Com crear una seqüència de benvinguda que dispari les vendes de la llista de correu electrònic

Com crear una seqüència de benvinguda que dispari les vendes de la llista de correu electrònic

Vols crear una seqüència de benvinguda que transformi la llista de correu electrònic en un actiu rendible?

Com a propietari d’un negoci, crear una llista de correu electrònic pot ser una de les formes més efectives de fer créixer la teva marca i arribar al teu públic objectiu.  Però el que és encara més important que crear la teva llista és saber com convertir aquests subscriptors en clients de pagament. Aquí és on entra en joc una seqüència de benvinguda ben elaborada.

Sigui que estiguis començant o buscant portar el teu màrqueting per correu electrònic al següent nivell, aquestes estratègies provades t’ajudaran a crear una seqüència de benvinguda que converteixi i generi ingressos pel teu negoci.

Què és una seqüència de benvinguda per correu electrònic?

Una seqüència de benvinguda per correu electrònic és una sèrie de correus electrònics automatitzats que s’envien als nous subscriptors o clients després d’unir-se a una llista de correu electrònic o fer una compra. 

L’objectiu d’una seqüència de benvinguda és presentar la marca al subscriptor o client, proporcionar contingut valuós i construir-hi una relació.

En general, una seqüència de benvinguda consta d’una sèrie de 3 a 5 correus electrònics espaiats durant diversos dies o setmanes. Cada correu electrònic té un objectiu i un propòsit específics, com ara presentar la marca i els seus valors, oferir una promoció o descompte especial, brindar informació útil o convidar el subscriptor o client a interactuar amb la marca a les xarxes socials.

Beneficis d’una seqüència de benvinguda al màrqueting per correu electrònic

Hi ha diversos beneficis en fer servir una seqüència de benvinguda en el màrqueting per correu electrònic:

1) Presentar la Marca

Una seqüència de benvinguda et permet presentar la teva marca a nous subscriptors o clients, brindant-los informació valuosa sobre els teus productes o serveis i establint-hi una connexió. Això pot ajudar a generar confiança i credibilitat amb la teva audiència, cosa que pot conduir a una major participació i conversions.

2) Interactuar amb l’audiència

En proporcionar contingut valuós a la teva seqüència de benvinguda, pots atraure la teva audiència i encoratjar-los a prendre mesures. Com visitar el teu lloc web, seguir-te a les xarxes socials o fer una compra. Això pot ajudar a atraure trànsit al teu lloc web i augmentar les conversions.

3) Augmentar les conversions

Una seqüència de benvinguda pot ajudar a nodrir els clients potencials i portar-los més avall a l’embut de vendes, cosa que en última instància augmenta les conversions. En proporcionar contingut i promocions dirigits a la teva audiència, pot encoratjar-los a fer una compra o realitzar altres accions desitjades.

4) Personalització

En segmentar la llista de correu electrònic i adaptar la seqüència de benvinguda a grups específics de subscriptors, pots oferir una experiència més personalitzada per a la teva audiència. Et pot augmentar el compromís i la lleialtat.

Segmentació: Diferents seqüències de benvinguda per a diferents línies de productes

Pot ser beneficiós tenir diferents seqüències de benvinguda per a diferents línies de productes o segments de la teva audiència. Això es coneix com  a segmentació. Implica dividir la teva llista de correu electrònic en diferents grups segons característiques específiques, com ara dades demogràfiques, interessos, comportament o historial de compres.

En segmentar la teva llista de correu electrònic i crear seqüències de benvinguda específiques per a cada segment, pots enviar missatges més rellevants i personalitzats als teus subscriptors. I pot ajudar a millorar la participació, les taxes d’obertura i les taxes de conversió.

Per exemple, si tens diverses línies o categories de productes, pots crear una seqüència de benvinguda separada per a cada línia de productes, amb cada seqüència adaptada als interessos i necessitats específics d’aquest segment de la teva audiència. També pots segmentar la teva llista segons la ubicació, l’edat, el sexe o altres factors demogràfics i crear seqüències de benvinguda específiques per a cada segment.

La segmentació també es pot fer servir per enviar diferents tipus de seqüències de benvinguda a diferents grups de subscriptors en funció del seu comportament o accions. Per exemple, pots crear una seqüència de benvinguda separada per als subscriptors que es van registrar per a una prova gratuïta i una altra seqüència per als subscriptors que van fer una compra.

La segmentació i les seqüències de benvinguda dirigides poden ser una manera poderosa de lliurar missatges més personalitzats i rellevants als teus subscriptors, cosa que pot ajudar a construir relacions més sòlides, augmentar la participació i impulsar les conversions per al teu negoci.

Raons per les quals la majoria de les persones no decideixen tenir seqüències de correu electrònic de benvinguda

Crear una seqüència de correu electrònic de benvinguda pot requerir temps, esforç i recursos. Pot no ser una prioritat per a algunes persones o empreses. 

Fem una ullada a les següents raons:

  1. Manca de coneixement:  És possible que algunes persones no estiguin al corrent dels beneficis d’una seqüència de correu electrònic de benvinguda o de com crear-ne una. És possible que no sàpiguen per on començar o com implementar de manera efectiva una seqüència en la teva estratègia de màrqueting per correu electrònic. No et preocupis! Et cobrim. Continua llegint.
  2. Restriccions de temps:  Crear una seqüència de correu electrònic de benvinguda requereix temps i esforç. És possible que algunes persones no tinguin els recursos o el temps per desenvolupar i executar una seqüència completa.
  3. Desafiaments tecnològics:  Configurar una seqüència de correu electrònic de benvinguda pot requerir certa tecnologia, com ara una plataforma de màrqueting per correu electrònic, amb la qual algunes persones poden no estar familiaritzades o no tenir-hi accés.
  4. Creació de contingut:  Desenvolupar contingut per a una seqüència de correu electrònic de benvinguda pot ser un desafiament. Especialment, si no saps quin tipus de contingut ressonarà amb la teva audiència.
  5. Manca d’estratègia: Probablement, algunes persones no tenen al cap una estratègia o objectius clars de màrqueting per correu electrònic. I això pot dificultar la creació d’una seqüència de correu electrònic de benvinguda efectiva que s’alineï amb els teus esforços generals de màrqueting.

Tàctiques estratègiques per crear una seqüència de correu electrònic de benvinguda eficaç

En incorporar aquestes tàctiques estratègiques a la teva seqüència de correu electrònic de benvinguda, pots crear una experiència més atractiva i efectiva per als teus subscriptors, cosa que en última instància genera participació i conversions.

1. Personalització

Personalitzar la teva seqüència de benvinguda pot ajudar a crear una experiència més atractiva i rellevant pels teus subscriptors. Considera segmentar la teva llista i adaptar la teva seqüència de benvinguda a grups específics de subscriptors segons els teus interessos o comportaments.

2. Contingut de valor

Proporciona valor als teus subscriptors en incloure contingut útil i informatiu a la teva seqüència de benvinguda. Això pot ajudar a establir confiança i credibilitat amb la teva audiència. Aquesta és la clau.

3. Clara crida a l’acció

Inclou trucades a l’acció (CTA) clares i convincents a la teva seqüència de benvinguda que encoratgin els teus subscriptors a prendre mesures, com visitar el teu lloc web, seguir-lo a les xarxes socials o fer una compra.

Contingut relacionat:  5 elements de trucades a l’acció efectives

4. Seguiment oportú

Espacia els teus correus electrònics de benvinguda durant diversos dies o setmanes per evitar aclaparar els teus subscriptors. A més, considera enviar un correu electrònic de seguiment oportú als subscriptors que no s’han compromès amb la teva seqüència de benvinguda inicial per mantenir-los compromesos.

5. Consistència de marca

Assegura’t que la teva seqüència de benvinguda sigui coherent amb el missatge de la teva marca i la teva identitat visual per crear una experiència cohesiva per als teus subscriptors.

6. Prova i optimitza

Prova i optimitza regularment la teva seqüència de benvinguda per millorar-ne l’eficàcia. Considera provar diferents línies d’assumpte, formats de contingut o CTA per veure què ressona millor amb la teva audiència.

Embut: Seqüència de correu electrònic com un viatge

De la newsletter a l'embut de vendes

En el context d’una seqüència de correu electrònic, un viatge (journey) fa referència a la ruta que pren un subscriptor o client des del punt inicial de contacte amb la teva marca fins al resultat final desitjat, com ara una compra o una conversió. Fes una ullada a la imatge per veure un exemple d’embut.

El viatge generalment es defineix per una sèrie de correus electrònics que s’envien durant un període de temps. Cada correu electrònic està dissenyat per fer avançar el subscriptor o client en el camí cap al resultat final desitjat.

El viatge generalment comença amb:

1) El contacte inicial, com ara  la subscripció a un butlletí informatiu o una oferta de prova gratuïta.

2) A partir d’aquí, els correus electrònics a la seqüència estan dissenyats  per nodrir la relació i generar confiança amb el subscriptor o client,  alhora que brinden valor i aborden les seves necessitats específiques i punts febles.

3) A mesura que avança el viatge, els correus electrònics es poden enfocar més a  promocionar un producte o servei específic, oferir descomptes o incentius, o proporcionar proves socials i testimonis.

Al llarg del viatge, és important tenir en compte les necessitats i preferències del subscriptor o del client, i adaptar els correus electrònics als seus interessos i comportaments específics. Això es pot fer a través de la segmentació i la personalització. Com l’enviament de correus electrònics dirigits en funció de la teva ubicació, historial de compres o comportament de navegació.

El viatge s’ha de dissenyar amb un objectiu clar al cap,  com augmentar les vendes, generar clients potencials o crear notorietat de marca. També s’ha d’optimitzar per obtenir la màxima participació i conversió, centrant-se a oferir valor i generar confiança amb el subscriptor o client a cada pas del camí.

Tripwires: Ús de miniofertes en la teva seqüència de benvinguda

És possible portar algú a una venda en una seqüència de benvinguda sense sonar gaire comercial. La clau és proporcionar valor i generar confiança amb els teus subscriptors, en comptes de promocionar els teus productes o serveis.

Una estratègia efectiva és fer servir miniofertes en la teva seqüència de benvinguda, un tripwire, en lloc de simplement regalar regals.

Un tripwire és una oferta petita i de baix cost que brinda una idea del que el teu producte o servei pot oferir, alhora que genera ingressos per al teu negoci. Hauria de costar menys de 50 Eur.

Per exemple, en lloc de només oferir un llibre electrònic o un informe gratuïts, podries oferir un mini curs o una oferta introductòria de baix preu que brindi més valor i ajudi a generar impuls cap a una venda. També pots fer servir la seqüència de benvinguda per ressaltar els beneficis i característiques del teu producte o servei, i per proporcionar proves socials i testimonis de clients satisfets.

No obstant això, és important tenir en compte el to i el missatge a la teva seqüència de benvinguda, i evitar semblar massa insistent o venedor. En canvi,  concentra’t a construir una relació amb els teus subscriptors, brindar valor i abordar les necessitats i punts febles, i presentar gradualment els teus productes o serveis d’una manera que se senti natural i rellevant per als seus interessos i comportaments.

Mitjançant un enfocament estratègic per vendre a la teva seqüència de benvinguda, pots augmentar les possibilitats de convertir subscriptors en clients, alhora que genera confiança i lleialtat amb la teva audiència al llarg del temps.

Proveïdors de serveis de correu electrònic

Hi ha molts proveïdors de serveis de correu electrònic (ESP) disponibles, ja sigui que estiguis començant o no amb el màrqueting per correu electrònic. Algunes opcions populars inclouen:

  • Mailchimp:  Mailchimp és un ESP popular que ofereix un pla gratuït per a fins a 2000 subscriptors. És una excel·lent opció per a petites empreses i startups. També té una interfície fàcil d’utilitzar i una àmplia gamma de funcions per crear i enviar correus electrònics, administrar subscriptors i realitzar un seguiment del rendiment.
  • ConvertKit:  ConvertKit és un altre ESP popular que està dissenyat específicament per a blocaires, creadors i emprenedors en línia. Ofereix un pla gratuït per a fins a 1.000 subscriptors. Les seves funcions d’automatització avançades el converteixen en una opció excel·lent per a principiants.
  • Sendinblue:  Sendinblue és un ESP que ofereix una varietat de funcions, que inclouen màrqueting per correu electrònic, màrqueting per SMS i automatització de màrqueting. També té un pla gratuït per a fins a 300 correus electrònics per dia, cosa que el converteix en una bona opció per a petites empreses i startups.
  • Constant Contact:  Constant Contact és un ESP dissenyat per a petites empreses i organitzacions sense ànim de lucre. Ofereix una varietat de funcions, que inclouen màrqueting per correu electrònic, màrqueting a les xarxes socials i màrqueting d’esdeveniments. Té una interfície fàcil d’utilitzar per a principiants.
  • AWeber  : AWeber és un ESP que existeix des de fa molts anys i és conegut per la seva fiabilitat i la seva interfície fàcil d’usar. Ofereix un pla gratuït per a fins a 500 subscriptors. Excel·lent opció per a petites empreses i startups.

En última instància, el millor proveïdor de serveis de correu electrònic per a tu dependrà de les teves necessitats i objectius específics. Per això és important investigar i triar un proveïdor que ofereixi les funcions i els preus que millor s’adaptin a la teva empresa.

Conclusió

En conclusió,  una seqüència de benvinguda és una eina vital per a qualsevol propietari d’una empresa que vulgui crear una campanya de màrqueting per correu electrònic exitosa. En proporcionar informació valuosa i establir una relació amb els teus subscriptors, pots guanyar la seva confiança i convertir-los en clients lleials.

Al llarg d’aquest article, hem discutit els beneficis d’una seqüència de benvinguda, com crear una efectiva i les millors tàctiques estratègiques a seguir. Recorda que la clau és enfocar-te a brindar valor als teus subscriptors i construir-hi una relació.

Ara que comprens la importància d’una seqüència de benvinguda, és hora de prendre mesures i implementar-ne una per al teu negoci. Comença identificant els teus objectius, fent un mapa del teu contingut i creant un cronograma pels teus correus electrònics.

Aleshores, fes el primer pas avui i comença a elaborar la teva seqüència de benvinguda. Els teus subscriptors apreciaran l’esforç i veuran els resultats al teu compte de resultats. Bona sort!