Com aconseguir més seguidors a Twitter

Com aconseguir més seguidors a Twitter

Aconseguir més seguidors a Twitter pot ser una forma estupenda d’augmentar el teu abast, fer créixer la teva marca i relacionar-te amb un públic més ampli. Tot i això, pot ser una mica complicat, sobretot si estàs començant.

En aquest post, cobrirem l’optimització del teu perfil, com escriure i compartir bons tweets i fils, els millors hacks de Twitter, i com utilitzar Twitter Analytics. Però també expliquem com fer-lo servir per generar clients potencials i trànsit al teu lloc web, i vendes.

Què és Twitter

Twitter és una plataforma de xarxes socials, propietat d’Elon Musk, que permet als usuaris compartir amb els seus seguidors missatges curts de 280 caràcters anomenats tweets.

Amb Twitter Blue, una subscripció de pagament que afegeix una marca de verificació blava al vostre compte, gaudiràs d’altres funcions, com editar tuits, tuitejar fins a 10.000 caràcters, tenir menys anuncis, etc.

Els tweets poden incloure text, imatges, vídeos i enllaços, i es poden publicar des d’un ordinador o un dispositiu mòbil. Twitter també permet als usuaris seguir altres usuaris, i veure els teus tweets en una línia de temps.

Twitter ha esdevingut una plataforma popular per compartir notícies, opinions i interactuar amb altres persones sobre una àmplia gamma de temes. La plataforma també s’ha fet servir amb finalitats comercials i de màrqueting, així com per promoure causes socials i l’activisme.

Avantatges d’aconseguir més seguidors a Twitter

Hi ha diverses raons per les quals els propietaris d’empreses o negocis poden voler aconseguir més seguidors a Twitter:

1)Major abast

Tenir un major nombre de seguidors significa que els teus tweets són vistos per més persones, cosa que pot ajudar-te a augmentar el teu abast i fer arribar el teu missatge a un públic més ampli.

2) Notorietat de marca

Per a les empreses, augmentar el nombre de seguidors pot ajudar a incrementar la notorietat i visibilitat de la marca. Com més seguidors tinguis, més probable serà que la teva marca sigui reconeguda i recordada per clients potencials.

3) Màrqueting d’influència

Les persones amb nombrosos seguidors a Twitter es poden convertir en persones influents, que tenen la capacitat d’influir en les opinions i el comportament dels seus seguidors. Les marques es poden associar amb influencers per promocionar els seus productes o serveis a un públic més ampli.

4) Prova social

Tenir molts seguidors a Twitter pot servir com a prova social, cosa que pot ser important per establir credibilitat i fiabilitat. És més probable que la gent segueixi i participi amb comptes que tenen molts seguidors.

5) Participació i comentaris

Tenir un nombre més gran de seguidors a Twitter també pot augmentar la participació i els comentaris de la teva audiència. Això et pot ajudar a conèixer millor la teva audiència, millorar el teu contingut i establir relacions més sòlides amb els teus seguidors.

Com aconseguir més seguidors a Twitter

Aquestes són les formes que pots utilitzar per aconseguir més seguidors a Twitter:

1. Optimitza el teu perfil

Optimitzar el teu perfil de Twitter et pot ajudar a aconseguir més seguidors, augmentar la participació i construir la teva marca. Aquí tens alguns consells per optimitzar el teu perfil de Twitter:

 1. Tria una foto de perfil que sigui clara, d’alta qualitat i que et representi a tu o a la teva marca. Pot ser un retrat, un logotip o una altra imatge.
 2. Escriu una biografia clara i concisa que et descrigui amb precisió a tu o a la teva marca. Fes servir paraules clau que siguin rellevants per al teu sector o els teus interessos.
 3. Personalitza la teva imatge de capçalera per mostrar la teva marca o personalitat. Pot ser una imatge de marca o una foto que representi els teus interessos.
 4. Inclou un enllaç al teu lloc web o bloc a la teva biografia per atraure trànsit i ajudar els altres a saber més sobre tu o la teva marca.
 5. Fixa un tuit a la part superior del teu perfil per mostrar el vostre contingut més important.

2. Tuiteja amb regularitat

Tuitejar amb regularitat, manté el teu compte actiu i t’ajuda a mantenir-te al top of mind dels teus seguidors. Assegura’t de tuitejar contingut interessant i rellevant que atregui el teu públic objectiu.

Quins temes

Decidir què tuitejar pot ser complicat, sobretot si ets nou a Twitter o no tens una estratègia de continguts clara. Aquí tens algunes idees que t’ajudaran a començar:

 1. Comparteix les teves idees i opinions sobre notícies del sector o esdeveniments actuals relacionats amb els teus interessos o nínxol de mercat.
 2. Ofereix consells i suggeriments sobre temes relacionats amb la teva especialitat.
 3. Fes preguntes als teus seguidors per fomentar la participació i la conversa.
 4. Comparteix imatges entre bastidors de la teva vida o la teva feina, o mostra la teva personalitat i els teus interessos.
 5. Publica enllaços a articles o entrades de bloc rellevants, juntament amb un breu resum o comentari.
 6. Comparteix fotos o vídeos que destaquin la teva marca, productes o serveis.
 7. Participa en xats de Twitter o utilitza hashtags rellevants per augmentar la teva visibilitat i arribar a nous públics.
 8. Retweeteja o cita el contingut de tweets d’altres usuaris que et semblin interessants o rellevants.

Contingut relacionat: Com crear un pla de continguts per a xarxes socials

Tipus de contingut per compartir a Twitter

Hi ha molts tipus diferents de contingut que pots compartir a Twitter per interactuar amb la teva audiència i augmentar els teus seguidors. Heus aquí algunes idees:

 1. Tweets basats en text: Comparteix els teus pensaments i opinions sobre temes rellevants, o fes preguntes als teus seguidors per fomentar la participació i el debat.
 2. Imatges i gràfics: Comparteix imatges o gràfics relacionats amb la teva marca o sector. Per exemple, fotos de productes, infografies o mems.
 3. Vídeos: Comparteix vídeos relacionats amb la teva marca o sector, com ara demostracions de productes, tutorials o entrevistes.
 4. Tweets en directe: Comparteix actualitzacions en directe d’esdeveniments, conferències o altres activitats rellevants. Això pot incloure tuitejar en directe, presentacions o compartir contingut entre bastidors.
 5. Contingut curat: Comparteix articles, entrades de bloc o altres continguts relacionats amb el teu sector o nínxol. Assegura’t de donar crèdit a l’autor o font original.
 6. Continguts generats pels usuaris: Comparteix contingut creat pels teus seguidors, com a testimonis de clients o fotos generades per usuaris.
 7. Concursos i sorteigs: Organitza concursos o sorteigs per fomentar la participació i recompensar els teus seguidors.

Com escriure bons tweets

Escriure bons tweets consisteix a ser concís, atractiu i aportar valor a la teva audiència. Aquí tens alguns consells que t’ajudaran a escriure tuits eficaços:

 1. Sigues breu: el límit de caràcters de Twitter és de 280 caràcters, per la qual cosa és important ser concís i transmetre el teu missatge amb el menor nombre de paraules possible.
 2. Utilitza titulars que cridin l’atenció: El teu tuit ha de ser cridaner i animar els usuaris a fer clic al contingut. Utilitza titulars interessants i rellevants per a la teva audiència.
 3. Inclou elements multimèdia: Afegir imatges, vídeos o GIFs als teus tuits pot ajudar a destacar en el feed d’un usuari i augmentar les taxes d’engagement.
 4. Utilitza hashtags: Els hashtags poden ajudar els usuaris a descobrir el teu contingut i augmentar la visibilitat a la plataforma. Fes servir hashtags rellevants que siguin populars i susceptibles de ser buscats pel teu públic objectiu.
 5. Fes servir un llenguatge clar: Utilitza un llenguatge senzill i clar que sigui fàcil d’entendre. Evita argot o termes tècnics que puguin no ser familiars per a la teva audiència.
 6. Aporta valor: Els teus tweets han d’aportar valor a la teva audiència d’alguna manera. Ja sigui proporcionant consells útils, compartint notícies interessants o fent preguntes que convidin a la reflexió, assegureu-vos que el contingut sigui útil i atractiu.
 7. Interactua amb la teva audiència: Respondre a comentaris o mencions pot ajudar a construir relacions amb els teus seguidors i fomentar una participació més gran en el teu perfil.


Recorda que la clau per escriure bons tweets és ser autèntic, atractiu i aportar valor a la teva audiència. En centrar-te en aquests elements clau, pots crear tuits que ressonin amb la teva audiència i augmentar les taxes de participació amb el temps.

Com escriure bons fils

Escriure un bon fil a Twitter pot ser una manera eficaç de transmetre un missatge més llarg o explicar una història en una sèrie de tweets. Aquí tens alguns consells per escriure bons fils a Twitter:

 1. Planifica el teu fil: Abans de començar a tuitejar, planifica l’estructura general i el missatge que vols transmetre al teu fil. Així asseguraràs que cada tuit es basa en l’anterior i arriba a una conclusió satisfactòria.
 2. Utilitza un titular clar i concís: Comença el fil amb un titular clar i concís que capti el missatge o la idea principal que vols transmetre. Això ajudarà a atraure els usuaris i els animarà a continuar llegint.
 3. Numera els teus tweets: Numerar els teus tuits (per exemple, 1/10, 2/10, etc.) pot ajudar els usuaris a seguir el fil i assegurar-se que llegeixen tots els tuits en l’ordre correcte.
 4. Utilitza elements visuals: Afegir imatges o vídeos al teu fil pot ajudar a trencar el text i fer-lo més atractiu. Assegura’t que els elements visuals són rellevants per al contingut i afegeixen valor a la conversa.
 5. Utilitza un to i un estil coherents: Utilitza un to i un estil coherents a tot el fil perquè sigui fàcil de seguir i entendre. Això pot incloure l’ús del mateix llenguatge, format i veu a tota la conversa.
 6. Tingues un compromís amb la teva audiència: Fomenta la participació fent preguntes, sol·licitant comentaris o animant els usuaris a compartir les seves pròpies històries o experiències relacionades amb el tema.
 7. Aporta valor: Cada tuit del fil ha d’aportar valor a la teva audiència d’alguna manera. Això pot incloure proporcionar informació, idees o consells que siguin útils o interessants per als seguidors.

Els millors trucs de Twitter

Encara que Twitter canvia constantment i el seu algoritme, hi ha alguns consells i trucs que et poden ajudar a treure el màxim partit de la plataforma. Aquests són alguns dels millors trucs de Twitter:

 1. Utilitza la cerca avançada: La funció de cerca avançada de Twitter pot ajudar-te a trobar piulades i usuaris en funció de criteris específics, com ara paraules clau, hashtags, ubicació i idioma. Això pot ser especialment útil per trobar seguidors potencials o controlar les mencions de marca.
 2. Programa els teus tuits: Programar els teus tweets pot ajudar-te a mantenir una presència consistent a Twitter i arribar a usuaris a diferents zones horàries. En aquest article expliquem com programar tweets. Però també pots utilitzar eines com Hootsuite o Buffer per programar els teus tweets amb antelació.
 3. Utilitza les llistes de Twitter: Les llistes de Twitter et permeten crear un grup d’usuaris basat en un tema o interès específic. D’aquesta manera, pots seguir fàcilment aquests usuaris i interactuar-hi, sense saturar el teu feed principal.
 4. Analitza les mètriques: El panell d’anàlisi de Twitter et pot proporcionar informació valuosa sobre la teva audiència, les taxes d’interacció i els tuits amb millors resultats. Fes servir aquestes dades per perfeccionar la teva estratègia i millorar el teu contingut amb el temps.
 5. Utilitza les Twitter cards: Les targetes de Twitter et permeten afegir mitjans enriquits, com ara imatges o vídeos, als teus tuits, fent-los més atractius i compartibles. Això pot ajudar a augmentar la visibilitat i l’abast a la plataforma.
 6. Utilitza GIF i emojis: Els GIF i els emojis poden ajudar a fer que els teus tuits siguin més divertits i cridaners, cosa que pot augmentar les taxes de participació. Només assegureu-vos de fer-los servir amb moderació i de manera que siguin rellevants per a la vostra marca o contingut.


Recorda respectar sempre els termes de servei de Twitter i les directrius de la comunitat, i donar prioritat a la creació de relacions autèntiques amb els teus seguidors per sobre de trucs a curt termini.

Com programar tweets a Twitter

Twitter et permet programar els teus tweets amb antelació perquè puguis assegurar-te que el teu contingut es publica en el moment òptim i mantenir una presència constant a la plataforma. A continuació t’expliquem com programar tweets a Twitter:

 1. Accedeix al teu compte de Twitter i fes clic al botó Twitter.
 2. Redacta el teu tweet com ho faries normalment, incloent-hi qualsevol mitjà o enllaç que vulguis incloure.
 3. Quan hagis redactat el tuit, fes clic a la icona del calendari situat a la part inferior del compositor de tuits.
 4. Selecciona la data i l’hora a la qual voleu que es publiqui el tuit.
 5. Fes clic a «Programa» per programar el tuit.
 6. El teu tuit quedarà programat i es publicarà automàticament al teu compte de Twitter a la data i hora seleccionades.

Tingues en compte que Twitter et permet programar fins a 350 tweets alhora. També pots editar o eliminar els tweets programats accedint a la pestanya «Programats» del teu perfil de Twitter i seleccionant el tweet que vols modificar o eliminar.

A més, les eines de gestió de xarxes socials de tercers, com Hootsuite, Buffer o Tweet Deck, us permeten programar tuits amb antelació i gestionar diverses plataformes de xarxes socials alhora, proporcionant funcions de programació i gestió més sòlides. Compartim amb tu més eines digitals més endavant en aquest post.

2. Utilitza hashtags

Els hashtags t’ajuden a arribar a un públic més ampli que el dels teus seguidors. Utilitza hashtags rellevants als teus tuits perquè et descobreixin les persones interessades en els temes sobre els quals tuiteges.

4. Interactua amb altres usuaris

Participar amb altres usuaris de Twitter et pot ajudar a establir relacions i augmentar els teus seguidors. Respon als tweets, retuiteja continguts interessants i participa als fòrums.

5. Seguir altres comptes

Seguir altres comptes és una forma estupenda de fer-se notar i aconseguir follow-backs. Assegura’t de seguir persones que siguin rellevants per als teus interessos o indústria i participa amb el seu contingut.

6. Promociona el teu compte de Twitter

Promociona el teu compte de Twitter a altres plataformes de xarxes socials, al teu lloc web o a la teva signatura de correu electrònic. També pots publicar anuncis a Twitter per augmentar la teva visibilitat i arribar a més gent.

Recorda que aconseguir seguidors porta temps i esforç, així que sigues pacient i persistent. Centra’t en crear contingut d’alta qualitat i en interactuar amb la teva audiència, i els teus seguidors creixeran amb el temps.

Eines per millorar la teva experiència a Twitter

Aquí tens algunes eines digitals que et poden ajudar a gestionar i millorar la teva experiència a Twitter:

 1. Hootsuite: Una eina de gestió de xarxes socials que et permet programar tweets, monitoritzar mencions i paraules clau i analitzar el teu rendiment a Twitter.
 2. TweetDeck: Un tauler de control específic de Twitter que et permet veure diverses columnes del teu feed de Twitter, mencions, missatges i molt més en temps real.
 3. Buffer: Una eina de programació de xarxes socials que et permet crear i programar tuits amb antelació, i també proporciona anàlisis sobre la teva activitat a Twitter.
 4. Canva: Una eina de disseny que et permet crear gràfics i imatges cridaners per incloure als teus tuits.
 5. Tweepi: Una eina de gestió de Twitter que t’ajuda a identificar usuaris rellevants per seguir, deixar de seguir comptes inactius i gestionar les teves llistes de Twitter.
 6. Followerwonk: una eina d’anàlisi de Twitter que proporciona informació sobre els teus seguidors, els seus interessos i el seu comportament a Twitter.
 7. Twitter Analytics: Eina d’anàlisi pròpia de Twitter que proporciona dades sobre els teus tweets, seguidors i mètriques de participació.
 8. Cerca avançada de Twitter: Una potent eina de cerca que et permet buscar piulades en funció de paraules clau específiques, hashtags, ubicacions i molt més.


Mitjançant l’ús d’aquestes eines digitals, pots agilitzar la teva gestió de Twitter i crear tweets més atractius i eficaços.

Conclusió

Sigues autèntic i genuí en les teves interaccions a Twitter, i dona prioritat a la creació de relacions sobre l’autopromoció. Si interactues amb altres usuaris i comparteixes contingut valuós, podràs crear una presència social sòlida i augmentar el nombre de seguidors amb el temps.