
 2. Afegeix paràmetres UTM:  afegeix paràmetres UTM al teu URL per rastrejar les campanyes de màrqueting. Hi ha cinc paràmetres UTM: font, mitjà, campanya, terme i contingut.
 • Font: aquest paràmetre identifica d’on prové el trànsit. Per exemple, si estàs executant una campanya publicitària de Facebook, la teva font seria Facebook.
 • Mitjà: aquest paràmetre identifica el tipus de trànsit que estàs rebent. Per exemple, si estàs executant una campanya de publicitat gràfica, el teu mitjà seria la visualització.
 • Campanya: aquest paràmetre identifica la campanya específica que estàs executant. Per exemple, si estàs executant una campanya d’ofertes d’estiu, la teva campanya seria «rebaixes d’estiu».
 • Terme: aquest paràmetre es fa servir per rastrejar paraules clau de cerca pagada. Si utilitzes una campanya de Google AdWords, pots utilitzar aquest paràmetre per fer un seguiment de les paraules clau per les quals estàs oferint.
 • Contingut: aquest paràmetre s’utilitza per diferenciar entre diferents anuncis o enllaços que apunten a la mateixa URL. Per exemple, si estàs executant dos anuncis diferents a Facebook que apunten a la mateixa pàgina de destinació, pots utilitzar aquest paràmetre per diferenciar entre els dos anuncis.
 1. Fes servir una eina de creació d’URL:  fes servir una eina de creació d’URL UTM per crear el teu enllaç UTM. Hi ha diverses eines gratuïtes disponibles en línia, com  Campaign URL Builder de Google, Bitly i Hootsuite.
 2. Prova el teu enllaç UTM:  prova el teu enllaç UTM per assegurar-te que funciona correctament. Feu clic a l’enllaç i assegureu-vos que us porti a la pàgina correcta amb els paràmetres UTM.

En crear enllaços UTM, pots fer un seguiment del rendiment de les teves campanyes de màrqueting i optimitzar els teus esforços per promocionar el teu bloc en línia. Utilitza les dades que recopilis dels teus enllaços UTM per refinar les teves estratègies de màrqueting i atraure més trànsit al bloc.

4. Responent preguntes a Quora

Quora  és una popular plataforma de preguntes i respostes amb milions d’usuaris que busquen respostes a les teves preguntes. En respondre preguntes relacionades amb el nínxol del bloc, pots establir-te com una autoritat al teu camp i atraure trànsit al bloc.

Aquí hi ha alguns consells sobre com promocionar el teu bloc a Quora:

 1. Identifica preguntes rellevants:  cerca preguntes relacionades amb el nínxol del bloc. Fes servir la funció de cerca de Quora per trobar preguntes que puguis respondre. Concentra’t en les preguntes que són rellevants per al teu bloc i en les quals pots proporcionar informació valuosa.
 2. Proporciona respostes valuoses:  quan responguis preguntes a Quora, proporciona respostes detallades i valuoses. Sigues concís, però també proporciona prou informació per ajudar la persona que fa la pregunta. Fes servir exemples i dades per recolzar les teves respostes.
 3. Enllaç al bloc:  inclou un enllaç al bloc a les teves respostes de Quora, però fes-ho d’una manera no promocional. Per exemple, pots incloure un enllaç a una publicació de bloc que proporcioni informació addicional sobre el tema. Evita ser massa promocional o spam, ja que això pot danyar la teva credibilitat.
 4. Interactuar amb la comunitat:  Interactua amb la comunitat de Quora votant i comentant les respostes d’altres persones. Això t’ajudarà a establir relacions amb altres usuaris de Quora i augmentar la teva visibilitat a la plataforma.
 5. Supervisa les teves analítiques:  Supervisa les analítiques del teu bloc per fer un seguiment del trànsit procedent de Quora. Utilitza aquestes dades per refinar la teva estratègia i centrar-te en les preguntes que generen més trànsit al bloc.

5. Arribar a persones influents per promocionar les publicacions del bloc

Arribar a persones influents és una estratègia per promocionar les publicacions del bloc que pot ajudar-te a arribar a un públic més ampli i augmentar la credibilitat del bloc.

Els influencers són persones que tenen una gran quantitat de seguidors a les xarxes socials i, el que és més important, amb molta participació (engagement), i poden ajudar-te a arribar al seu públic objectiu i atraure trànsit al bloc. Aquí hi ha algunes tàctiques:

 1. Identifica persones influents rellevants:  identifica persones influents que siguin rellevants per al nínxol del bloc.
 2. Investiga el seu contingut:  investiga el contingut que publiquen els influencers per veure si s’alinea amb el nínxol del bloc i, òbviament, amb els teus valors. Assegura’t de comprendre la teva marca i la teva audiència abans de comunicar-te amb ells.
 3. Comunica’t amb un missatge personalitzat:  comunica’t amb persones influents amb un missatge personalitzat que expliqui per què creus que estarien interessats al bloc. Sigues específic sobre el que li agrada del teu contingut i com el teu bloc pot afegir valor als seus seguidors.
 4. Ofereix valor:  ofereix als influencers una mica de valor a canvi de promocionar el teu bloc. Això podria ser una publicació de convidat al bloc o una salutació a les xarxes socials per als seus seguidors.
 5. Seguiment:  fes un seguiment dels influencers després de comunicar-hi. Sigues pacient i respectuós, i no tinguis por de fer-ne un seguiment diverses vegades.

Contingut relacionat:  Màrqueting d’influència: Guia completa

6. Ús de mapes de calor per analitzar el comportament de l’usuari

Els mapes de calor són una gran eina per analitzar el comportament dels usuaris al bloc i optimitzar el teu contingut per millorar la participació i les conversions. Mitjançant l’ús de mapes de calor, pots veure on els usuaris fan clic, es desplacen i passen la major part del temps al teu lloc. Aquesta informació et pot ajudar a prendre decisions sobre on col·locar el teu contingut, com estructurar les teves pàgines i quin tipus de contingut crear.

Implementa les tàctiques següents:

 1. Tria una eina de mapa de calor:  hi ha moltes eines de mapa de calor disponibles, tant gratuïtes com de pagament. Algunes opcions populars inclouen Hotjar, Crazy Egg i Mouseflow. Tria una eina que sigui fàcil d’utilitzar i proporciona la informació que necessites.
 2. Instal·la l’eina de mapa de calor:  Quan hagis triat una eina, instal·la-la al bloc. La majoria de les eines de mapes de calor requereixen que afegeixis un fragment de codi a la capçalera o peu de pàgina del vostre lloc web. Si utilitzes un lloc de WordPress, fes servir aquest plugin per inserir-lo fàcilment:  WP Code
 3. Analitza el comportament dels usuaris: un cop instal·lada l’eina de mapa de calor, comença a analitzar el comportament dels usuaris al bloc. Cerca patrons sobre on els usuaris fan clic, es desplacen i passen la major part del temps al teu lloc. Aquesta informació et pot ajudar a identificar àrees on necessites millorar el teu contingut o experiència d’usuari.
 4. Optimitza el teu contingut:  en funció dels coneixements que recopilis de l’eina de mapa de calor, optimitza el contingut i l’experiència de l’usuari. Això pot incloure moure els botons de crida a l’acció a ubicacions més destacades, millorar el menú de navegació o crear contingut més atractiu.
 5. Controla els teus resultats:  després de realitzar canvis al bloc, controla els teus resultats amb l’eina de mapa de calor. Busca millores en el comportament dels usuaris, com ara més clics o participació. Utilitza aquesta informació per realitzar més millores i optimitzar el bloc amb el temps.

7. Publicació de convidats a blocs populars

En escriure contingut d’alta qualitat per a altres blocs al teu nínxol, pots establir com una autoritat i atraure trànsit al bloc. Aquí hi ha algunes tàctiques per promocionar les publicacions del teu bloc:

 1. Identifica blocs rellevants:  identifica blocs populars al teu nínxol que acceptin publicacions de convidats. Busca blocs amb una audiència gran i amb participació que estaria interessada en el teu contingut.
 2. Investiga’n el contingut:  investiga el contingut que publica al bloc per veure si s’alinea amb el nínxol del teu. Assegura’t de comprendre la teva marca i la teva audiència abans de comunicar-te amb ells.
 3. Comunica’t amb un discurs personalitzat:  comunica’t amb el propietari del bloc amb un discurs personalitzat que expliqui per què creus que els seus lectors estarien interessats en el teu contingut. Sigues específic sobre el que pots oferir i sobre quins temes t’agradaria escriure.
 4. Segueix les pautes:  segueix acuradament les pautes de publicació de convidats del bloc. Això pot incloure enviar el teu article en un format específic o adherir-se a un recompte de paraules específic.
 5. Promociona la teva publicació de convidat:  una vegada es publiqui la teva publicació de convidat, promociona-la al teu propi bloc i plataformes de xarxes socials. Això ajudarà a atraure trànsit de tornada al bloc i augmentarà la teva visibilitat.

8. Publicar les publicacions del teu bloc a Flipboard

Flipboard  és una plataforma de xarxes socials que permet als usuaris crear i seleccionar revistes digitals segons els interessos. En publicar les publicacions del teu bloc a Flipboard, pots arribar a una nova audiència i atraure trànsit al bloc. Aquí hi ha alguns consells:

 1. Crea un compte de Flipboard: per començar, crea un compte de Flipboard i configura el teu perfil. Això et permetrà crear i curar revistes digitals en funció dels teus interessos.
 2. Crea una revista:  crea una revista a Flipboard i afegeix les publicacions del teu bloc. Pots crear diverses revistes basades en diferents temes relacionats amb el nínxol del bloc.
 3. Fes servir etiquetes rellevants : quan afegeixis les publicacions del teu bloc a Flipboard, fes servir etiquetes rellevants perquè als usuaris els resulti més fàcil trobar el teu contingut. Això augmentarà la teva visibilitat a la plataforma i atraurà més trànsit al bloc.
 4. Participa amb la comunitat:  participa amb altres usuaris de Flipboard comentant-ne les publicacions i compartint-ne el contingut. Això t’ajudarà a establir relacions amb altres usuaris de Flipboard i augmentar la seva visibilitat a la plataforma.
 5. Promociona les teves revistes de Flipboard:  Promociona les teves revistes de Flipboard al bloc i altres plataformes de xarxes socials. Anima els teus lectors a seguir les teves revistes a Flipboard per mantenir-se al dia amb el teu contingut més recent.

9. Aprofitar les eines de SEO per auditar el rendiment del vostre lloc web

Aprofitar les eines de SEO per auditar el rendiment del teu lloc web és un pas fonamental per promocionar les publicacions del bloc. Les eines de SEO poden ajudar-te a identificar problemes que poden estar afectant la classificació del teu lloc web als motors de cerca i brindar suggeriments per millorar el rendiment del teu lloc web.

 1. Tria una eina de SEO:  hi ha moltes eines de SEO disponibles, tant gratuïtes com de pagament. Algunes opcions populars inclouen Google Analytics, SEMrush, Ahrefs i Moz. Tria una eina que s’ajusti a les teves necessitats i pressupost.
 2. Realitza una auditoria del lloc web:  una vegada que hagis triat una eina de SEO, fes una auditoria del lloc web per identificar qualsevol problema tècnic que pugui estar afectant el rendiment del teu lloc web. L’auditoria ha d’incloure la verificació d’enllaços trencats, el contingut duplicat, la velocitat de la pàgina i la capacitat de resposta mòbil.
 3. Analitza el rendiment de les paraules clau:  fes servir la teva eina de SEO per analitzar el rendiment de les paraules clau i identificar qualsevol oportunitat de millora. Cerca paraules clau amb alts volums de cerca i poca competència, i optimitza el teu contingut en conseqüència.
 4. Controla els teus backlinks:  fes servir la teva eina de SEO per monitoritzar els teus backlinks i identificar qualsevol backlink tòxic que pugui estar perjudicant la classificació del teu lloc web. Desautoritza qualsevol backlink tòxic per millorar la classificació del teu lloc web.
 5. Optimitza el teu contingut:  utilitza la teva eina de SEO per identificar qualsevol bretxa al teu contingut i optimitza’l en conseqüència. Concentra’t en crear contingut atractiu i d’alta qualitat que proporcioni valor als teus lectors.
 6. Controla el teu progrés:  després d’implementar canvis al teu lloc web, controla el teu progrés fent servir la teva eina de SEO. Busca millores a la classificació i el trànsit del teu lloc web. Utilitza aquesta informació per fer millores addicionals i optimitzar el teu lloc web amb el temps.

Contingut relacionat:  10 Consells per escriure entrades de bloc efectives per al SEO

10. Aprofitament dels canals de xarxes socials

Amb milers de milions d’usuaris actius a xarxes socials com Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i LinkedIn, aquestes plataformes ofereixen una gran oportunitat per arribar a un públic més ampli i atraure més trànsit al teu lloc web.

Aquí hi ha algunes tàctiques per implementar:

 1. Comparteix les teves publicacions a múltiples plataformes:  no et limitis a una sola plataforma de xarxes socials. Comparteix les publicacions del bloc en múltiples plataformes per arribar a un públic més ampli i augmentar les teves possibilitats d’atreure trànsit al teu lloc web.
 2. Fes servir imatges cridaneres:  les xarxes socials són un mitjà visual, així que assegura’t d’incloure imatges o vídeos d’alta qualitat a les teves publicacions per captar l’atenció de les persones i encoratjar-les a fer clic al bloc.
 3. Crea subtítols atractius:  els teus subtítols han de ser breus, àgils i convincents. Fes servir un llenguatge clar i concís que transmeti el valor de la teva publicació de bloc i per què la gent hauria de llegir-la.
 4. Fes servir hashtags rellevants:  els hashtags poden ajudar a augmentar la visibilitat de les teves publicacions i fer que siguin més visibles per a les persones interessades en el teu tema. Utilitza hashtags rellevants a les teves publicacions per ajudar les persones a trobar el seu contingut.
 5. Interactua amb la teva audiència:  les xarxes socials són una conversa bidireccional, així que assegura’t d’interactuar amb la teva audiència responent als comentaris i missatges. Això pot ajudar a construir relacions amb els teus seguidors i augmentar les possibilitats que comparteixin el teu contingut amb les seves xarxes.
 6. Programa les teves publicacions:  fes servir una eina de programació de xarxes socials per programar les teves publicacions amb anticipació. Això pot ajudar-te a mantenir-te constant amb el teu cronograma de publicació i garantir que el teu contingut estigui davant de la teva audiència de manera regular.

Conclusió

Promocionar les publicacions del teu bloc és essencial si vols atraure trànsit al teu lloc web, arribar a un públic més ampli, establir-te com una autoritat al teu camp i convertir-lo en vendes. En aprofitar una varietat d’estratègies, pots augmentar el teu abast i la teva participació i, en última instància, aconseguir els teus objectius.

Si bé no hi ha un enfocament únic per promocionar les publicacions del teu bloc, experimentar amb diferents estratègies i fer un seguiment dels seus resultats pot ajudar-te a identificar què funciona millor per a la teva audiència i els teus objectius.