La guia definitiva de les històries d’Instagram

La guia definitiva de les històries d'Instagram

Al panorama en constant evolució del màrqueting en xarxes socials, les Històries d’Instagram s’han convertit en una eina poderosa perquè les empreses interactuïn amb la seva audiència.

Amb més de 500 milions d’usuaris diaris,  les Històries d’Instagram ofereixen una oportunitat única per connectar-se amb els seguidors d’una manera creativa i immersiva.

En aquest article, explorem les diverses funcions i estratègies darrere de les Històries d’Instagram i com pots aprofitar el potencial per generar conversions i ampliar l’abast de la teva marca.

Què són les històries d’Instagram?

Les Històries d’Instagram són una funció dins de la plataforma d’Instagram que permet als usuaris compartir fotos, vídeos i contingut efímer que desapareix després de 24 hores.

Les històries apareixen a la part superior del feed d’Instagram, cosa que brinda una forma visualment atractiva i immersiva de compartir moments autèntics darrere d’escena, contingut creatiu i elements interactius com calcomanies, enquestes i qüestionaris.

Amb la seva naturalesa efímera i les seves funcions interactives, les Històries d’Instagram ofereixen una oportunitat única perquè els usuaris es connectin amb la seva audiència, creïn consciència de marca i fomentin el compromís d’una manera més informal i immediata.

Per què fer servir les històries d’Instagram

Les Històries d’Instagram ofereixen una sensació d’immediatesa i autenticitat , i brinden l’oportunitat de mostrar llampades darrere d’escena de la seva marca, llançaments de productes o esdeveniments. Creen un vincle més fort amb la seva audiència en oferir contingut exclusiu i una connexió en temps real, impulsant el compromís i la lleialtat.

Destaca les teves històries

Instagram permet als usuaris ressaltar les seves Històries.

Les històries destacades són una funció que et permet guardar Històries seleccionades al teu perfil d’Instagram més enllà de la seva vida útil de 24 hores. Aquestes Històries ressaltades apareixen com a icones circulars sota la teva biografia ia dalt de les teves publicacions regulars a la teva pàgina de perfil.

En seleccionar i categoritzar les teves Històries a diferents col·leccions destacades, pots mostrar el teu millor i més rellevant contingut perquè els teus seguidors el vegin en qualsevol moment. Aquesta característica és una manera excel·lent de curar i organitzar les seves Històries per crear una impressió duradora i proporcionar un fàcil accés a contingut important o perenne.

Com categoritzar els aspectes més destacats de la teva història d’Instagram

La teva empresa pot categoritzar els aspectes més destacats de Instagram Story en funció de diferents aspectes del teu negoci o temes de contingut. Aquí hi ha algunes categories comunes a considerar:

 1. Productes destacats:  Mostra els teus productes o serveis clau, destacant-ne les característiques, beneficis i ressenyes de clients. Aquesta categoria pot ajudar els clients potencials a explorar les ofertes amb més detall.
 2. Darrere d’escena:  comparteix entrebancs de la cultura de la vostra empresa, l’espai d’oficina, els membres de l’equip o el procés de creació dels vostres productes. Aquesta categoria permet als seguidors obtenir una mirada exclusiva a la personalitat i autenticitat de la marca.
 3. Instruccions o tutorials:  crea punts destacats que ofereixin instruccions pas a pas, consells o tutorials relacionats amb els teus productes o la seva indústria. Aquesta categoria ajuda a educar i involucrar la teva audiència mentre posiciones la teva marca com un expert.
 4. Testimonis de clients:  recopila i mostra comentaris i testimonis positius dels clients per generar confiança i proves socials. Aquesta categoria destaca experiències de la vida real i històries dèxit amb els teus productes o serveis.
 5. Esdeveniments i promocions:  captura i comparteix els aspectes més destacats dels esdeveniments, llançaments de productes o promocions especials. Aquesta categoria pot crear expectació, generar entusiasme i mostrar el valor d’assistir-hi o participar-hi.
 6. Informació i notícies de la indústria:  selecciona aspectes destacats que ofereixen actualitzacions de la indústria, tendències, notícies o contingut informatiu relacionat amb el seu nínxol. Aquesta categoria posiciona la teva empresa com a font d’informació ben informada i fiable.
 7. Contingut generat per lusuari:  presenta contingut creat pels teus seguidors o clients. Aquesta categoria fomenta la participació de lusuari, fomenta un sentit de comunitat i mostra lamor i el suport a la seva marca.
 8. Preguntes freqüents o preguntes i respostes:  recopila preguntes freqüents o organitza sessions de preguntes i respostes a les teves Històries. Guarda les respostes més valuoses i informatives com a punts destacats per proporcionar accés ràpid a informació important.

Dominar les històries d’Instagram

1. Stickers en Històries

Els skickers són una de les característiques més versàtils i atractives de les Històries d’Instagram. Afegeixen interactivitat i diversió al teu contingut, atraient els espectadors a interactuar i passar més temps interactuant amb la teva marca.

Experimenta amb diversos adhesius com ara etiquetes d’ubicació, GIF, enquestes i controls lliscants d’emoji per fomentar la participació i recopilar informació valuosa de la teva audiència.

Sticker de compte enrere

El sticker de compte regressiu és una excel·lent eina per generar entusiasme al voltant de propers esdeveniments, llançaments de productes o ofertes per temps limitat.

Aprofita el factor FOMO (por de perdre’s alguna cosa) creant una sensació d’urgència i anima la teva audiència a participar i compartir el compte regressiu amb els amics, amplificant així el seu abast.

Sticker de test

L’etiqueta del qüestionari és una eina eficaç per crear contingut interactiu.

Creeu qüestionaris entretinguts i informatius relacionats amb la vostra marca o indústria per impulsar el compromís i l’intercanvi de coneixements. Fins i tot pots fer servir qüestionaris per educar la teva audiència sobre els teus productes, serveis o curiositats relacionades amb la indústria.

2. Estratègia d’històries

Una estratègia d’històries ben planificada és clau per utilitzar amb èxit les històries d’Instagram.

Defineix els teus objectius, el públic objectiu i el tema general. Crea un calendari de contingut per garantir la coherència i aprofita la funció d’històries destacades per mostrar contingut perenne que ressoni amb la identitat de la teva marca.

3. Contar històries amb històries

Les històries són un mitjà poderós per explicar històries.

Crea narratives convincents fent servir una combinació de superposicions d’imatges, vídeos i text. Utilitza subtítols i anotacions per transmetre el missatge de la teva marca de manera efectiva. Incorpora contingut generat per l’usuari i testimonis per afegir autenticitat i generar confiança amb la vostra audiència.

Contingut relacionat:  Com utilitzar l’storytelling al teu màrqueting

4. Augmentar les conversions amb històries

Per millorar les taxes de conversió, inclou enllaços lliscants cap amunt per dirigir els espectadors a pàgines de destinació o pàgines de productes específiques.

Crea contingut visualment atractiu que mostri els beneficis del teu producte o en demostri l’ús.

Utilitza la funció d’stickers de productes’ per etiquetar productes directament dins de les teves històries , cosa que facilita que els espectadors facin una compra.

5. Ús estratègic de les enquestes

Aprofita el poder de les enquestes per recopilar informació valuosa, fer estudis de mercat i comprendre les preferències de la teva audiència.

Fes preguntes relacionades amb els teus productes o serveis, cerca comentaris o simplement participa en converses interactives per construir una relació més sòlida amb els teus seguidors.

6. Plantilles d’històries a Canva

Canva és una popular eina de disseny gràfic que proporciona plantilles prefabricades dissenyades específicament per a Instagram Stories. Fes servir aquestes plantilles per crear històries d’aspecte professional i visualment captivadores, estalviant temps i esforç en el procés de disseny.

Recordeu la importància d’una marca consistent i una estètica visual.

7. Mètriques per a Històries

Utilitzeu els coneixements d’Instagram per analitzar el rendiment de les vostres Històries.

 • Supervisa mètriques com vistes, abast, sortides i lliscaments per obtenir dades valuoses sobre la participació de l’audiència.

Experimenta amb diferents tipus de contingut i adhesius per identificar què ressona millor amb la teva audiència.

Estratègia d’històries d’Instagram d’un mes

Per inspirar-te, hem creat una estratègia d’Històries d’Instagram d’un mes amb diferents tipus de contingut:

 • Setmana 1:
 1. Darrere d’escena: comparteix un avenç de la seva oficina o procés de producció, brindant als seguidors una mirada exclusiva al funcionament intern de la seva marca.
 2. Contingut generat per lusuari: presenta contingut generat per lusuari que mostri els teus productes o serveis. Anima els seguidors a etiquetar la teva marca i fes servir un hashtag específic per tenir l’oportunitat d’aparèixer.
 3. Consells i tutorials: Comparteix consells ràpids, tutorials o trucs relacionats amb la teva indústria o productes, brindant informació valuosa a la seva audiència.
 4. Enquestes i preguntes: involucra els teus seguidors fent-los preguntes o organitzant enquestes relacionades amb la teva marca, productes o indústria.
 • Setmana 2:
 1. Aspectes destacats del producte: Mostra els teus productes/serveis més venuts o més nous, destacant-ne les característiques o beneficis únics a través d’imatges i subtítols atractius.
 2. Col·laboració amb persones influents: col·labora amb persones influents o experts de la indústria que s’alineïn amb els valors de la teva marca. Comparteix el teu contingut o organitzi una adquisició per brindar noves perspectives i arribar a una audiència més àmplia.
 3. Sticker de qüestionari: utilitza l’sticker de qüestionari per crear qüestionaris interactius relacionats amb la teva marca o indústria, encoratjant els seguidors a provar els seus coneixements i compartir els seus resultats.
 4. Testimonis de clients: presenta testimonis o històries dèxit de clients satisfets, generant confiança i prova social.
 • Setmana 3:
 1. Descomptes o Promocions Exclusives: Crea ofertes o descomptes per temps limitat exclusivament per als teus seguidors d’Instagram, animant-los a prendre acció i fer una compra.
 2. Sessions de preguntes i respostes: organitza sessions de preguntes i respostes en viu on respongui les preguntes dels seus seguidors en temps real, brindant informació valuosa i construint una connexió més forta.
 3. Narració interactiva: utilitza una combinació d’imatges, vídeos i subtítols per explicar històries captivadores relacionades amb la teva marca, productes o experiències de clients.
 4. Concurs o sorteig: realitza un concurs o sorteig a les Històries d’Instagram, animant els seguidors a participar seguint el teu compte, etiquetant amics o compartint el teu propi contingut.
 • Setmana 4:
 1. Notícies i tendències de la indústria: comparteix notícies, actualitzacions o tendències rellevants de la indústria per posicionar la teva marca com una autoritat i mantenir informada la teva audiència.
 2. Clients destacats: destaca els clients lleials o defensors de la marca, compartint les seves històries, testimonis o com usen els teus productes/serveis.
 3. Day-in-the-Life: Porta els teus seguidors a un viatge d’un dia a la vida dels membres del teu equip, mostrant el costat humà de la teva marca i fomentant l’autenticitat.
 4. Trucada a l’acció: utilitza Històries per impulsar accions específiques, com subscriure’s a un butlletí informatiu, visitar el teu lloc web o assistir a un esdeveniment.

Recorda, aquestes idees de contingut es poden personalitzar per adaptar-se a l’estil únic, la indústria i les preferències de l’audiència de la marca. Experimenta amb diferents formats, stickers i elements interactius per mantenir les teves Històries d’Instagram atractives i dinàmiques durant tot el mes.

Conclusió

Les Històries d’Instagram ofereixen una oportunitat increïble per interactuar amb la teva audiència, explicar històries convincents i generar conversions.

En utilitzar les diverses funcions, stickers i estratègies que s’analitzen en aquest article, pots portar els teus esforços de màrqueting d’Instagram al següent nivell i obtenir els beneficis d’una visibilitat més gran de la marca, compromís i, en última instància, creixement comercial.