Com crear una estratègia de comunitat a Instagram i TikTok

Com crear una estratègia de comunitat a Instagram i TikTok

Estàs cercant construir una estratègia de comunitat?

Si estàs tractant d’atreure més audiència, en aquest article descobriràs com aconseguir més seguidors a Instagram i TikTok de forma orgànica.

Què és una estratègia de comunitat

Una estratègia de comunitat és un pla per crear i implicar una comunitat al voltant d’una marca, producte o servei. L’objectiu d’una estratègia de comunitat és crear un sentiment de pertinença i de lleialtat entre els membres de la comunitat i fomentar una cultura de col·laboració i compromís.

Una estratègia de comunitat sol incloure els elements següents:

1. Segmentació de l’audiència

Identificar els grups clau de persones que probablement estan interessades en la marca o el producte, i adaptar l’estratègia de comunitat a les teves necessitats i preferències específiques.

2. Selecció de plataformes

Triar les plataformes més adequades per crear i involucrar la comunitat, com ara plataformes de xarxes socials, fòrums, sales de xat o plataformes específiques per a la comunitat.

Aquí cobrirem com construir una estratègia de comunitat en dues plataformes: Instagram i TikTok.

3. Creació de continguts

Desenvolupar una estratègia de continguts que aporti valor als membres de la comunitat i en fomenti la participació. Això pot incloure entrades de bloc, vídeos, podcasts, seminaris web i altres tipus de contingut.

4. Tàctiques de participació

Desenvolupar tàctiques per animar els membres de la comunitat a participar, compartir les seves opinions i experiències i interactuar entre ells. Això pot incloure concursos, sondejos, enquestes, esdeveniments en directe i altres activitats de participació.

5. Gestió de la comunitat

Establir directrius per als membres de la comunitat i gestionar-la per garantir que les converses siguin respectuoses i se cenyeixin al tema, i que qualsevol problema o preocupació s’abordi a temps.

6. Mesurament del rendiment

Establir paràmetres per mesurar l’èxit de l’estratègia de comunitat, com ara els índexs de participació, l’augment de seguidors, les impressions i la retenció de clients.

Una estratègia de comunitat sòlida pot ajudar a construir una base de clients lleials i millorar l’experiència general del client, així com proporcionar informació i comentaris valuosos per a la marca o el producte.

Com crear una estratègia de comunitat a Instagram

Construir una estratègia de comunitat a Instagram implica una sèrie de passos clau.

El que no és permès a Instagram

Hi ha algunes accions que estan prohibides a Instagram, i no et permetran construir una comunitat:

 • Seguir i deixar de seguir
 • Comprar seguidors i likes
 • Comprar el compte d’algú
 • Infracció de drets d’autor
 • Hashtags prohibits

Estratègies per construir una comunitat a Instagram


Hi ha algunes estratègies que pots implementar per construir una comunitat a Instagram:

1) Crear i compartir contingut atractiu

Desenvolupa una estratègia de continguts que aporti valor a la teva audiència i fomenti l’engagement.

Això pot incloure:

 • Contingut educatiu
 • Contingut informatiu
 • Contingut entretingut
 • Contingut d’alt valor
 • Contingut generat per l’usuari

Consell Creativisocial: Utilitza Instagram Reels i contingut vertical per arribar a noves audiències.

2) Utilitza hashtags

Utilitza hashtags rellevants i populars per ajudar a fer que el teu contingut arribi a un públic més ampli i per atraure nous seguidors que estiguin interessats en la teva marca o producte. Recorda utilitzar hashtags relacionats amb el contingut.

Contingut relacionat: Com utilitzar els hashtags d’Instagram per al teu negoci

3) Relaciona’t amb la teva audiència

Respon als comentaris i missatges directes de manera oportuna, i utilitza les funcions interactives d’Instagram, com ara enquestes i concursos, per fomentar la participació.

4) Organitza concursos i sorteigs

Utilitza concursos i sorteigs per fomentar el contingut generat pels usuaris i recompensar els teus seguidors més compromesos.

5) Col·labora amb persones influents

Associa’t amb influencers d’Instagram que tinguin un gran engagement amb el teu públic objectiu perquè t’ajudin a promocionar la teva marca o producte.

Contingut relacionat: Màrqueting d’influència: Una guia completa

En general, construir una comunitat a Instagram requereix un enfocament coherent i estratègic, així com un coneixement profund del teu públic objectiu i dels seus interessos i necessitats.

Com crear una estratègia de comunitat a TikTok

La construcció d’una estratègia de comunitat a TikTok implica una sèrie d’estratègies clau, incloent-hi:

1) Crear i compartir contingut atractiu

Desenvolupar una estratègia de contingut que sigui única, divertida i entretinguda.

Utilitza formats populars de TikTok, com a reptes, tendències i balls, per atraure la teva audiència i augmentar la visibilitat.

2) Utilitza hashtags

Utilitza hashtags rellevants i populars per ajudar que el teu contingut arribi a un públic més ampli i per atraure nous seguidors que estiguin interessats en la teva marca o producte.

3) Interactua amb la teva audiència

Respon als comentaris i missatges directes de manera oportuna, i utilitza les funcions interactives de TikTok, com els duets i les puntades, per fomentar la participació.

4) Col·labora amb altres creadors

Associa’t amb altres creadors que tinguin un gran nombre de seguidors i impressions entre el públic objectiu perquè t’ajudin a promocionar la teva marca o producte.

5) Utilitza la publicitat de pagament

Utilitza les opcions de publicitat de pagament de TikTok, com els anuncis in-feed i els takeovers de marca, per augmentar la visibilitat i arribar a un públic més ampli.

En general, crear una comunitat a TikTok requereix un enfocament creatiu i innovador, així com un coneixement profund del teu públic objectiu i dels seus interessos i necessitats.

Diferències entre construir una comunitat a Instagram o TikTok

Si bé Instagram i TikTok són plataformes de xarxes socials populars, tenen algunes diferències clau que poden afectar la manera de construir una comunitat a cada plataforma.

Vet aquí algunes diferències a tenir en compte:

 • Demografia

Instagram té una base d’usuaris lleugerament més gran que TikTok, amb un percentatge més gran d’usuaris en el rang d’edat de 18-34 anys. TikTok, d’altra banda, té una base d’usuaris més jove, amb un percentatge més alt d’usuaris en el rang d’edat de 16-24 anys.

 • Tipus de contingut

Tot i que ambdues plataformes permeten fotos i vídeos, TikTok és coneguda pels seus vídeos curts que utilitzen música popular i efectes especials des del principi. Instagram també té capacitats de vídeo, sobretot amb la introducció d’Instagram Reels.

Tipus-de-contingut
 • Algoritme

Tant Instagram com TikTok utilitzen algoritmes per determinar quin contingut mostrar als usuaris, però els detalls dels algoritmes són diferents. Per exemple, l’algoritme de TikTok posa un èmfasi fort en la participació, mentre que l’algoritme d’Instagram prioritza el contingut que és rellevant per als interessos de l’usuari.

 • Descobribilitat

TikTok és conegut per la seva pàgina “Per a tu”, que mostra continguts de creadors que l’usuari no segueix, però que l’algoritme ha determinat que són rellevants o interessants. Instagram té una pàgina Explorar, però no és tan prominent com la pàgina “Per a tu” de TikTok.

Comprendre les característiques úniques i els punts forts de cada plataforma et pot ajudar a crear una estratègia de comunitat que s’adapti a la plataforma i al teu públic objectiu.

Conclusió

Més amunt hem tractat les estratègies de creació de comunitats.

És hora que les posis en pràctica i creïs una comunitat fidel a la teva marca.