Reutilització dels teus Articles per Millorar el SEO: Una Guia Pas a Pas

Reutilització dels teus Articles per Millorar el SEO

L’Optimització per a Motors de Cerca (SEO) és un aspecte essencial del màrqueting digital. Reutilitzar els articles existents pot ser una estratègia poderosa per impulsar els teus esforços de SEO, millorar la teva presència en línia i arribar a una audiència més àmplia.

En aquesta guia pas a pas, expliquem com reutilitzar els teus articles de manera efectiva i les eines que pots fer servir per agilitzar el procés.

Contingut relacionat: Construint una Estratègia de SEO Efectiva

Reutilització dels teus Articles per Millorar el SEO: Una Guia Pas a Pas

Pas 1: Identifica Contingut d’Alt Rendiment

Abans de començar la reutilització, identifiqueu els vostres articles d’alt rendiment. Aquests són els continguts que han generat trànsit, participació o conversions significatives. Eines com Google Analytics, SEMrush o Ahrefs us poden ajudar a assenyalar les vostres pàgines de millor rendiment.

Imagina que administres un bloc de fitness i has identificat que el teu article titulat «10 Rutines Efectives per a la Pèrdua de Pes» és un dels teus continguts de millor rendiment, atraient molt de trànsit orgànic.

Pas 2: Comprèn la teva Audiència

Per reutilitzar contingut amb èxit, has de tenir una comprensió clara de la teva audiència. Identifica’n les necessitats, preferències i punts problemàtics. Considera fer enquestes o utilitzar eines analítiques d’audiència per obtenir insights més profunds.

La teva audiència són persones conscients de la seva salut que busquen perdre pes a través de rutines efectives. Estan interessades en consells pràctics recolzats per la ciència sobre fitness.

Pas 3: Tria Mètodes de Reutilització

Hi ha diverses formes efectives de reutilitzar el teu contingut, incloent:

 • Crear Nous Posts al Blog: Reescriu els teus articles existents en un format fresc, actualitzat i més profund.
 • Infografies: Converteix el teu contingut en infografies visualment atractives utilitzant eines com Canva o Piktochart.
 • Contingut en vídeo: Converteix el teu contingut escrit en format de vídeo. Eines com Adobe Premiere Pro o aplicacions simples per a telèfons poden ajudar en la creació de vídeos.
 • Podcasts: Converteix els teus articles en contingut d’àudio per a podcasts, utilitzant programari com Audacity o Adobe Audition.
 • Llibres Electrònics i Guies: Combina diversos articles relacionats amb llibres electrònics o guies completes.
 • Publicacions a Xarxes Socials: Crea una sèrie de publicacions a xarxes socials, utilitzant plataformes com Hootsuite o Buffer per a la programació.
 • Butlletins de Correu Electrònic: Utilitza fragments dels teus articles a les teves campanyes de màrqueting per correu electrònic, utilitzant plataformes com Mailchimp o ConvertKit.
 • Webinars o Sessions en Viu: Realitza webinars o sessions en viu discutint el contingut dels teus articles per interactuar amb la teva audiència en temps real.

Pas 4: Optimitza per SEO

Per maximitzar els beneficis de SEO del teu contingut reutilitzat:

 • Realitza investigació de paraules clau per identificar termes rellevants.
 • Utilitza títols, capçaleres i descripcions meta optimitzats.
 • Enllaça internament altres articles rellevants al teu lloc web.
 • Afegeix text alternatiu a imatges i vídeos.
 • Assegureu-vos que el contingut sigui compatible amb dispositius mòbils i es carregui ràpidament.

Per a cada peça reutilitzada, realitza investigació de paraules clau per identificar termes rellevants de cua llarga. Incorpora aquestes paraules clau a títols, encapçalats, descripcions meta, text alternatiu i contingut. Assegureu-vos que el vostre contingut sigui compatible amb dispositius mòbils i es carregui ràpidament.

Pas 5: Promociona el teu Contingut Reutilitzat

La promoció és clau per treure el màxim profit del contingut reutilitzat. Utilitza xarxes socials, màrqueting per correu electrònic i altres estratègies promocionals per arribar a la teva audiència. Considereu l’ús d’eines com Buffer, Hootsuite o Mailchimp per a una promoció eficient.

Pas 6: Monitorització i Mesura

Realitza un seguiment del rendiment del contingut reutilitzat utilitzant eines com Google Analytics, Google Search Console o insights de xarxes socials. Para atenció a mètriques com a trànsit orgànic, participació, conversions i backlinks.

Pas 7: Actualitza i Renova

Actualitza regularment el teu contingut reutilitzat per assegurar-te que segueixi sent rellevant i valuós per a la teva audiència. Els motors de cerca afavoreixen el contingut fresc, de manera que mantenir els teus articles reutilitzats actualitzats és essencial per a l’èxit de SEO.

Conclusió

Reutilitzar els teus articles és una estratègia intel·ligent per millorar els teus esforços de SEO i expandir el teu abast en línia. Seguint aquesta guia pas a pas i aprofitant les eines adequades, pots donar nova vida al teu contingut existent, augmentar el trànsit orgànic i connectar efectivament amb la teva audiència.

Tingues en compte que el SEO és un procés continu, i l’optimització del contingut reutilitzat és un component essencial d’una estratègia reeixida de màrqueting digital.