Com crear el perfil d’Instagram perfecte

Com crear el perfil d'Instagram perfecte

Instagram s’ha transformat en una plataforma poderosa perquè les empreses i les persones es connectin, interactuïn i mostrin la seva marca.

Amb més de 1600 milions d’usuaris actius a Instagram a partir del 2023,  és essencial crear un perfil d’Instagram convincent que destaqui i capti l’atenció del teu públic objectiu.

En aquest article, analitzarem l’anatomia d’un perfil d’Instagram perfecte i t’oferirem exemples pràctics per inspirar la teva pròpia estratègia de màrqueting d’Instagram.

Com crear el perfil d’Instagram perfecte

1. Compte públic versus compte privat

La primera decisió que has de prendre en configurar el teu perfil d’Instagram és mantenir-lo públic o privat. Els comptes públics permeten que qualsevol persona vegi el vostre contingut, mentre que els comptes privats requereixen l’aprovació del propietari del compte.

Per a empreses i marques personals, generalment es recomana un compte públic per maximitzar l’abast i la participació.

2. Nom d’usuari

El teu nom d’usuari d’Instagram és l’identificador únic que representa el teu perfil.

Idealment, el teu nom d’usuari ha de ser fàcil de recordar, rellevant per a la teva marca o identitat personal i consistent en altres plataformes de xarxes socials.

Evita l’ús de noms d’usuari complicats o foscos que puguin confondre o dissuadir els seguidors potencials. En comptes d’això, opta per un nom d’usuari simple i memorable que s’alineï amb la imatge de la teva marca.

3. Nom comercial que es pot cercar

A més del teu nom d’usuari, Instagram et permet mostrar un nom comercial que es pot cercar al seu perfil. Aquest nom apareix a sota del teu nom d’usuari i es pot personalitzar per reflectir la teva marca.

És aconsellable utilitzar el nom comercial real o una variació que es pot reconèixer. Incloure paraules clau rellevants en el nom de la teva empresa també pot millorar la visibilitat del teu perfil a les cerques d’Instagram.

4. Foto de perfil

La teva foto de perfil és la representació visual de la teva marca a Instagram. Tria una imatge que sigui reconeixible, clara i representativa de la identitat de la teva marca.

Per a les empreses, fer servir un logotip com a imatge de perfil és una pràctica comuna. Això ajuda en el reconeixement de la marca i garanteix la coherència a la teva presència en línia.

Per a marques personals, un retrat d’alta qualitat o una imatge professional que capturi la teva personalitat pot ser més impactant.

5. Biografia atractiva

La teva biografia d’Instagram és una oportunitat valuosa  per causar una forta impressió i proporcionar informació important sobre la teva marca.

  • Elabora una biografia concisa i convincent que transmeti la teva proposta de valor única, mostra la teva personalitat i inclou paraules clau rellevants.
  • Ressalta les teves fortaleses, èxits i qualsevol característica o producte notable que et diferenciï de la competència.
  • A més, considera fer servir emojis i salts de línia per fer que la teva biografia sigui visualment atractiva i fàcil de llegir.

Exemple:  @tonyrobbins  Tony Robbins, un life coach de renom, fa servir la seva biografia d’Instagram per captar l’atenció i donar una idea de la seva experiència. La seva biografia diu:

6. Enllaç a la biografia

Instagram et permet incloure fins a 5 enllaços en què es pot fer clic a la teva biografia, la qual cosa la converteix en una eina valuosa per atraure trànsit al teu lloc web, botiga en línia o altres destinacions rellevants.

Per aprofitar al màxim aquesta funció, actualitza regularment els enllaços per alinear-los amb les campanyes de màrqueting, promocions o contingut nou actuals.

Considera utilitzar serveis o plataformes d’escurçament d’enllaços com Linktree per mostrar múltiples enllaços d’una manera neta i organitzada.

Exemple:  @magnoliabakery  Magnolia Bakery, una reconeguda cadena de fleques, utilitza perfectament el perfil d’Instagram. Tenen un compte públic amb el nom d’usuari @magnoliabakery, que s’alinea amb el nom de la seva empresa. La seva foto de perfil presenta el seu logotip, cosa que garanteix el reconeixement de la marca. A la biografia, transmeten la història, les especialitats i les ubicacions globals de la seva marca, alhora que inclouen hashtags rellevants i un enllaç a la seva botiga en línia. El seu programa de publicació constant mostra imatges delicioses dels seus deliciosos dolços, cosa que manté la seva audiència interessada i ansiosa per visitar el seu forn.

7. Marca consistent

Un altre pas per crear un perfil d’Instagram perfecte és establir una marca consistent. Això inclou  l’ús del teu logotip, esquemes de color consistents i un estil visual cohesiu en totes les vostres publicacions. Escull un tema que s’alineï amb la identitat de la teva marca i assegura’t que es reflecteixi en tots els aspectes del teu perfil.

Exemple:  @nike  El perfil d’Instagram de Nike exemplifica una marca consistent. Usen el seu logotip Swoosh icònic, mantenen un esquema de color consistent en blanc i negre i presenten els atletes en acció per representar els valors de força, determinació i atletisme de la seva marca. Cada publicació és visualment captivadora i es reconeix instantàniament com a Nike.

8. Contingut visual d’alta qualitat

Instagram és una plataforma visual, per tant,  invertir en contingut d’alta qualitat és crucial. Fes servir fotografies professionals o gràfics ben dissenyats que s’alineïn amb l’estètica de la teva marca. Experimenta amb diferents tipus d’imatges, com ara fotos de productes, imatges d’estil de vida o cites inspiradores, per mantenir el teu perfil atractiu i divers.

Exemple: el perfil d’Instagram de  @natgeo  National Geographic és una mostra impressionant de contingut visual d’alta qualitat. Presenten fotografies captivadores de tot el món, que mostren la natura, la vida silvestre i la diversitat cultural. Cada imatge explica una història i deixa l’audiència sorpresa, animant-la a explorar-ne més.

9. Ús estratègic de subtítols

Els subtítols són una oportunitat per captivar la teva audiència i brindar context a les teves publicacions.

  • Crea subtítols reflexius i atractius que complementin el teu contingut visual.
  • Fes servir la narració, l’humor o fes preguntes per fomentar la interacció.
  • A més, considera fer servir hashtags rellevants per augmentar la visibilitat.

Exemple:  @humansofny  Humans of New York, un popular projecte de narració d’històries, sobresurt en l’elaboració de subtítols captivadors. Combinen els seus retrats emocionals i íntims amb històries convincents i captura l’essència de les persones que presenten. Els seus subtítols atrauen els lectors, creen una connexió emocional i fomenten converses significatives.

Contingut relacionat:  Com utilitzar els hashtags d’Instagram per al teu negoci

10. Horari de publicació consistent

La consistència és clau a Instagram. Estableix un horari de publicació que funcioni per a la teva marca i audiència, i respecta’l. Compartir regularment contingut nou manté la teva audiència compromesa, demostra confiança i t’ajuda a mantenir-te a la part superior del seu feed.

Exemple:  @starbucks  Starbucks ha dominat l’art de la coherència amb el calendari de publicacions. Comparteixen constantment contingut sobre les begudes, promocions de temporada i iniciatives comunitàries. En publicar regularment, mantenen la seva audiència informada i entusiasmada amb les noves ofertes.

Conclusió

Crear el perfil d’Instagram perfecte requereix atenció als detalls i una comprensió profunda del teu públic objectiu. En seguir aquests elements essencials (marca consistent, biografia atractiva, contingut visual d’alta qualitat, subtítols estratègics i un cronograma de publicació consistent), pots crear un perfil d’Instagram que captivi la teva audiència i diferenciï la teva marca.

Inspíra’t amb els exemples, però recorda posar sempre la teva signatura. 🙂