Augmenta les vendes als missatges privats d’Instagram amb Manychat

Augmenta les vendes als missatges privats d'Instagram amb Manychat

Les plataformes de xarxes socials com Instagram han esdevingut eines poderoses perquè les empreses es connectin amb el seu públic objectiu i impulsin les vendes. Amb l’arribada de les plataformes d’automatització de missatges com Manychat, pots portar la teva estratègia de vendes d’Instagram al següent nivell.

En aquest article, aprendràs com aprofitar  Manychat  per vendre de manera efectiva a través de missatges privats d’Instagram i maximitzar el teu potencial d’ingressos.

Què és Manychat?

Manychat és una popular plataforma d’automatització de missatgeria que permet a les empreses automatitzar i administrar converses amb els clients a través de diversos canals de missatgeria, inclosos Instagram, Facebook Messenger i WhatsApp.

Proporciona una interfície fàcil de fer servir i una gamma de funcions que ajuden les empreses a interactuar amb la seva audiència, enviar missatges personalitzats i impulsar les vendes.

Característiques clau de Manychat

Les característiques clau de Manychat inclouen:

 1. Automatització  : Manychat permet a les empreses configurar seqüències de missatgeria automatitzades, conegudes com a fluxos de chatbot, que poden guiar els clients a través de diverses etapes de l’embut de vendes. Aquests fluxos es poden personalitzar per brindar informació rellevant, respondre preguntes freqüents i ajudar els clients a fer una compra.
 2. Segmentació d’audiència:  amb Manychat, les empreses poden segmentar la seva audiència en funció de criteris específics, com ara interessos, historial de compres o nivell de participació. Això permet missatges molt específics i entrega d’ofertes i promocions personalitzades.
 3. Transmissions i campanyes:  les empreses poden enviar missatges massius, coneguts com a transmissions, a la seva audiència, notificant-los sobre nous productes, promocions o actualitzacions importants. A més, Manychat brinda la capacitat de crear i administrar campanyes, rastrejant les interaccions i conversions dels usuaris.
 4. Atenció al client:  Manychat permet a les empreses oferir atenció al client ràpida i automatitzada a través de missatges privats. Permet configurar respostes predefinides a consultes comunes, assegurant una assistència eficient i oportuna per als clients.
 5. Anàlisi i informes:  Manychat proporciona funcions d’anàlisi i informes que ajuden les empreses a fer un seguiment del rendiment de les campanyes de missatgeria. Els usuaris poden monitoritzar mètriques com taxes dobertura, taxes de clics i conversions, la qual cosa permet loptimització de les seves estratègies basada en dades.

En integrar Manychat amb els missatges privats d’Instagram, les empreses poden aprofitar les seves capacitats d’automatització per enviar missatges personalitzats, oferir ofertes exclusives, brindar assistència ràpida i guiar els clients perquè facin una compra. En última instància, això ajuda a millorar l’experiència general del client i impulsar les conversions de vendes.

Augmenta les vendes als missatges privats d’Instagram amb Manychat: Pas a pas

Pas núm. 1: Configura el teu compte de Manychat

Per començar,  crea un compte de Manychat i connecta’l al teu perfil comercial d’Instagram.

Aquesta integració et permetrà automatitzar les teves campanyes de missatgeria, segmentar la teva audiència i fer un seguiment de les teves interaccions sense problemes. Manychat proporciona una interfície fàcil d’usar, cosa que facilita que els venedors de tots els nivells naveguin i utilitzin les seves funcions de manera efectiva.

Pas núm. 2 – Defineix el teu Embut de Vendes

Abans de submergir-te als missatges privats d’Instagram,  és crucial traçar un mapa del seu embut de vendes.

Determina les diferents etapes per on passa la teva audiència, des del contacte inicial fins a la conversió.

Aquest procés t’ajudarà a identificar els punts de contacte clau en què pots interactuar amb clients potencials a través de missatges privats i guiar-los perquè facin una compra.

Contingut relacionat:  Construeix el teu embut de vendes d’Instagram: Pas a pas

Pas núm. 3: Elabora missatges de benvinguda atractius

La primera impressió és crucial, així que assegura’t que el teu missatge de benvinguda capti l’atenció de la teva audiència. Elabora un missatge convincent i personalitzat que ressoni amb els teus clients.

Utilitza les funcions de Manychat per incloure elements dinàmics com el nom del destinatari o les interaccions anteriors amb la teva marca. Aquesta personalització ajuda a crear una sensació de connexió i augmenta les possibilitats de resposta positiva.

Pas núm. 4 – Segmenta la teva audiència

Per lliurar missatges i ofertes personalitzats de manera efectiva, segmenta la teva audiència en funció de les teves preferències, interessos i comportament de compra.

Manychat et permet crear etiquetes i etiquetes personalitzades, cosa que et permet categoritzar els usuaris segons criteris específics. Segmentar la teva audiència assegura que envies missatges rellevants i evites aclaparar-los amb contingut irrellevant.

Pas núm. 5 – Ofereix ofertes i promocions exclusives

Una de les maneres més efectives d’impulsar les vendes a través dels missatges privats d’Instagram és oferir ofertes i promocions exclusives a la teva audiència.

Crea ofertes atractives a les quals només es pot accedir mitjançant missatges privats. Aquesta estratègia no només fomenta la participació, sinó que també fa que els seus clients se sentin valorats i especials. Fes servir Manychat per automatitzar el lliurament d’aquestes ofertes, assegurant una experiència d’usuari perfecta.

Pas núm. 6 – Proporciona Suport Ràpid i Personalitzat

Els missatges privats d’Instagram ofereixen una oportunitat excel·lent per donar atenció al client ràpida i personalitzada.

Respon amb promptitud a les consultes, aborda les inquietuds i ajuda amb el procés de compra.

Manychat et permet configurar respostes automàtiques a consultes comunes mentre manté un toc personalitzat. Aquest enfocament eficient i centrat en el client pot augmentar significativament les vendes i generar confiança amb la seva audiència.

Pas núm. 7 – Implementa Seqüències de Chatbot

Aprofita les seqüències de xatbot de Manychat per automatitzar el teu procés de vendes i guiar els clients cap a una compra. Dissenya fluxos de conversa que ofereixen informació rellevant, mostra característiques de productes i ofereix recomanacions basades en les preferències de l’usuari.

Aquestes seqüències poden empènyer els usuaris a completar una compra i, en última instància, impulsar les teves taxes de conversió de vendes.

Exemple de com pots implementar seqüències de Chatbot usant Manychat

Aquí hi ha un exemple de com pots implementar seqüències de chatbot usant Manychat, una popular plataforma de chatbot:

 1. Seqüència de benvinguda:
  • Configura un missatge de benvinguda inicial que saludi els usuaris i presenti la teva marca o negoci.
  • Proporciona una breu descripció del que pot fer el chatbot i el valor que ofereix.
  • Usa botons o respostes ràpides per presentar opcions als usuaris, com ara «Començar», «Més informació» o «Explorar productes».
 2. Seqüència de qualificació:
  • Feu preguntes qualificatives per comprendre les necessitats o preferències de l’usuari.
  • Segons les respostes, segmenta els usuaris en diferents categories o grups per a interaccions més personalitzades.
 3. Seqüència de recopilació d’informació:
  • Si els usuaris expressen interès en un producte o servei en particular, guieu-los a través d’una sèrie de preguntes per recopilar més informació.
  • Utilitza la lògica condicional per adaptar la conversa en funció de les respostes.
  • Recopila detalls rellevants com ara el pressupost, el cronograma o els requisits específics.
 4. Seqüència de recomanació de productes:
  • Amb base a la informació recopilada, proporciona recomanacions personalitzades de productes o serveis.
  • Presenta opcions usant carrusels o imatges, juntament amb descripcions concises i detalls de preus.
  • Inclou botons o respostes ràpides perquè els usuaris explorin més detalls o facin una compra.
 5. Seqüència de seguiment:
  • Després que l’usuari rebi una recomanació, fes un seguiment amb informació o recursos addicionals per donar suport al procés de presa de decisions.
  • Ofereix testimonis, estudis de casos o ressenyes de clients per generar confiança i credibilitat.
  • Proporciona vies per obtenir més ajuda, com ara programar una demostració, sol·licitar un pressupost o posar-se en contacte amb el servei d’atenció al client.
 6. Seqüència de carro abandonat:
  • Si un usuari afegeix productes a la cistella però no completa la compra, activeu una seqüència de carretó abandonat.
  • Envia recordatoris automàtics o incentius per encoratjar-los a tornar i completar la compra.
  • Ofereix descomptes per temps limitat, enviament gratuït o altres incentius per impulsar-los cap a la conversió.
 7. Comentaris i seqüència de revisió:
  • Realitza un seguiment dels usuaris després que hagin fet una compra per recopilar comentaris i ressenyes.
  • Usa missatges automàtics per sol·licitar el seu nivell de satisfacció, qualificacions de productes o ressenyes escrites.
  • Proporciona un incentiu, com un descompte en la propera compra, per deixar comentaris.

Recorda provar i optimitzar les seqüències del seu chatbot en funció de les interaccions i els comentaris dels usuaris. ManyChat ofereix una interfície visual que us permet crear i administrar aquestes seqüències fàcilment.

Pas núm. 8 – Analitza i Optimitza

Per millorar contínuament la teva estratègia de vendes d’Instagram, analitza el rendiment de les campanyes de Manychat.

Utilitza les anàlisis proporcionades per Manychat per mesurar les taxes dobertura, les taxes de clics i les taxes de conversió.

Identifica qualsevol coll d’ampolla o àrea de millora i modifica’n el missatge en conseqüència. Prova regularment diferents enfocaments i fes un seguiment dels resultats per optimitzar els teus esforços i maximitzar el potencial de vendes.

Conclusió

Aprofitar Manychat per vendre mitjançant missatges privats d’Instagram obre un món d’oportunitats per a les empreses.

En personalitzar els teus missatges, oferir ofertes exclusives, oferir suport ràpid i automatitzar el teu procés de vendes, pots augmentar significativament els teus ingressos i crear connexions significatives amb la teva audiència.

Adopta aquesta poderosa eina i porta el teu màrqueting d’Instagram a noves alçades.