Threads, una App d’Instagram

Threads

A l’accelerat món de les xarxes socials, on les connexions solen ser superficials i la privadesa pot estar compromesa, Threads for Instagram sorgeix com una solució refrescant, o almenys això és el que diuen.

Desenvolupada per Instagram, aquesta aplicació mòbil té com a objectiu aprofundir les relacions i fomentar connexions genuïnes en permetre que els usuaris es comuniquin públicament.

Aquí tens tot el que cal saber sobre Threads.

Què és Threads?

Threads és una nova aplicació desenvolupada per l’equip d’Instagram que permet als usuaris compartir actualitzacions de text i interactuar amb converses públiques.

Els usuaris poden iniciar sessió usant els comptes d’Instagram. L’aplicació admet publicacions de fins a 500 caràcters de longitud, inclosos enllaços, fotografies i vídeos de fins a 5 minuts.

L’objectiu de Threads és ampliar les fortaleses d’Instagram a l’àmbit del text, proporcionant un espai positiu i creatiu perquè els usuaris expressin les seves idees.

Com puc començar a fer servir Threads?

Per començar, simplement inicieu sessió usant el vostre compte d’Instagram. El vostre nom d’usuari d’Instagram i verificació es transferiran, i tindreu l’opció de personalitzar el vostre perfil específicament per a Threads.

Si tens menys de 16 anys (o menys de 18 a certs països), el teu perfil es configurarà automàticament com a privat en unir-te a Threads. L’aplicació també admet funcions d’accessibilitat, com ara el suport per a lectors de pantalla i descripcions d’imatges generades per intel·ligència artificial, assegurant una experiència inclusiva.

Fomenta la connexió?

L’aplicació permet als usuaris seguir i connectar-se amb amics i creadors que comparteixen els vostres interessos, tant d’Instagram com d’altres llocs.

Incorpora les característiques de seguretat i control d’usuaris existents d’Instagram, incloses funcions com el suport per a lectors de pantalla i descripcions d’imatges generades per intel·ligència artificial per a accessibilitat.

El feed de Threads inclou publicacions de les persones que segueixes, així com contingut recomanat de nous creadors. Els usuaris tenen l’opció de compartir publicacions de Threads a les seves històries d’Instagram o com a enllaços a altres plataformes.

L´aplicació ofereix eines per fomentar converses positives i productives. Inclou la capacitat de controlar qui et pot esmentar o respondre a les teves publicacions i l’opció de filtrar respostes que continguin paraules específiques.

És compatible amb ActivityPub?

La seguretat és una prioritat, i les normes de la comunitat d’Instagram s’apliquen dins de l’aplicació. Threads també treballa per ser compatible amb ActivityPub, un protocol de xarxes socials obert. Això permetria que Threads interactuï amb altres aplicacions que admetin el protocol, obrint noves possibilitats de connexions i interoperabilitat.

La visió és proporcionar als usuaris un major control sobre la seva audiència, permetent transferir el seu contingut a altres serveis i interactuar amb usuaris a Threads sense necessitat d’un compte. Aquest enfocament descentralitzat s’alinea amb el futur de les plataformes en línia i facilita la innovació i l’experimentació.

On és disponible Threads?

Està disponible per a dispositius iOS i Android a més de 100 països (no a EU). L’equip planeja introduir noves funcions, com a millors recomanacions i una funcionalitat de cerca millorada, basades en els comentaris dels usuaris.

Està intentant competir amb Twitter?

És massa aviat per dir-ho.

Tot i això, sembla que resultarà en versions més petites de la mateixa aplicació utilitzada per diferents grups.

Mirant enrere a la història d’internet, observem nombroses aplicacions oblidades que van intentar reviure o reemplaçar plataformes en declivi. I independentment del resultat, l’enfocament de Meta és aconseguir registres.

Conclusió

En general, Threads té com a objectiu crear un espai per a la comunicació significativa basada en text, ampliant l’abast i la connectivitat d’Instagram alhora que prioritza el control de l’usuari i la privadesa.