L’art de nomenar un nou producte

L'art de nomenar un nou producte

Anomenar un nou producte és una tasca que pot resultar emocionant i desafiant per a les empreses. El nom d’un producte és la primera impressió i té un paper fonamental en la formació de la percepció del consumidor, la construcció de la identitat de la marca i, en última instància, la influència en les decisions de compra. Un nom ben triat pot ser un actiu poderós al teu arsenal de màrqueting.

Aleshores, quina és la millor manera d’anomenar un nou producte?

En aquest article, explorem l’art i la ciència de nomenar productes i us proporcionarem una guia completa per prendre aquesta important decisió de manera sàvia.

Anomenar un Nou Producte, Recolzat per la Recerca

En nomenar un nou producte, les empreses establertes de béns de consum han de tenir cura per no fer malbé la reputació de la seva marca. Escollir l’estratègia de marca adequada és crucial.

Un estudi recent revela cinc factors clau per prendre decisions amb èxit sobre el nom d’un producte:

  •  Ajusta amb les ofertes existents de l’empresa.
  •  Innovació del nou producte
  •  L’amplitud de la cartera de la marca existent.
  •  Risc de la dilució de la marca.
  •  Quantitat de fons publicitaris disponibles.

L’art de nomenar un nou producte

1. Comprèn la teva Identitat de Marca

Abans de submergir-se en el procés creatiu de nomenar un producte, és essencial comprendre a fons la identitat de la teva marca. El nom del teu producte s’ha d’alinear perfectament amb els valors, la missió i la posició de la teva marca al mercat. Considera si vols que el nom evoqui la personalitat de la teva marca o si prefereixes un nom més funcional i descriptiu.

2. Defineix la teva Audiència

Conèixer la teva audiència és fonamental per crear un nom que ressoni amb els possibles clients. Considera les seves dades demogràfiques, psicogràfiques i antecedents culturals. Un nom que atregui els millennials podria no tenir el mateix efecte als baby boomers. Assegureu-vos que el nom que escolliu connecteu amb la vostra base de clients prevista.

3. Realitza una tempesta d’idees

Creativa Anomenar un producte és un procés creatiu que implica sovint sessions de pluja d’idees. Reuneix el teu equip o contracta professionals amb experiència en branding i màrqueting per explorar una àmplia gamma d’idees. Comença amb associacions de paraules, mapes mentals o fins i tot inspiració de la literatura rellevant, la cultura pop o referències històriques. No et limitis en aquesta etapa; permet que la creativitat flueixi lliurement.

4. Fes-ho Memoritzable i Pronunciable

Un nom memorable és aquell que roman a la ment dels consumidors molt de temps després d’haver-lo trobat. La simplicitat sovint engendra memorabilitat, així que opta per noms curts, fàcils d’escriure i pronunciar. Evita termes excessivament complicats o foscos que puguin confondre els possibles clients.

5. Destaca els Beneficis Clau

Un bon nom de producte pot transmetre subtilment els beneficis principals del producte. Pensa com el teu producte resol un problema o satisfà una necessitat i tracta d’incorporar-lo al nom. Per exemple, el nom FitBit no només suggereix seguiment de la salut, sinó que també implica que s’integra perfectament a la teva vida diària.

6. Considera les Marques Registrades i la Disponibilitat del Domini

És fonamental fer una investigació exhaustiva de marques registrades per assegurar-te que el nom que triïs no estigui en ús per una altra empresa. També heu de verificar la disponibilitat de noms de domini per a la presència en línia del vostre producte. Un nom únic i distintiu facilitarà l’establiment d’una sòlida presència en línia.

7. Prova el teu nom

Abans de finalitzar el nom del teu producte, fes proves amb consumidors per mesurar-ne l’eficàcia. Creeu grups d’enfocament o enquestes per recopilar comentaris sobre com es percep el nom. Això et pot ajudar a identificar possibles problemes o connotacions negatives que podries haver passat per alt.

8. Estigues Obert a Comentaris

No tingueu por d’iterar i perfeccionar el nom del vostre producte en funció dels comentaris. És essencial mantenir-se flexible i estar obert a suggeriments, especialment si el nom inicial no connecta tan bé com esperaves.

9. Consideracions Legals i Culturals

Assegureu-vos que el nom que trieu no tingui connotacions negatives en altres idiomes o cultures. El que pot semblar innocent en un idioma podria resultar ofensiu en un altre. A més, tingues en compte qualsevol restricció legal i lleis de marques registrades que puguin afectar el nom del teu producte.

10 Construeix una Història

Finalment, considera crear una història de marca captivadora al voltant del nom del teu producte. Això pot afegir profunditat i significat a la teva marca i crear una connexió emocional més sòlida amb els consumidors.

Exemple de nom: «EcoWave»

Escenari: Esteu llançant una nova línia d’ampolles d’aigua reutilitzables i respectuoses amb el medi ambient dirigides a millennials conscients del medi ambient.

En aquest exemple, EcoWave és un nom de producte que encapsula la identitat de la marca, atrau l’audiència i explica una història d’amabilitat amb el medi ambient i la vida moderna, alhora que compleix consideracions pràctiques com la memorabilitat i la disponibilitat legal.

  • « Ressò » reflecteix el compromís de la marca amb la sostenibilitat.
  • Wave suggereix un estil de vida modern, dinàmic i un moviment cap a un futur més verd.
  • És curt, memorable i fàcil de pronunciar.
  • El nom destaca indirectament el benefici clau de reduir les deixalles de plàstic, que s’alineen amb els valors de l’audiència.
  • S’ha comprovat la disponibilitat de marques registrades i hi ha un nom de domini disponible.

Conclusió

Anomenar un nou producte és un pas significatiu en el procés de branding i màrqueting. Un nom ben pensat pot ser un actiu poderós que diferencia el teu producte en un mercat abarrotat.

Comprenent la identitat de la seva marca, coneixent el teu públic, aportant idees creatives, mantenint-lo memorable i pronunciable, i tenint en compte factors legals i culturals, pots trobar el nom perfecte que ressoni entre els teus clients i els ajudi a assolir els seus objectius empresarials.