Ús de la intel·ligència artificial (IA) en la creació de contingut

Ús de la intel·ligència artificial (IA) en la creació de contingut

Es pot fer ús de la intel·ligència artificial en la creació de continguts sense caure al plagi o rebre una bandera vermella de Google?

En aquest post, cobrim tot el que cal saber sobre el contingut generat per IA.

Què és el contingut generat per IA?

El contingut generat per IA és quan s’utilitza la intel·ligència artificial (IA) per crear contingut, com ara entrades de bloc, textos de màrqueting i articles.

Els generadors de contingut d’IA necessiten informació humana, com ara una descripció, una indicació o paràmetres.

L’entrada pot ser

  • una paraula o
  • una frase, o
  • un paràgraf breu.

Pros i contres de l’ús de la intel·ligència artificial en la creació de continguts

Pros

1. Rendible

Depenent de l’extensió, quantitat i nivell de coneixements tècnics necessaris per al projecte, la contractació de redactors de continguts competents sol costar uns centenars d’euros.

El contingut generat per IA pot ser més apropiat per a peces menys complexes que per a aquelles que requereixen experiència i autoritat.

2. Supera el bloqueig de l’escriptor

Per a moltes persones, el bloqueig de l’escriptor és un obstacle habitual. De vegades, els escriptors poden tenir dificultats per escriure amb autoritat sobre un tema amb el qual no estan familiaritzats.

Les tecnologies d’IA poden produir resums exhaustius i punts importants per ajudar l’escriptor a decidir què ha d’incloure a l’article, cosa que et pot ajudar a superar aquest obstacle. Les eines d’IA poden ajudar a superar el bloqueig de l’escriptor i a generar idees inicials.

3. Augmenta el SEO

L’escriptor pot rebre suggeriments de paraules clau de l’eina IA. Si un article utilitza aquestes idees de paraules clau en tot moment i compleix amb els altres requisits de ser d’autoritat, es classificarà millor en els resultats dels motors de cerca.

Contres

1. Possible plagi

Com que la IA es basa en dades i algoritmes per al contingut, hi ha la possibilitat que els motors de cerca trobin aquest contingut similar als materials publicats, ja que estira les mateixes fonts.

2. Manca de creativitat

La IA no té intel·ligència emocional. Així que la seva funció és afegir fets, basant-se en el contingut web i les dades existents, no en la intenció o sentit comú del comportament humà.

3. No pot crear contingut original

Com hem dit, les eines de IA utilitzen dades existents per crear continguts. Queda clar aleshores que no poden crear contingut original i fresc, i encara menys temes de tendència.

Dit això, ens submergirem en la pregunta que tots tenim al cap.

Google pot detectar la generació de continguts per IA?

Resposta curta: Sí.

Però anem al missatge que ha llançat Google, el febrer del 2023.

“L’objectiu dels sistemes de classificació de Google és recompensar el contingut original d’alta qualitat que demostri les qualitats que anomenem EEAT: experiència, domini, credibilitat i confiança.

Quan es tracta de contingut generat automàticament, la nostra orientació és coherent des de fa uns quants anys. Usar l’automatització, inclosa la IA, per generar contingut amb el propòsit principal de manipular la classificació en els resultats de la Cerca és una violació de les nostres polítiques d’spam.

El nostre consell per als creadors que consideren la generació per IA:

Els creadors poden obtenir més informació sobre el concepte d’EEAT a la nostra pàgina d’ajuda sobre Com crear contingut útil, fiable i dirigit a persones.”

Quan utilitzar la intel·ligència artificial en la creació de continguts

No podem oblidar que el nostre objectiu és crear continguts d’alta qualitat. Així que utilitzar contingut generat per la IA no ens ajudarà a assolir el nostre objectiu.

Ara bé, podem utilitzar la intel·ligència artificial en la creació de continguts per a les finalitats següents:

1) Investigació –

Pot ajudar-te a investigar temes dels quals no ets expert.

Això sí, no oblidis tornar a comprovar la informació.

2) Agilitzar processos –

La IA pot eliminar tasques repetitives i activar-les sense cap acció humana.

3) Curació de continguts –

Qualsevol creador coneix la importància de la curació de continguts. Amb la IA, pots accelerar el procés obtenint actualitzacions.

Contingut relacionat: Com reutilitzar el contingut de les teves xarxes socials

4) Obtenir dades personalitzades –

Obtenir dades és un element crucial per analitzar els nostres esforços de màrqueting. Analitzar-los ens ajudarà a donar una millor experiència al teu client i crear un customer journey personalitzat.

5) Altres tasques, com ara traduir l’idioma –

Algunes eines de IA tradueixen el contingut a diferents idiomes.

Les 5 millors eines de creació de continguts amb IA

És genial veure els efectes positius que la IA ha tingut en la millora de l’experiència tant dels creadors com dels clients.

Vegem algunes de les millors eines de màrqueting de continguts amb IA que es poden utilitzar per a la creació de continguts:

1. ChatGPT

El model d’aprenentatge automàtic GPT-3 d’Open AI pot generar qualsevol tipus de text perquè s’ha entrenat utilitzant dades d’Internet.

Pots produir frases més llargues en funció de l’entrada perquè és generatiu.

2. Copy.ai

CopyAI ara pot produir textos curts i llargs. T’ajuda a escriure peus de foto d’Instagram, línies d’assumptes de correu electrònic, textos de copy.

3. Surfer

Surfer és una eina de producció de contingut impulsada per IA que combina la investigació de paraules clau, l’edició de contingut, l’anàlisi de dominis i l’anàlisi de SERP amb la planificació de contingut.

4. Copysmith

És una plataforma de creació de continguts amb IA per a continguts relacionats amb el màrqueting.

Ideació, generació completa de continguts, optimització de motors de cerca a la pàgina i difusió de continguts són només algunes de les àrees de creació de continguts de què s’ocupa.

5. Neural text (eina gratuïta)

Neural Text és una plataforma que permet obtenir continguts generats per IA a partir de les paraules clau que introdueixis.

Conclusió

La intel·ligència artificial està revolucionant la manera com els negocis creen, reutilitzen i comparteixen continguts.

Pots potenciar la creació de continguts amb la IA. Tot i això, has de ser conscient dels riscos que comporta utilitzar la IA per a la creació de continguts, encara que pugui ser molt útil per produir continguts d’alta qualitat i a mida.

Al capdavall, la IA no pot substituir les qualitats del comportament humà: creativitat i criteri.