Creant un Kit de Marca Atractiu: Una Guia Integral

Creant un Kit de Marca Atractiu Una Guia Integral

En el panorama empresarial competitiu d’avui, construir una marca sòlida i reconeixible és crucial per a l’èxit. Una marca ben definida no sols distingeix el teu negoci, sinó que també ajuda a establir una connexió duradora amb el teu públic objectiu. Una eina essencial per crear una identitat de marca coherent i impactant és un kit de marca. Un kit de marca serveix com la base sobre la qual es construeixen tots els esforços de branding.

En aquesta guia, us guiem a través del procés de crear un kit de marca convincent que comuniqui efectivament l’essència de la vostra marca.

Què és un Kit de Marca?

Un kit de marca, també conegut com a kit d’identitat de marca o guia d’estil de marca, és un document integral que descriu els elements clau de la identitat visual i de vegades verbal de la vostra marca.

Serveix com a referència per a totes les persones involucrades al teu negoci, des de dissenyadors i especialistes en màrqueting fins a creadors de contingut i fins i tot socis externs. Això assegura que el missatge i l’aparença de la vostra marca es mantinguin consistents en totes les plataformes i punts de contacte.

Components Clau d’un Kit de Marca

 1. Directrius per a l’ús del logotip: El teu logotip és el rostre de la teva marca. Detalla com s’ha d’usar el teu logotip en diferents contextos, incloent-hi mida, variacions de color, espaiat i ubicació. Aquesta secció garanteix que el teu logotip mantingui la seva integritat a diferents mitjans.
 2. Paleta de Colors: Tria un conjunt de colors primaris i secundaris que reflecteixin la personalitat i els valors de la teva marca. Proporciona codis HEX o RGB per a cada color per mantenir la consistència en materials digitals i impresos.
 3. Tipografia: Selecciona una combinació tipogràfica (generalment una combinació de font per a capçaleres i cos de text) que s’alineï amb la identitat de la teva marca. Especifica mides de font, estils i usos per a diversos propòsits, com ara capçaleres, text principal i trucades.
 4. Directrius per a les imatges: Defineix l’estil d’imatges que s’adapti a la vostra marca. Això inclou pautes per a la fotografia i els gràfics, ja sigui que hagin de ser minimalistes, vibrants, abstractes o qualsevol altre estil que ressoni amb la identitat de la teva marca.
 5. Iconografia: Si la vostra marca utilitza icones o símbols, detalla’n l’estil, la mida i l’ús. Les icones poden afegir un toc únic a la identitat de la vostra marca i ajudar a comunicar idees complexes de manera visual.
 6. Veu i To: Alguns kits de marca inclouen pautes per a la comunicació verbal. Descriu el to i l’estil d’escriptura que representa millor la teva marca, ja sigui informal, professional, autoritari o lúdic.
 7. Gràfics i Patrons: Incorpora qualsevol patró, textura o gràfic únic que pugui millorar la identitat visual de la teva marca. Aquests elements es poden fer servir de manera consistent en diversos materials.
 8. Exemples d’aplicació: Mostra exemples del món real, dels elements de la teva marca en acció. Això ajuda a garantir que qualsevol persona que treballi amb el teu kit de marca comprengui com implementar-ho de manera efectiva.
 9. Pautes per a Diferents Canals: Proporciona instruccions específiques sobre com aplicar el teu kit de marca en diferents plataformes, com ara xarxes socials, llocs web, materials impresos i mercaderia.
 10. Consideracions d’accessibilitat: Assegureu-vos que els elements de la vostra marca siguin accessibles per a tots els usuaris. Inclou pautes de contrast, llegibilitat i text alternatiu per a les imatges.

Creant el teu Kit de Marca

 1. Investiga i defineix la teva marca: Abans de començar a crear el teu kit de marca, comprèn clarament els valors de la teva marca, el públic objectiu i els punts únics de venda. Això guiarà les teves decisions sobre els elements de disseny.
 2. Col·laboració: Involucra les parts interessades clau, dissenyadors i especialistes en màrqueting en el procés. Diferents perspectives poden portar a un kit de marca més complet i efectiu.
 3. La Consistència és Clau: L’objectiu principal d’un kit de marca és mantenir la consistència a tots els punts de contacte. Assegureu-vos que tots els elements funcionin harmoniosament junts i s’adhereixin a les pautes que vau establir.
 4. Flexibilitat: Tot i que la consistència és important, el teu kit de marca també ha de permetre flexibilitat. A mesura que la teva marca creixi i evolucioni, és possible que necessitis actualitzacions ocasionals a les teves pautes.
 5. Revisions Regulars: Un kit de marca és un document viu. Estableix un calendari per a revisions i actualitzacions periòdiques per mantenir-lo rellevant i alineat amb l’evolució de la teva marca.

Eines per al Kit de Marca

Eines de Disseny

 1. Adobe Creative Cloud: Adobe ofereix una varietat de programes de disseny, incloent-hi Photoshop, Illustrator i InDesign, que són eines estàndard a la indústria per crear elements visuals del teu kit de marca.
 2. Canva: Una plataforma de disseny en línia intuïtiva que ofereix plantilles per crear logotips, gràfics per a xarxes socials, presentacions i més. És fàcil d’utilitzar i adequada per a principiants.
 3. Figma: Una eina de disseny col·laborativa que permet als equips treballar junts en la creació i l’edició de dissenys en temps real. Ideal per a equips remots.
 4. Sketch: Una eina de disseny exclusiva per a MacOS que és popular entre dissenyadors d’interfície i experiència d’usuari per crear dissenys digitals.

Eines de Paleta de Colors

 1. Coolors : Un generador de paletes de colors en línia que us ajuda a descobrir combinacions de colors harmoniosos. Pots bloquejar els colors que t’agradin i generar variacions al seu voltant.
 2. Adobe Color: Anteriorment conegut com Adobe Kuler, aquesta eina us permet crear, explorar i guardar paletes de colors. També podeu extreure colors d’imatges.

Eines de Tipografia

 1. Google Fonts: Una àmplia biblioteca de fonts gratuïtes i de codi obert que pots fer servir per a la tipografia de la teva marca. Podeu previsualitzar i seleccionar fonts que coincideixin amb l’estil de la vostra marca.
 2. Adobe Fonts: Ofereix una àmplia gamma de fonts premium que es poden integrar fàcilment als teus projectes.

Eines d’Iconografia i Gràfics

 1. Noun Project: Una plataforma que ofereix una gran col·lecció d’icones i símbols. Podeu trobar i personalitzar icones que s’adaptin a la vostra marca.
 2. Flaticon: ofereix una àmplia gamma d’icones gratuïtes i premium. Podeu personalitzar colors i mides perquè coincideixin amb l’estètica de la vostra marca.

Eines per a Pautes de Marca

 1. Frontify: Una plataforma de gestió de marca que us permet crear, compartir i gestionar pautes de marca i actius en un sol lloc.
 2. Lucidpress: Aquesta eina permet crear plantilles de marca, guies d’estil i materials de màrqueting, cosa que facilita que el teu equip mantingui la consistència.

Eines de Comunicació i Col·laboració

 1. Slack: Una eina popular de comunicació en equip que facilita les discussions en temps real i l’intercanvi d’arxius entre els membres de l’equip.
 2. Asana o Trello: Eines de gestió de projectes que t’ajuden a organitzar tasques relacionades amb el desenvolupament, disseny i implementació de la marca.
 3. Miro: Una plataforma de pissarra en línia col·laborativa que es pot utilitzar per al brainstorming, visualització de conceptes de marca i més.

Recorda que les eines que escolliu han de coincidir amb les preferències i necessitats del vostre equip. El més important és assegurar-te que les eines que facis servir facilitin la col·laboració i la consistència mentre treballes en la construcció i el manteniment del teu kit de marca.

Conclusió

Un kit de marca ben elaborat és un actiu inavaluable que assegura que la teva marca es presenti de manera consistent i efectiva a totes les interaccions. En definir clarament la identitat visual i verbal de la teva marca, estableixes una base sòlida que ajuda a construir confiança, reconeixement i lleialtat entre la teva audiència.

Inverteix temps i esforç per crear un kit de marca integral i aplanaràs el camí per a un viatge de marca exitós i perdurable.