Com vendre més a les xarxes socials

Com vendre més a les xarxes socials

Vols saber com vendre més a les xarxes socials?

Les xarxes socials han revolucionat la manera com les empreses interactuen amb els clients, oferint una poderosa eina per connectar, atraure i impulsar les vendes. Amb milers de milions de persones que utilitzen plataformes de xarxes socials a tot el món, les empreses que no aprofiten aquestes plataformes corren el risc de quedar-se enrere de la competència.

En aquesta publicació, explorarem com vendre més a les xarxes socials i les estratègies clau que pots utilitzar per augmentar les teves vendes a les xarxes socials. Des de la definició del teu públic objectiu fins a l’aprofitament de la publicitat en línia, et donarem consells pràctics per ajudar-te a crear una estratègia sòlida a les xarxes socials que ressoni amb els teus clients ideals.

Ja siguis propietari d’una petita empresa o professional de màrqueting, aquesta publicació està dissenyada per ajudar-te a augmentar les vendes a les xarxes socials i assolir els teus objectius comercials. Aleshores, anem-hi!

Defineix el teu públic objectiu

Definir el teu públic objectiu és la base de qualsevol campanya de màrqueting a les xarxes socials. Sense una comprensió clara del teu client ideal, és probable que els teus esforços publicitaris i de contingut es quedin curts. Identificar el teu públic objectiu et permet adaptar els teus missatges, contingut i esforços publicitaris per atraure aquells que tenen més probabilitats d’interactuar i comprar al teu negoci.

Per començar a definir el teu públic objectiu, comença investigant dades demogràfiques, comportaments, interessos i punts febles. Pots utilitzar eines com Facebook Audience Insights, Google Analytics i eines d’enquestes per recopilar aquesta informació. Utilitza la informació recopilada de la teva investigació per crear perfils de clients.

Alguns consells a tenir en compte en investigar el teu públic objectiu inclouen:

  • Analitza la base de clients actual: mira la base de clients actual per identificar punts en comú com l’edat, el sexe, la ubicació, els interessos i els comportaments de compra.
  • Realitza una investigació de mercat:  utilitza eines com enquestes i grups d’enfocament per recopilar informació sobre els punts febles, els desafiaments i els comportaments del teu públic objectiu.
  • Analitza les audiències de la competència: estudia els seguidors de les xarxes socials dels teus competidors per identificar punts en comú i diferències en comparació de la teva audiència.

Contingut relacionat:  Com construir una audiència des de zero: Guia Completa

Tria les plataformes adequades

Amb tantes plataformes de xarxes socials disponibles, pot ser un desafiament determinar quines són les millors per al teu negoci. Triar les plataformes adequades on centrar-se és essencial per arribar al teu públic objectiu i impulsar les vendes.

Beneficis i limitacions de les plataformes de xarxes socials populars:

Facebook:

La plataforma de xarxes socials més gran, amb més de 2.960 milions d’usuaris actius (2023), és ideal per a empreses que es dirigeixen a una audiència àmplia. Els usuaris de Facebook inclouen totes les edats, gèneres i ubicacions.

Els beneficis inclouen la base d’usuaris massiva, diverses opcions de publicitat i anàlisis sòlides. Les limitacions inclouen la disminució de l’abast orgànic i els canvis d’algorisme que dificulten veure el teu contingut.

Instagram:

Amb més de 2000 milions d’usuaris actius (2023), Instagram és popular entre el públic més jove i és ideal per a empreses amb productes o serveis orientats a allò visual.

Com a beneficis, podem incloure altes taxes de participació, atractiu visual i la capacitat d’arribar a audiències més joves. Les limitacions són l’abast orgànic limitat i la necessitat de tenir una estratègia sòlida de contingut visual.

Twitter:

Una plataforma de ritme ràpid amb més de 238 milions dusuaris actius (2023), Twitter és ideal per a empreses que busquen interactuar amb els clients en temps real i compartir notícies i actualitzacions ràpidament.

Els beneficis inclouen oportunitats de participació en temps real, intercanvi ràpid i fàcil i accés a persones influents. Les limitacions inclouen recomptes de caràcters limitats, creixement decreixent d’usuaris i la necessitat d’actualitzacions freqüents i oportunes.

LinkedIn:

Una plataforma de xarxes professionals amb més de 900 milions d’usuaris actius, a partir del 2023, LinkedIn és ideal per a empreses que es dirigeixen a professionals i audiències B2B.

Els beneficis inclouen les oportunitats de creació de xarxes professionals, opcions de publicitat dirigida i la capacitat d’establir un lideratge intel·lectual.  Les limitacions inclouen una audiència més limitada i un enfocament a B2B en lloc de B2C.

Tik Tok:

Amb més de mil milions d’usuaris actius, a partir del 2023, TikTok és popular entre el públic més jove i és ideal per a empreses amb productes o serveis impulsats visualment.

Els beneficis inclouen les seves altes taxes d’engagement, potencial per a contingut viral i una base d’usuaris més joves. Les limitacions inclouen la relativa novetat i opcions de publicitat limitades.

Seleccionar les plataformes de xarxes socials adequades és crucial per maximitzar els teus esforços de vendes. En comprendre les fortaleses i limitacions de cada plataforma i alinear-les amb els teus objectius comercials i el teu públic objectiu, pots crear una estratègia de xarxes socials que impulsi l’engagement i augmenti les vendes.

Estratègies sobre com vendre més a les xarxes socials

Quan hagis identificat el teu públic objectiu i seleccionat les millors plataformes de xarxes socials per al teu negoci, és hora de desenvolupar una estratègia de màrqueting de creixement (growth marketing) que t’ajudarà a vendre més a les xarxes socials.

Aquestes són algunes de les estratègies i tàctiques més efectives per impulsar les vendes a les xarxes socials:

1. Crea un sentit d’urgència

Crear un sentit d’urgència és una manera poderosa d’encoratjar les persones a prendre mesures. Considera establir una data límit per a la teva oferta o limitar la quantitat de persones que poden aprofitar-la.

Fes servir un llenguatge persuasiu per crear una sensació d’urgència i transmetre que la teva oferta no estarà disponible per sempre.

Exemple:

Oferta per temps limitat: Obté un 20% de descompte en la teva primera compra quan et subscriguis al nostre butlletí informatiu abans de la mitjanit d’avui! No et perdis aquesta oferta exclusiva, no estarà disponible demà. Uneix-te a la nostra comunitat de clients satisfets i comença a experimentar els beneficis del nostre producte avui!

2. Personalitza la teva oferta

Personalitzar la teva oferta pot fer-la més atractiva per a la teva audiència. Considera segmentar la teva audiència i crear ofertes que parlin directament dels seus interessos o necessitats.

Fes servir un llenguatge que ressoni amb cada segment de la teva audiència i adapta les teves imatges i missatges en conseqüència.

Exemple:

Trucant a tots els amants del menjar! Sabem quan t’encanta descobrir nous sabors i ingredients. És per això que estem oferint una promoció especial exclusivament per als nostres foodies més aventurers: 20% de descompte a la nostra col·lecció seleccionada d’espècies i condiments internacionals. Ja sigui que siguis un fanàtic de la cuina asiàtica, els plats de l’Orient Mitjà o els sabors llatinoamericans, tenim les espècies per ajudar-te a crear menjars autèntics amb qualitat de restaurant a casa. No et perdis aquesta oportunitat de portar les teves papil·les gustatives a un viatge arreu del món. Ordena ara!

3. Fes servir imatges cridaneres

Les xarxes socials són un mitjà visual, per la qual cosa és important fer servir imatges cridaneres per captar l’atenció de la teva audiència. Fes servir imatges o vídeos d’alta qualitat que mostrin la teva oferta d’una manera atractiva i convincent.

Assegura’t d’incloure una crida a l’acció clara que encoratgi les persones a aprofitar la teva oferta.

4. Ofereix descomptes i regals

Els descomptes i obsequis són incentius que poden motivar les persones a passar a l’acció, com fer una compra, subscriure’s a un butlletí informatiu o seguir un compte de xarxes socials. En oferir descomptes o regals, les empreses poden atraure nous clients, retenir els existents i augmentar les vendes.

Els descomptes es poden oferir com un percentatge del preu total, una suma en euros sobre el preu normal o una oferta de compra un i n’obté un de gratis. Els obsequis poden ser articles físics, com ara mostres o productes promocionals, o articles digitals, com llibres electrònics o contingut exclusiu.

Tot i això, és important utilitzar els descomptes i els obsequis de manera estratègica i acurada, ja que l’ús excessiu pot conduir a una devaluació de la marca o el producte.

Exemple:

Presentem la nostra nova línia de snacks vegans! Estem oferint una promoció especial per celebrar: compra un paquet i obté un paquet gratuït! Fes servir el codi VEGANBOGO en finalitzar la compra. A més, els primers 50 clients que facin una compra rebran una bossa de mà gratis amb la seva comanda!

5. Aprofita la prova social

La prova social és un motivador poderós perquè les persones passin a l’acció. Considera mostrar testimonis o ressenyes de clients per generar confiança i credibilitat amb la teva audiència. La prova social pot ajudar les persones a sentir-se més segures en la decisió d’aprofitar la teva oferta.

Exemple:

“Uneix-te als milers de clients satisfets que han transformat la seva pell amb la nostra línia de cura de la pell totalment natural! No confiïs només en la nostra paraula: això és el que diuen els nostres clients:

‘Aquesta és sens dubte la millor línia per a la cura de la pell que he fet servir! La meva pell mai no s’ha vist ni s’ha sentit millor.’ – Sara

‘He lluitat contra l’acne tota la meva vida, però des que faig servir aquests productes, la meva pell mai ha estat més clara. No ho puc recomanar prou! – Joan

Eines

Eines disponibles que les empreses poden utilitzar per sol·licitar ressenyes de vídeos dels seus clients:

  • Boast  : Boast és una plataforma que ajuda les empreses a recopilar i mostrar testimonis en vídeo dels clients. Amb Boast, les empreses poden demanar testimonis en vídeo dels clients per correu electrònic o SMS, i després carregar-los i mostrar fàcilment al seu lloc web o canals de xarxes socials.
  • VideoPeel  : VideoPeel és una plataforma de ressenyes de vídeos que permet a les empreses sol·licitar ressenyes de vídeos dels teus clients, revisar i aprovar els vídeos i després compartir-los al teu lloc web i canals de xarxes socials. VideoPeel proporciona a les empreses una pàgina inicial personalitzable on els clients poden gravar i carregar les seves ressenyes en vídeo.
  • Testimonial Hero  : Testimonial Hero és una empresa de testimonis en vídeo que s’especialitza en crear testimonis en vídeo de clients d’alta qualitat. Amb Testimonial Hero, les empreses poden demanar ressenyes en vídeo dels seus clients i després treballar amb un equip de videògrafs professionals per crear testimonis en vídeo polits i efectius.
  • VideoAsk : VideoAsk és una plataforma que permet a les empreses crear enquestes de vídeo interactives i formularis de comentaris. Amb VideoAsk, les empreses poden crear una enquesta en vídeo que inclogui una pregunta perquè els clients proporcionin un testimoniatge en vídeo.

6. Usar la narració d’històries per vendre més a les xarxes socials

La narració d’històries pot ser una poderosa eina perquè les empreses connectin amb la seva audiència a un nivell més profund i creïn una experiència de marca més memorable i atractiva.

En explicar històries que ressonen amb la seva audiència, les empreses poden construir connexions emocionals més fortes i augmentar la probabilitat de convertir seguidors en clients.

Exemple:

La Maria és una mare treballadora que sempre està en moviment i no té temps per cuinar menjars saludables per a ella i la seva família.

Li costa trobar opcions d’aliments convenients i saludables que s’ajustin a l’agenda atapeïda.

Foothy és un servei de menjar a domicili i la solució perfecta per a Maria.

Foothy destaca les opcions de menjar a base de plantes. No només són convenients, sinó també saludables i deliciosos. [Mostra fotos i vídeos dels menjars, i inclou testimonis d’altres mares treballadores ocupades que van provar el servei i els va encantar].

Contingut relacionat: Com utilitzar l’storytelling al teu màrqueting

7. Temps de llançament únic

Això sovint s’anomena «llançament de producte.» La idea és crear entusiasme i anticipació al voltant d’un nou producte o servei, promocionant molt abans de la data de llançament. Això pot ajudar a generar entusiasme i augmentar l’interès en la teva oferta.

Un dels beneficis clau d’un llançament únic és que crea un sentit d’urgència entre la teva audiència. És més probable que les persones passin a l’acció quan saben que alguna cosa només està disponible per un temps limitat. En promocionar molt el teu llançament i generar anticipació, pots encoratjar les persones a prendre mesures i fer una compra.

1. Abans del temps de llançament

Perquè un llançament únic sigui exitós, és important planificar amb anticipació i crear un pla de màrqueting integral que inclogui la promoció a les xarxes socials. Has de començar a promocionar el teu llançament amb diverses setmanes d’anticipació i generar entusiasme a través de publicacions a xarxes socials, màrqueting per correu electrònic i altres canals. Considera oferir descomptes per reserva anticipada o altres incentius per encoratjar les persones a fer una compra abans de la data de llançament.

2. Durant el temps de llançament

Has de continuar promocionant fortament el teu producte a les xarxes socials. Utilitza un llenguatge persuasiu, imatges cridaneres i prova social per generar confiança i credibilitat amb la teva audiència. Assegura’t d’incloure crides a l’acció clares que encoratgin les persones a fer una compra abans que finalitzi el període de llançament.

3. Després del temps de llançament

Mostra estima i gratitud per ajudar a construir relacions més sòlides amb la teva audiència. Fins i tot si no us han comprat; podrien fer-ho més tard.

Conclusió

Impulsar les vendes a les xarxes socials requereix un enfocament estratègic i un compromís amb l’experimentació i l’optimització. Al llarg d’aquesta publicació, hem cobert una varietat d’estratègies i tàctiques clau de growth màrqueting que les empreses poden utilitzar per vendre de manera més efectiva a les xarxes socials.

Analitzar i mesurar els resultats dels teus esforços de màrqueting a les xarxes socials és un pas crucial en el procés.

En fer un seguiment de les mètriques, pots obtenir informació valuosa sobre què funciona i què no, i utilitzar aquesta informació per optimitzar i refinar les campanyes per obtenir millors resultats.

Aleshores, és hora d’actuar! Mitjançant l’ús d’aquestes estratègies i tàctiques, les empreses poden portar els seus esforços de vendes a les xarxes socials al següent nivell i veure resultats reals. No tinguis por de provar coses noves, ser creatiu/creativa i, el que és més important, diverteix-te amb el teu màrqueting a les xarxes socials!