Comprendre l’algoritme d’Instagram i implementar estratègies de creixement efectives és crucial per a les persones i les empreses que busquen expandir-ne l’abast i interactuar amb el públic objectiu.
El CEO d’Instagram, Adam Mosseri, va compartir una actualització sobre com funcionen les classificacions a la plataforma, a partir del maig del 2023.
En aquest article, aprofundirem en el funcionament de l’algoritme d’Instagram i oferirem estratègies valuoses per ajudar-te a optimitzar el teu contingut i aconseguir un creixement sostenible.
Taula de Continguts
L’Algoritme d’Instagram, o millor encara, Els Algoritmes d’Instagram
L’algoritme d’Instagram engloba una sèrie de procediments emprats per la plataforma per comprendre les preferències dels usuaris. Aprofita aquest coneixement per millorar l’experiència de l’usuari en predir i presentar contingut que és probable que les persones trobin captivador i atractiu.
Sorprenentment, o no tant, Instagram no té un sol algoritme.
De fet, hi ha algoritmes i processos de classificació separats per a cada àrea de la plataforma:

- Stories
- Feed
- Reels
- Exploreu
- Search
Promesa d’Instagram: Personalització
“Creiem en aquesta idea de personalització. El que t’interessa i el que m’interessa és diferent, per tant, el teu Instagram i el meu Instagram haurien de ser diferents. I la classificació és la manera com complim aquesta promesa”, va dir el Sr. Mosseri.
1. Com classifica Instagram les històries

Les històries serveixen com a mitjà per compartir moments quotidians i fomentar connexions més properes amb persones i temes que t’importen. Les històries amb què et trobes inclouen les dels comptes que has triat seguir, així com els anuncis.
Igual que el Feed, en determinar l’ordre de les històries, Instagram comença identificant totes les històries potencials compartides pels comptes que segueixes, excloent-ne els anuncis i filtrant qualsevol que infringeixi les seves guies de la comunitat. Posteriorment, consideren diversos senyals d’entrada, que inclouen:
- Visualització de l’historial: això té en compte la freqüència amb què veus les històries d’un compte en particular, cosa que els permet prioritzar les històries dels comptes que creuen que no et voldràs perdre.
- Historial de participació: això considera la freqüència amb què interactues amb les històries d’un compte determinat, com ara donar m’agrada o enviar un missatge directe.
- Proximitat: Això examina la relació general que tens amb l’autor de la història i la probabilitat d’estar connectat com a amics o familiars.
Usant aquests senyals, Instagram genera una varietat de pronòstics pel que fa a les històries que serien més pertinents i beneficioses per a tu. Això inclou avaluar la probabilitat de la teva participació amb una història tocant-la, responent-la o passant a la història següent.
Aquestes prediccions els ajuden a determinar l’ordre en què les històries es mostren de manera destacada a la safata de les seves històries. És important tenir en compte que les Guies de la comunitat i les guies de contingut per classificar a la baixa al Feed i les Històries també s’apliquen en aquest context.
2. Com funciona la classificació d’Instagram al Feed

El Feed a Instagram està dissenyat per ser un centre personalitzat on pots connectar amb amics, familiars i els teus interessos. Combina contingut dels comptes següents, contingut recomanat de comptes que creuen que t’agradaran i anuncis.
El teu Feed consisteix en una combinació de vídeos, fotos i carrusels.
És així com funciona l’algoritme de classificació en poques paraules:
- Compilen una llista de publicacions per classificar, incloses publicacions recents de comptes que segueixes i publicacions de comptes que no segueixes però que podrien interessar-te segons la teva activitat, gustos i interaccions.
- Consideren diversos senyals, inclosa la teva activitat (m’agrada, compartir, guardar i comentar) per comprendre els teus interessos, informació sobre la publicació en si (popularitat, temps i ubicació) i detalls sobre la persona que va publicar (la seva rellevància per a vostè i interaccions passades ).
- Usant aquests senyals, fan prediccions sobre la probabilitat que interactuïs amb una publicació de diferents maneres. Les cinc interaccions principals en què s’enfoquen a Feed són passar temps en una publicació, comentar, donar m’agrada, compartir i tocar la foto de perfil.
- Prioritzen les publicacions en funció de la probabilitat de les teves accions , refinant constantment els senyals i les prediccions per millorar la rellevància.
- També consideren factors com la varietat de publicacions, evitar publicacions consecutives de la mateixa persona i limitar les publicacions suggerides consecutives.
- Defensen les Pautes de la comunitat per garantir la seguretat a la plataforma, eliminant el contingut que viola aquestes pautes. Les infraccions repetides poden donar lloc a restriccions de funcions oa la suspensió del compte. Els usuaris poden apel·lar si creuen que s’ha comès un error.
- Recentment, van compartir pautes sobre contingut que té una classificació més baixa a Feed i Històries, com a contingut que es preveu que infringeixi les Pautes de la comunitat, contingut verificat i publicacions potencialment denunciables. Aquestes pautes reflecteixen el compromís d’Instagram per crear una comunitat més segura i abordar els comentaris dels usuaris.
En compartir aquesta informació, Instagram pretén ser més transparent sobre el procés de classificació a Instagram.
3. Com funciona el rànquing d’Instagram Reels

Els Reels a Instagram estan dissenyats per entretenir-te i presentar-te contingut nou.
Igual que a Explore, la majoria del que veu a Reels prové de comptes que no segueixes. Així és com seleccionen i classifiquen els Reels per brindar una experiència agradable:
- Busquen Reels que creuen que et poden agradar i els organitzen en funció del teu interès potencial per a tu.
- Per trobar Reels entretinguts, recopilen comentaris dels usuaris per comprendre quins Reels valen la pena. Aquesta retroalimentació els ajuda a millorar la nostra capacitat per identificar contingut que entretingui les persones.
- Les seves prediccions clau se centren en la probabilitat que comparteixis un Reel, el vegis complet, t’agradi o exploris la pàgina d’àudio (cosa que indica una inspiració potencial per crear el teu propi Reel). Els senyals importants que consideren, aproximadament en ordre d’importància, inclouen:
- La teva activitat: Analitzen els teus m’agrada, desats, compartits, comentaris i interaccions recents amb Reels per comprendre’n les preferències i mostrar contingut rellevant.
- El teu historial amb el creador: si has interactuat amb la persona que va publicar el Reel abans, li dona una idea del teu possible interès en el seu contingut.
- Informació sobre el Reel: Consideren senyals relacionats amb la pista d’àudio, imatges i popularitat del Reel.
- Informació sobre el creador: els senyals de popularitat, com el nombre de seguidors i el nivell de participació, els ajuden a descobrir contingut atractiu d’una àmplia gamma de creadors, cosa que garanteix que tothom tingui l’oportunitat de trobar la seva audiència.
- Classifiquen els Reels en funció de factors com la teva activitat, informació sobre el mateix Reel i detalls sobre el creador.
- Apliquen pautes de recomanació similars als reels que apliquem a Explore. Poden fer que certs Reels siguin menys visibles per motius com ara resolució de baixa qualitat, contingut amb marca d’aigua, reels amb vores o text majoritari, reels centrats en la política o aquells que s’hagin publicat prèviament a Instagram.
En considerar aquests factors i guies, el teu objectiu és oferir una experiència Reels interessant i diversa que et presenti contingut entretingut i creadors a Instagram.
Contingut relacionat: 7 Estratègies d’Instagram Reels per a empreses
4. Com funciona la classificació de l’Explore d’Instagram

Explore a Instagram està dissenyat per ajudar-te a descobrir contingut nou i interessant. Consisteix en una quadrícula de recomanacions, incloses fotos i vídeos, que troben per a tu de comptes que encara no has seguit.
El primer pas que pren Instagram és seleccionar un conjunt de publicacions per classificar. Per seleccionar contingut que coincideixi amb els teus interessos, analitzen la teva activitat passada, com les publicacions que us han agradat, guardat, compartit i comentat.
Un cop tenen un grup de fotos i vídeos que et poden interessar, els ordenen segons la seva estimació del teu nivell d’interès en cadascun. Aquest procés de classificació és similar a com classifiquem el contingut en Feed i Històries. La millor manera de mesurar-ne l’interès és predir la seva probabilitat de prendre acció amb la publicació. Les accions clau que predim a Explore inclouen M’agrada, guardar i compartir.
Els senyals importants que considerem, aproximadament en ordre d’importància, són:
- Informació sobre la publicació: avaluen la popularitat d’una publicació, inclosa la quantitat i la velocitat dels M’agrada, els comentaris, les accions compartides i els desats. Aquests senyals tenen un major impacte a Explore que a Feed o Stories.
- La teva activitat a Explorar: tenen en compte les teves interaccions anteriors amb publicacions a Explorar, com m’agrada, desar, compartir i comentar. Si interactues amb un tipus específic de publicació, el teu objectiu és mostrar-te més contingut similar al que vas interactuar.
- El teu historial d’interacció amb la persona que vas publicar: encara que és probable que la publicació sigui d’algú de qui no has sentit a parlar, si t’has involucrat amb el seu contingut abans, li dona una idea del teu interès potencial en allò que comparteix.
- Informació sobre la persona que va publicar: consideren senyals com la freqüència de les interaccions amb aquesta persona durant les darreres setmanes, amb l’objectiu de descobrir contingut atractiu d’una àmplia gamma de persones.
Per classificar Explore, utilitzen factors com la informació de la publicació, la teva activitat anterior a Explore i informació sobre la persona que vas publicar.
La major part del contingut que trobes a Explore prové de comptes que no segueixes, cosa que canvia la dinàmica quan sorgeix contingut problemàtic. Si una publicació va en contra de les Pautes de recomanacions d’Instagram, intenten no incloure-la a les nostres recomanacions de contingut. Si un compte viola constantment les Pautes de recomanacions o les Pautes de la comunitat, cap de les teves publicacions serà elegible per a recomanació durant un període determinat. L’estat del compte proporciona informació sobre si el vostre compte i contingut són elegibles per a recomanació a Instagram.
Com pots influir en allò que veus?
El teu ús d’Instagram juga un paper important en la determinació del contingut que veus o no ho veus. Simplement interactuant amb els perfils i el contingut que gaudeixes, pot contribuir a millorar la teva experiència. No obstant això, hi ha algunes accions explícites que pot fer per tenir més control sobre què veus.
1) Personalitza la teva Feed i Històries
- Crea una llista de Preferits per assegurar-te de no perdre mai el contingut dels teus comptes preferits. Les noves publicacions dels vostres Preferits apareixeran més amunt al vostre Feed. També pots personalitzar el teu feed per mostrar només el contingut dels teus Preferits o els comptes següents. L’opció «Seguint» et mostrarà les publicacions d’aquells que segueixes en ordre cronològic.
- Si vols un descans de les publicacions recomanades, pot posposar totes les publicacions suggerides al teu feed durant 30 dies.
- Selecciona els teus amics propers per compartir històries exclusivament amb les persones més properes . És una manera de limitar l’audiència de les teves històries.
2) Administra el contingut que veus
- Silencia els comptes que no t’interessin. Pots silenciar les publicacions de notícies en temps real, les històries, els missatges o les notes d’un compte si prefereixes deixar de veure el contingut compartit sense deixar de seguir-les completament. D’aquesta manera, els propietaris del compte no s’adonaran que els has silenciat.
- Si ja no vols veure les publicacions d’un compte en particular, pots deixar de seguir-les en qualsevol moment. Deixar de seguir un compte, no notificarà al propietari del compte.
3) Proporcionar retroalimentació i millorar les recomanacions
- Respon les enquestes enviades per Instagram, on pregunten si una publicació val la pena. Els coneixements daquestes enquestes ajuden a millorar les recomanacions generals.
- Personalitza les teves recomanacions ajustant el Control de contingut confidencial. Et permet triar si vols veure més o menys certs tipus de contingut confidencial de comptes que no segueixes. Tingues en compte que l’opció més no està disponible per a usuaris menors de 18 anys.
- Ajuda a Instagram a millorar indicant «No m’interessa» a les publicacions recomanades que no t’agraden. Aquesta retroalimentació et permet mostrar-vos menys del que no prefereixes. A més, estan provant una opció per indicar «Interessat» a les publicacions recomanades per mostrar-te més del que t’agrada.
- Oculta proactivament les publicacions suggerides que continguin paraules, frases o emojis que no vulguis veure als subtítols.
- Reporta qualsevol contingut que creguis que viola les polítiques d’Instagram usant l’eina de reportar. Pots denunciar publicacions o perfils, i aquests comentaris ajuden a disminuir la visibilitat de contingut similar a totes les superfícies d’Instagram.
Si mai et preguntes per què estàs veient contingut específic, pots tocar els tres punts a la cantonada superior dreta al costat del contingut i seleccionar «Per què esteu veient aquesta publicació/anunci». Després, Instagram et proporcionarà una llista de senyals utilitzats per mostrar aquest contingut.
Què és el “shadowbanning”?
Algunes persones fan servir «shadowbanning» per suggerir que el teu compte o contingut està injustament limitat o ocult sense una explicació o justificació clara. Tot i això, el Sr. Mosseri avalua que és important aclarir que aquesta no és la seva intenció en classificar el contingut a Instagram.
Si hi ha una audiència interessada en el teu contingut, Instagram s’esforça per ajudar aquesta audiència a veure el teu contingut de manera més efectiva perquè com més compromesos estiguin amb la nostra plataforma, millor serà per al seu negoci.
No suprimeixen el contingut per fomentar la compra d’anuncis.
Ara, han desenvolupat funcions com a Estat del compte, que t’ajuda a comprendre per què el contingut del teu compte pot no ser elegible per a recomanació, et permet eliminar qualsevol contingut que pugui afectar el teu compte i ofereix l’opció d’apel·lar si creus que s’ha produït un error.
Consells sobre com fer créixer la teva audiència a Instagram
El cap d’Instagram, el Sr. Mosseri, ens va donar alguns consells per fer créixer l’audiència. Tot i que no hi ha solucions màgiques, aquí hi ha algunes millors pràctiques que tendeixen a funcionar:
1. Experimentar (el més important)
Com que cada audiència és diferent, el que els interessa també és diferent.
Aleshores, el Sr. Mosseri ens recomana experimentar i descobrir què ressona amb les persones que ens segueixen.
2. Verifica els teus insights
Els teus Insights et diran què funciona i què no.
Tot i això, has de buscar tendències més àmplies, no una sola foto o vídeo. És a dir, el tipus de contingut que funciona bé.
3. Col·labora amb altres creadors
A la gent li encanta veure els creadors unir-se per crear coses noves i fer servir la creativitat de noves maneres.
4. Consulta l’estat del compte
És important verificar l’estat del compte, ja que pots veure si hi ha algun problema de recomanació amb el teu compte, perquè puguis abordar-lo o apel·lar si no hi estàs d’acord.
Com puc verificar l’estat del compte?
Ves a Perfil > Configuració i privadesa > Estat del compte [A sota Més informació i suport]
5. Crea contingut original i atractiu
Hi ha una diferència entre els agregadors i els creadors que creen contingut original. Els favorits d’Instagram són aquests darrers.
Conclusió
Comprendre l’algoritme d’Instagram és un pas crucial per aconseguir un creixement sostenible a la plataforma. En optimitzar el contingut per alinear-se amb els factors clau de l’algoritme, implementar una estratègia de publicació consistent i interactuar activament amb la seva audiència, pot desbloquejar el potencial d’Instagram com una poderosa eina de màrqueting.
Adopta l’experimentació, analitza els teus coneixements i perfecciona les estratègies per adaptar-te contínuament a la plataforma en constant evolució, assegurant que el teu contingut arribi i ressoni amb el teu públic objectiu.