Com entendre i aprofitar el gràfic de coneixement

Com entendre i aprofitar el gràfic de coneixement

En el panorama en constant evolució del màrqueting digital, comprendre i aprofitar el gràfic de coneixement és cada cop més essencial.

El gràfic de coneixement, impulsat per la tecnologia de cerca semàntica, està revolucionant la manera com els motors de cerca comprenen i brinden informació rellevant als usuaris.

En aquest article, aprofundirem en el concepte del gràfic de coneixement, la seva importància en el màrqueting modern i com les empreses poden aprofitar el seu poder per millorar la visibilitat en línia i l’experiència de l’usuari. Anem-hi!

Què és el gràfic de coneixement?

El gràfic de coneixement és una base de coneixement desenvolupada per motors de cerca, com Google, per millorar els resultats de cerca en organitzar la informació de manera estructurada i interconnectada.

Es basa en els principis de la cerca semàntica, l’objectiu de la qual és comprendre el context, la intenció i les relacions entre paraules, entitats i conceptes. En lloc de basar-se únicament en paraules clau, el gràfic de coneixement cerca brindar als usuaris resultats de cerca més significatius i complets.

La importància per al màrqueting modern

1. Resultats millorats del motor de cerca

El gràfic de coneixement permet que els motors de cerca brindin resultats més precisos i rellevants als usuaris. Va més enllà de la coincidència tradicional de paraules clau i té en compte el context, les entitats i les relacions associades amb les consultes de cerca. 

En comprendre la intenció de l’usuari i brindar informació completa, les empreses poden augmentar la seva visibilitat i atraure més trànsit qualificat als seus llocs web.

2. Rich Snippets i panells de coneixement

El gràfic de coneixement impulsa rich snippets i panells de coneixement, que brinden als usuaris informació ràpida i concisa directament als resultats de cerca. Els rich snippets mostren detalls addicionals, com ara qualificacions, ressenyes i informació d’esdeveniments, mentre que els panells de coneixement brinden un resum d’informació clau sobre entitats, com ara empreses, organitzacions o persones famoses.

Optimitzar el contingut perquè aparegui en aquests fragments i panells pot augmentar significativament la visibilitat i la credibilitat.

3. Cerca per veu i assistents digitals

A mesura que la cerca per veu i els assistents digitals guanyen popularitat, el gràfic de coneixement es torna encara més rellevant. Les consultes de veu solen ser conversacionals i requereixen comprendre el context i la intenció. 

En aprofitar el gràfic de coneixement,  les empreses poden optimitzar-ne el contingut per alinear-se amb les consultes de cerca per veu i brindar respostes precises i completes a les cerques basades en veu, assegurant que la seva informació estigui fàcilment disponible per als usuaris d’assistents de veu.

Aprofitar el poder del gràfic de coneixement: estratègies

Aprofitar el poder del gràfic de coneixement requereix un enfocament estratègic per aprofitar-ne el potencial. Aquí hi ha algunes estratègies a considerar:

1. Marcat de dades estructurades

Implementa el marcatge de dades estructurades, com Schema.org, per proporcionar als motors de cerca informació explícita sobre el contingut.

Això ajuda els motors de cerca a comprendre el context i les relacions entre les entitats del teu lloc web, el que fa que sigui més probable que aparegui a rich snippets i panells de coneixement.

2. Optimitza per a consultes basades en entitats

Concentra’t a optimitzar el teu contingut per a consultes basades en entitats en comptes de confiar únicament en paraules clau específiques.

Comprèn les entitats clau relacionades amb el teu negoci i incorpora-les de forma natural al teu contingut. Això ajuda els motors de cerca a reconèixer el teu lloc web com una font fiable d’informació per a aquestes entitats.

Suposem que tens un lloc web que proporciona informació sobre pel·lícules. Tradicionalment, potser t’has centrat en l’optimització de paraules clau per orientar títols de pel·lícules o noms d’actors específics. 

Tot i això, amb el canvi cap a consultes basades en entitats, pots millorar el teu contingut per alinear-te millor amb les entitats subjacents dins del gràfic de coneixement.

Com?

  1. Identifica entitats clau relacionades amb el teu contingut  (p. ex., títols de pel·lícules, actors).
  2. Proporciona informació detallada sobre aquestes entitats. Inclou atributs rellevants com ara la data de llançament, el resum de la trama, els membres de l’elenc, els premis i qualsevol altre detall pertinent.
  3. Implementa el marcatge d’esquema per estructurar dades importants. Per a pel·lícules, pots utilitzar esquemes com Pel.lícula, Persona i TreballCreatiu per proporcionar informació estructurada.
  4. Estableix relacions entre entitats dins del teu contingut. Per exemple, vincula una pel·lícula al director, actors o gèneres relacionats.
  5. Incorpora paraules clau basades en entitats de forma natural al teu contingut. Per exemple, en lloc d’apuntar només a «pel·lícules d’acció», pots optimitzar per a «les millors pel·lícules d’acció de tots els temps» o «pel·lícules dirigides per Quentin Tarantino».
  6. Fes servir rich snippets per mostrar informació important rellevant en SERP. Això podria incloure classificacions de pel·lícules, dates de llançament, membres de l’elenc i altres detalls pertinents. Els rich snippets fan que el teu contingut es destaqui i brinden informació ràpida als usuaris.
  7. Ofereix recomanacions d’entitats relacionades. Per exemple, si un usuari està veient una pel·lícula específica, pots suggerir pel·lícules similars o altres pel·lícules del mateix director o actors.
  8. Optimitza les consultes d’entitats basades en veu. Les persones tendeixen a fer servir un llenguatge més conversacional i natural quan parlen, així que considera incorporar consultes basades en entitats de cua llarga al teu contingut.

3. Crea contingut integral i d’autoritat

Desenvolupa contingut d’alta qualitat que cobreixi els temes de manera integral i estableixi la teva experiència a la teva indústria. Assegura’t que el teu contingut proporciona informació valuosa, respon preguntes comunes dels usuaris i connecta conceptes rellevants.

Això ajuda els motors de cerca a identificar el teu contingut com a autoritat i augmenta la probabilitat que aparegui al gràfic de coneixement.

Contingut relacionat: Com crear un pla de continguts per a les xarxes socials

4. Fomenta la presència de marca en línia

Crea i manté una forta presència de marca en línia a diverses plataformes i canals de xarxes socials.

La marca consistent i la participació positiva contribueixen a la comprensió de la teva marca per part del gràfic de coneixement i poden millorar les teves possibilitats d’aparèixer als panells de coneixement.

Contingut relacionat:  Crea la teva estratègia de xarxes socials: Guia pas a pas

Conclusió

El gràfic de coneixement representa un canvi significatiu en la manera com els motors de cerca entenen i brinden informació als usuaris. 

En adoptar els principis de cerca semàntica i optimitzar-ne el contingut i la presència en línia, pots aprofitar el poder del gràfic de coneixement per millorar la teva visibilitat, millorar els resultats del motor de cerca i brindar una experiència d’usuari perfecta.

Estigues actualitzat sobre els darrers desenvolupaments en la recerca semàntica i continua refinant les teves estratègies per garantir que el teu negoci prosperi en el panorama digital en evolució.