Una Guia Per Instagram Live

Una Guia Per Instagram Live

Al dinàmic món de les xarxes socials, Instagram Live ha sorgit com una poderosa eina per a la participació, la connexió i la visibilitat de marca. Amb la capacitat de transmetre contingut en temps real als vostres seguidors, la plataforma ofereix una oportunitat única per interactuar, compartir i col·laborar d’una manera que les publicacions tradicionals no poden igualar.

En aquesta guia, ens endinsarem en les estratègies per utilitzar Instagram Live de manera efectiva, explorar col·laboracions, comprendre els conceptes bàsics del seu funcionament en viu i fins i tot aprendre com crear sessions en viu captivadores amb presentacions de diapositives.

Estratègia per a Instagram Live i Col·laboracions

 1. Estableix Objectius Clars: Abans d’anar en viu, defineix els teus objectius. Ja sigui mostrar un nou producte, compartir contingut darrere d’escena o fer una sessió de preguntes i respostes, tenir objectius clars guiarà el vostre contingut i us ajudarà a mesurar l’èxit.
 2. Promoció Anticipada: Genera anticipació promocionant la teva sessió en viu amb anticipació. Utilitza Històries, publicacions i fins i tot adhesius de compte regressiu per alertar els teus seguidors i assegurar-te una audiència més àmplia durant la transmissió.
 3. Trieu el moment adequat: Considereu les zones horàries i les rutines diàries de la vostra audiència en programar la vostra transmissió en viu. El moment òptim pot tenir un impacte significatiu a les taxes de participació.
 4. Interactua amb els Espectadors: La bellesa de la transmissió en viu rau en la interacció en temps real. Respon als comentaris, reconeix els espectadors pel seu nom i anima’ls a fer preguntes o compartir les seves opinions.
 5. Col·labora per Impactar: ​​Les transmissions en viu col·laboratives poden ampliar el teu abast i introduir-te a noves audiències. Col·labora amb influents, col·legues creadors o experts al teu camp per crear contingut convincent junts.

Conceptes bàsics d’Instagram Live: Què són i com funcionen

Instagram Live és una funció que permet als usuaris transmetre vídeo en viu als seus seguidors. Apareix a la secció d’Històries i es pot accedir fent clic a la imatge de perfil amb una bandera d’En viu. Els vídeos en viu són efímers i desapareixen quan acaba la transmissió, cosa que crea un sentit d’urgència i augmenta la participació durant la transmissió.

Durant una transmissió en viu, pots:

 1. Respondre els comentaris i les preguntes dels espectadors en temps real.
 2. Convidar els espectadors a unir-se en viu amb tu, creant una configuració de pantalla dividida.
 3. Ancorar comentaris a la part superior del xat perquè altres els vegin.
 4. Utilitzar funcions interactives com ara enquestes, preguntes i comptes regressius per mantenir els espectadors compromesos.

Com Realitzar una Transmissió en Viu amb Presentacions de Diapositives

Afegir presentacions de diapositives a la teva transmissió en viu pot fer que el teu contingut sigui més dinàmic i atractiu. Així és com:

 1. Prepara les teves diapositives: Crea les diapositives que vols compartir utilitzant programari de disseny o aplicacions. Cada diapositiva ha d’encapsular un punt clau o informació rellevant.
 2. Utilitzeu Compartir Pantalla: Mentre esteu en viu, podeu utilitzar l’opció «Compartir Pantalla» per mostrar les vostres diapositives. Fes lliscar cap a la dreta per accedir a les opcions de la càmera i tria «Compartir Pantalla». Selecciona les teves diapositives de la teva galeria de fotos.
 3. Narra i Participa: Mentre comparteixes cada diapositiva, proporciona context, explicacions i anècdotes personals. Mantingues la teva audiència compromesa interactuant amb els seus comentaris i preguntes.

Checklist – Preparació per al teu Instagram Live

Una sessió en viu amb èxit comença amb una preparació acurada. Utilitza aquesta llista de verificació per assegurar-te que estàs a punt per iniciar la transmissió en viu:

 1. Estratègia de contingut: Determina el propòsit de la teva transmissió en viu i el valor que proporcionarà a la teva audiència.
 2. Promoció: Promociona la sessió en viu a les teves Històries, publicacions i altres canals de xarxes socials.
 3. Configuració Tècnica: Prova el teu equip – càmera, micròfon i connexió a Internet – per assegurar-te una transmissió fluida.
 4. Pla de Participació: Detalla com interactuaràs amb els espectadors, responent els comentaris, abordant les preguntes i fent servir funcions interactives.
 5. Preparació de Col·laboració: Si estàs col·laborant, coordina amb el teu(s) company(s) quant al contingut i els detalls tècnics.
 6. Creació de diapositives (si és aplicable): Dissenya i crea les diapositives per al teu segment de presentació de diapositives, assegurant-te que siguin clares i visualment atractives.
 7. Prova de Compartir Pantalla: Familiaritza’t amb el procés de compartir pantalla per fer una transició sense problemes a la presentació de diapositives.
 8. Assaig: Realitza una sessió en viu de pràctica amb un amic per resoldre qualsevol problema tècnic i familiaritzar-te amb el format.
 9. Fons i Il·luminació: Tria un entorn net i ben il·luminat per a la transmissió.
 10. Energia i Entusiasme: Assegureu-vos d’estar descansat i porteu energia i entusiasme a la sessió en viu.

Conclusió

En conclusió, Instagram Live ofereix una increïble oportunitat per connectar amb la teva audiència a temps real, compartir contingut valuós i col·laborar amb altres per ampliar el teu abast. Seguint un enfocament estratègic, comprenent les funcionalitats de la plataforma i incorporant elements atractius com les presentacions de diapositives, pots crear sessions en viu que captivin, eduquin i inspirin els teus espectadors.

La preparació és clau, així que utilitza aquesta llista de verificació per assegurar-te que estàs llest per prémer aquest botó d’«Anar en Viu».