Com crear i nodrir la teva llista de subscriptors

Com crear i nodrir la teva llista de subscriptors

Crear i nodrir una llista de subscriptors és una pràctica fonamental per fomentar relacions a llarg termini amb el teu públic objectiu.

Una llista de subscriptors sòlida et permet interactuar amb prospectes interessats, lliurar contingut valuós i impulsar conversions.

En aquest article, explorarem estratègies efectives i millors pràctiques per ajudar-te a crear i nodrir la teva llista de subscriptors per aconseguir un màrqueting de creixement exitós.

Com crear i nodrir la teva llista de subscriptors

1. Crea ofertes de subscripció atractives

Per atraure els visitants a subscriure’s a la teva llista, ofereix valuosos incentius de subscripció.

Crea lead magnets convincents, com llibres electrònics, guies, plantilles o accés exclusiu a contingut premium. Assegura’t que l’oferta s’alineï amb els interessos del teu públic objectiu i brindi beneficis tangibles que abordin els seus punts febles.

Contingut relacionat: 20 Idees de lead magnets per augmentar els subscriptors

2. Optimitza formularis de subscripció

Col·loca formularis de subscripció estratègicament al teu lloc web, pàgines de destinació i publicacions de bloc.

Mantingues els formularis simples, sol·licitant informació de contacte essencial com a nom i adreça de correu electrònic.

Minimitza la fricció mitjançant un disseny net i fàcil d’usar, instruccions clares i camps obligatoris mínims.

3. Fes servir finestres emergents i superposicions d’intenció de sortida

Aprofita les finestres emergents i les superposicions d’intenció de sortida per captar l’atenció dels visitants i encoratjar-los a subscriure’s abans d’abandonar el teu lloc. Fes una ullada a OptinMonster.

Fes servir una copy atractiva i un disseny visualment atractiu per convèncer per subscriure’s. Ofereix un incentiu addicional o emfatitza el valor que rebran en unir-se a la llista.

4. Aprofita les xarxes socials

Promociona les teves ofertes de subscripció i oportunitats de subscripció als canals de xarxes socials.

Comparteix avenços de contingut exclusiu, ressalta els beneficis de subscriure’s i dirigeix ​​als seguidors al teu lloc web o pàgines de destinació per registrar-se. Interactua amb la teva audiència, respon als comentaris i fomenta un sentit de comunitat.

5. Guest Blogging i promoció creuada

Col·labora amb persones influents, experts de la indústria o empreses complementàries per ampliar el teu abast.

Contribueix amb publicacions de convidats a blocs o llocs web autoritzats al teu nínxol i inclogui una crida a l’acció per subscriure’s a la teva llista.

Explora oportunitats de promoció creuada en què promocionen les ofertes de subscripció dels altres per accedir a noves audiències.

6. Optimitza el registre de correu electrònic a correus electrònics transaccionals

Inclou invitacions de subscripció o enllaços a les teves ofertes de subscripció a correus electrònics transaccionals, com ara confirmacions de comandes o notificacions d’enviament.

Aprofita el compromís i l’atenció que reben aquests correus electrònics per convidar els clients a unir-se a la llista per a futures actualitzacions, descomptes exclusius o recursos addicionals.

7. Ofereix contingut i beneficis exclusius

Premia els teus subscriptors amb contingut exclusiu, accés anticipat a nous productes o promocions i descomptes especials.

Fes que se sentin valorats i apreciats per ser part de la teva comunitat. Brindar beneficis i experiències úniques fomenta la lleialtat i les referències de boca a boca.

8. Segmenta la teva llista de subscriptors

Segmenta la teva llista de subscriptors en funció de la demografia, els interessos, el comportament o els nivells de participació.

Això permet adaptar els teus missatges i ofertes a segments específics, augmentant la rellevància i la participació.

Envia correus electrònics dirigits que s’adaptin a les preferències de cada segment, augmentant la probabilitat de conversions.

9. Personalitza les campanyes de correu electrònic

Implementa tècniques de personalització a les teves campanyes de correu electrònic per crear una experiència personalitzada per als subscriptors.

Dirigeix-t’hi pel seu nom, utilitza contingut dinàmic en funció de les teves preferències o interaccions anteriors i recomana productes o contingut rellevant en funció dels seus interessos. La personalització ajuda a construir una connexió més forta i augmenta la participació.

Contingut relacionat: Com crear una seqüència de benvinguda que dispari les vendes de la llista de correu electrònic

10. Proporciona un valor constant

Lliurament constantment contingut valuós als teus subscriptors.

Envia articles educatius, informació de la indústria, estudis de casos o consells que s’alineïn amb els teus interessos. Mostra la teva experiència i estableix la teva posició com un recurs de confiança als seus ulls. Esforça’t per mantenir una cadència regular de comunicació sense sobrecarregar la safata d’entrada.

11. Supervisa i optimitza

Monitora regularment mètriques clau com taxes d’obertura, taxes de clics i taxes de conversió per mesurar l’efectivitat dels teus esforços de creació de llistes de subscriptors.

Analitza dades, realitza proves A/B i itera les teves estratègies en funció dels coneixements adquirits.

Optimitza contínuament les campanyes per millorar les taxes de participació i conversió.

Conclusió

Crear i nodrir una llista de subscriptors és un component vital del growth màrqueting.

Mitjançant la creació d’ofertes atractives de subscripció, l’optimització de formularis de subscripció, l’aprofitament de finestres emergents i superposicions, l’ús de xarxes socials, blocs de convidats, l’optimització de correus electrònics transaccionals, l’oferta de contingut i beneficis exclusius, la segmentació de la llista, la personalització de campanyes, el subministrament de valor constant i la supervisió i en optimitzar els teus esforços, pots crear una sòlida base de subscriptors i fomentar connexions significatives amb la teva audiència.

Una llista de subscriptors ben nodrida no només genera conversions, sinó que també crea defensors de la marca que donaran suport al teu creixement i contribuiran a l’èxit a llarg termini.