10 Lliçons clau de growth marketing que les empreses poden aprendre de les marques de luxe

Lliçons clau de growth màrqueting que les empreses poden aprendre de les marques de luxe

En aquesta publicació de bloc, explorarem les lliçons clau que les empreses poden obtenir de les marques de luxe i aplicar-les als seus propis esforços de growth marketing. El growth marketing és un enfocament estratègic que se centra a impulsar el creixement empresarial a través d’estratègies de màrqueting innovadores i centrades en el client. 

Tot i que les marques de luxe operen en un segment de mercat diferent, hi ha lliçons valuoses que les petites empreses poden aprendre de les seves estratègies de growth marketing.

1) Focus en Branding i Posicionament

Les marques de luxe destaquen per crear una forta identitat de marca i posicionar-se com a exclusives, d’alta qualitat i amb aspiracions. Les petites empreses han d’invertir en la construcció d’una imatge de marca diferent que ressoni amb el públic objectiu. Comunica clarament la teva proposta de valor única i compleix constantment la teva promesa de marca per fomentar la lleialtat del client i les recomanacions de boca a boca.

Lliçó clau de growth marketing de Rolex

Rolex es posiciona com un símbol de luxe, precisió i elegància atemporal, creant una forta identitat de marca al mercat de rellotges de luxe.

Campanya de màrqueting de Rolex

Campanya:  “Una corona per cada èxit”:  la campanya de Rolex s’enfoca a associar els seus rellotges amb èxits i fites personals. Mostra persones que han aconseguit grans èxits en diversos camps, emfatitzant la idea que un rellotge Rolex és un símbol d’èxit i excel·lència.

2) Emfatitza l’experiència del client

Les marques de luxe entenen la importància d’oferir experiències excepcionals als clients. Van més enllà per crear interaccions memorables a cada punt de contacte, des del moment en què un client descobreix la marca fins al servei postvenda. Les petites empreses han de prioritzar la satisfacció del client, la personalització i l’atenció als detalls per construir relacions a llarg termini amb els seus clients.

Lliçó clau de growth marketing de Ritz-Carlton

The Ritz-Carlton és reconegut pel seu excepcional servei al client, experiències personalitzades i atenció al detall, oferint una estada luxosa i inoblidable per als hostes.

Campanya de màrqueting de Ritz-Carlton

Campanya “Permeteu-nos quedar-vos amb vostè” : The Ritz-Carlton va llançar una campanya titulada “Permeteu-nos quedar-vos amb vostè” per emfatitzar la seva dedicació al servei personalitzat i experiències extraordinàries. La campanya va destacar els allotjaments de luxe de la marca, les comoditats excepcionals i l’atenció del personal, retratant moments de relaxació, exploració i indulgència.

3) Aprofita el màrqueting d’influencers i associacions

Les marques de luxe sovint col·laboren amb persones influents, celebritats o altres marques complementàries per expandir-ne l’abast i accedir a noves audiències. Les petites empreses poden adoptar estratègies similars en associar-se amb influencers o experts de la indústria que s’alineïn amb els valors de la marca. Això pot ajudar a augmentar la notorietat de la marca i la credibilitat entre el mercat objectiu.

Lliçó clau de growth marketing de Louis Vuitton

Louis Vuitton col·labora sovint amb celebritats i persones influents, com Emma Stone i Alicia Vikander, per promocionar la seva marca i arribar a un públic més ampli.

Campanya de màrqueting de Louis Vuitton

Campanya:  The Spirit of Travel Louis Vuitton col·labora amb freqüència amb celebritats i influencers de renom per promocionar la seva marca. Un exemple és la seva campanya protagonitzada per Alicia Vikander, on viatja a destins exòtics amb equipatge Louis Vuitton. Mostra l’associació de la marca amb viatges, luxe i estil.

Contingut relacionat: Màrqueting d’influència: Guia completa

4) Crear exclusivitat i escassetat

Les marques de luxe destaquen per crear una sensació d’exclusivitat i escassetat al voltant dels seus productes o serveis. Poden produir edicions limitades o oferir accés VIP a certs esdeveniments o promocions. Les petites empreses poden fer servir tàctiques similars mitjançant la introducció d’ofertes per temps limitat, la creació de programes de fidelització amb beneficis exclusius o l’organització d’esdeveniments només per invitació per generar entusiasme i impulsar la participació del client.

Lliçó clau de growth marketing d’Hermès

Hermès és coneguda per les seves bosses Birkin i Kelly d’edició limitada i difícils d’aconseguir. Dominen l’art de crear una sensació d’exclusivitat i d’alta demanda entre els entusiastes de la moda de luxe.

Campanya de màrqueting de Louis Vuitton

Campanya:  “The Hermès Birkin Bag”: Hermès crea estratègicament una aura d’exclusivitat al voltant de les bosses Birkin i Kelly. La campanya s’enfoca a la disponibilitat limitada d’aquestes bosses icòniques, mostrant-ne l’artesania i l’alta demanda entre els entusiastes de la moda. L’escassetat i l’atractiu de les bosses creen una sensació d’exclusivitat i de luxe.

5) Crea una narració convincent

Les marques de luxe sovint expliquen històries captivadores sobre els seus productes, artesania, herència o filosofia de marca. Les petites empreses haurien d’invertir a explicar històries per crear una connexió emocional amb els clients. Comparteix el viatge únic del teu negoci, ressalta el valor que aporta i mostra l’impacte que té a la vida dels clients.

Lliçó clau de growth marketing de Chanel

Chanel té un ric llegat i història de marca, amb les revolucionàries contribucions de Coco Chanel a la moda femenina. La marca comunica efectivament aquesta narrativa a través de diversos canals de màrqueting.

Campanya de màrqueting de Chanel

La campanya Inside Chanel de Chanel és una sèrie digital que explica la història de la marca, des de les contribucions pioneres de Coco Chanel fins a l’evolució de la marca. La campanya aprofundeix en el llegat, la visió i les creacions icòniques de la marca, captivant el públic amb la seva narració convincent en diverses plataformes digitals.

Contingut relacionat: Com utilitzar l’storytelling al teu màrqueting

6) Inverteix en imatges d’alta qualitat

Les marques de luxe entenen el poder de l’estètica i inverteixen en contingut visualment atractiu. Des de l’empaquetatge dels seus productes fins al disseny del seu lloc web i les imatges de les xarxes socials, mantenen constantment un alt nivell de representació visual. Les petites empreses han de prioritzar les imatges d’alta qualitat a tots els seus canals de màrqueting per captivar la seva audiència i millorar la percepció de la seva marca.

Lliçó clau de growth marketing de Bentley

Bentley, el fabricant d’automòbils de luxe, exhibeix imatges impressionants als anuncis i materials promocionals. Destaca l’artesania i l’elegància dels vehicles.

Campanya de màrqueting de Bentley

Campanya:  “El món extraordinari de Bentley”

La campanya de Bentley se centra en imatges i vídeos visualment sorprenents que mostren l’artesania, l’elegància i el luxe dels automòbils. La campanya destaca els detalls intricats, els materials de qualitat i el disseny excepcional, cosa que reforça la reputació de Bentley com una de les principals marques d’automòbils de luxe.

7) Brinda personalització

Les marques de luxe sovint ofereixen experiències personalitzades, cosa que permet als clients adaptar els productes a les seves preferències. Ofereix recomanacions personalitzades, personalitza productes o serveis per satisfer les necessitats individuals, o proporciona una comunicació personalitzada per millorar l’experiència del client.

Lliçó clau de growth marketing de Burberry

Burberry ofereix serveis de monogrames personalitzats, cosa que permet als clients afegir les seves inicials als seus productes, brindant un toc únic i personalitzat.

Campanya de màrqueting de Bentley

La campanya “Burberry Bespoke” de Burberry destaca el servei personalitzat de monogrames. La campanya mostra als clients personalitzant els seus productes Burberry afegint-ne les inicials, creant un toc únic i personalitzat. Emfatitza el compromís de la marca amb la individualitat i l’exclusivitat.

8) Prioritza les ressenyes i els testimonis dels clients

Les marques de luxe entenen la influència de la prova social i recopilen i mostren activament les ressenyes i testimonis dels clients. Les petites empreses han d’encoratjar els clients satisfets que proporcionin comentaris i ressenyes. Pots ajudar a generar confiança i credibilitat entre els clients potencials.

Lliçó clau de growth marketing de Tiffany & Co

Tiffany & Co., la coneguda marca de joieria, mostra testimonis i ressenyes de clients al seu lloc web, destacant les experiències positives i les connexions emocionals que els clients tenen amb els seus productes.

Campanya de màrqueting de Tiffany & Co.

La campanya «Històries d’amor»  presenta clients reals que comparteixen les seves històries i experiències personals amb les joies de Tiffany. La campanya mostra les connexions emocionals, el valor sentimental i els moments especials associats als productes Tiffany, amplificant la reputació de la marca a través de testimonis autèntics dels clients.

9) Crea una experiència omnicanal

Les marques de luxe brinden una experiència fluida i consistent a través de múltiples canals, ja sigui a les seves botigues físiques, plataformes en línia, xarxes socials o servei al client. Les petites empreses han d’apuntar a crear una presència omnicanal, assegurant que els clients puguin interactuar amb la seva marca a través de diversos punts de contacte, brindant una experiència de marca cohesiva a cada etapa.

Lliçó clau de growth marketing de Gucci

Gucci brinda una experiència perfecta a les seves botigues físiques, lloc web de comerç electrònic i plataformes de xarxes socials, cosa que garanteix una experiència de marca uniforme per als seus clients.

Campanya de màrqueting de Gucci

La campanya Gucci Connected de Gucci integra les seves botigues físiques, el lloc web de comerç electrònic i les plataformes de xarxes socials per brindar una experiència de marca perfecta. La campanya se centra en les seves innovacions digitals, com les experiències de realitat augmentada (AR) i les proves virtuals, cosa que garanteix un viatge de marca coherent i immersiu a tots els canals.

10) Mantenir una qualitat de producte exquisida

Les marques de luxe són conegudes per la qualitat excepcional dels seus productes i la seva artesania. Les petites empreses han de prioritzar la qualitat del producte i esforçar-se per superar les expectatives dels clients. Les referències de boca a boca i les crítiques positives derivades de l’excel·lència del producte poden contribuir significativament al creixement.

Lliçó clau de growth marketing de Rolls-Royce

Rolls-Royce és sinònim de qualitat de producte excepcional a la indústria de l’automòbil de luxe, reconeguda per la seva artesania, atenció al detall i característiques luxoses.

Campanya de màrqueting de Rolls-Royce

Campanya:  “El pinacle del luxe”  La campanya de Rolls-Royce emfatitza la qualitat excepcional del producte, l’artesania i l’atenció al detall dels automòbils de luxe. A través d’imatges i vídeos visualment captivadors, la campanya mostra les característiques exquisides, la comoditat i el prestigi associats amb Rolls-Royce, posicionant la marca com el pinacle del luxe automotor.

Conclusió

Les marques de luxe han estat durant molt de temps a l’avantguarda del growth marketing, emprant estratègies innovadores per captivar el públic i impulsar el creixement del negoci. Les petites empreses poden extreure lliçons valuoses d’aquestes marques i adaptar-les als seus propis esforços de màrqueting.

En adoptar aquestes estratègies de growth marketing inspirades en marques de luxe, les empreses poden elevar els seus esforços de màrqueting, crear una experiència de marca única i impulsar la seva trajectòria de creixement. Tot i això, és essencial que les empreses adaptin aquestes estratègies a la seva indústria, mercat objectiu i recursos específics.

Aleshores, és el teu moment! Inspira’t en l’èxit de les marques de luxe i emprèn un viatge de growth marketing que s’alineï amb els valors i objectius de la teva marca.