Com crear un Butlletí de Correu Electrònic: Una Guia i Llista de Verificació Pas a Pas

Com crear un Butlletí de Correu Electrònic

Els butlletins de correu electrònic són una eina poderosa tant per a empreses com per a individus per interactuar amb la seva audiència, compartir actualitzacions i augmentar les conversions. Ja siguis un màrqueting, un blocaire o un propietari de negoci, la creació d’un butlletí de correu electrònic efectiu és essencial per mantenir una sòlida presència en línia.

En aquest article, us proporcionem una guia pas a pas sobre com crear un butlletí de correu electrònic, juntament amb una llista de verificació útil per assegurar-te que els teus butlletins estiguin ben estructurats i optimitzats per a l’èxit.

Com crear un Butlletí de Correu Electrònic

Pas 1: Defineix el teu Propòsit i Audiència

Abans de submergir-te en el procés creatiu, aclareix els teus objectius. Estàs buscant promocionar productes, compartir contingut valuós o nodrir clients potencials? Identifica la teva audiència i comprèn les preferències, necessitats i interessos. Aquesta informació guiarà el contingut i el disseny del teu butlletí.

Pas 2: Tria un Servei de Màrqueting per Correu Electrònic

Selecciona un servei de màrqueting per correu electrònic de bona reputació, com MailChimp , Constant Contact o ConvertKit . Aquestes plataformes ofereixen plantilles fàcils de fer servir, gestió de llistes i anàlisis per simplificar el procés de creació del butlletí.

Pas 3: Recollita i Segmenta els teus Subscriptors

Crea i segmenta la teva llista de correu electrònic per assegurar-te que els subscriptors rebin contingut adaptat als seus interessos. La segmentació pot millorar significativament les taxes d’obertura i clic.

Pas 4: Dissenya el teu Butlletí

Ara és el moment de crear un disseny atractiu que estigui alineat amb la marca. La majoria dels serveis de màrqueting per correu electrònic ofereixen plantilles pre-dissenyades per a una fàcil personalització. Assegureu-vos que el vostre disseny sigui compatible amb dispositius mòbils, ja que molts usuaris accedeixen als correus electrònics des de smartphones.

Pas 5: Crea Contingut Atractiu

El teu contingut ha de ser informatiu, rellevant i atractiu. Utilitza una barreja de text, imatges i enllaços. Inclou una línia d’assumpte captivadora i text previ per incentivar els destinataris a obrir el correu electrònic.

Pas 6: Afegeix un Trucat a l’Acció Clar (CTA)

Cada butlletí ha de tenir una crida a l’acció clar. Ja sigui per llegir una entrada de bloc, comprar un producte o registrar-se en un esdeveniment, assegura’t que el teu CTA ressalti i motivi els teus lectors a passar a l’acció.

Pas 7: Personalitza els teus Correus Electrònics

La personalització pot augmentar significativament la participació. Adreceu-vos als subscriptors pel vostre nom, utilitzeu contingut dinàmic per adaptar els missatges i envieu recomanacions personalitzades quan sigui possible.

Pas 8: Prova i Previsualitza

Abans d’enviar, prova minuciosament el teu butlletí. Verifica enllaços trencats, errors tipogràfics i problemes de visualització a diferents clients de correu i dispositius. La majoria de les plataformes de màrqueting per correu electrònic ofereixen una funció de previsualització.

Pas 9: Envia i Programa

Trieu un moment i data òptims per enviar el vostre butlletí, considerant els hàbits i zones horàries de la vostra audiència. També pots programar els butlletins amb anticipació per a més comoditat.

Pas 10: Analitza i Optimitza

Després d’enviar el vostre butlletí, analitza el rendiment utilitzant les dades proporcionades pel teu servei de màrqueting per correu electrònic. Feu un seguiment de les taxes d’obertura, taxes de clic, taxes de conversió i taxes de cancel·lació de subscripció. Utilitza aquestes dades per perfeccionar els teus futurs butlletins.

Llista de Verificació per a la Creació de Butlletins de Correu Electrònic

 1. Defineix el propòsit i l’audiència del teu butlletí.
 2. Trieu un servei de màrqueting per correu electrònic.
 3. Construeix i segmenta la llista de correu electrònic.
 4. Dissenya una plantilla compatible amb dispositius mòbils.
 5. Crea contingut atractiu i rellevant.
 6. Inclou una línia d’assumpte captivadora i text previ.
 7. Afegeix un CTA clar i accionable.
 8. Personalitza els teus correus electrònics.
 9. Prova i previsualitza el teu butlletí.
 10. Programa o envia el teu butlletí.
 11. Analitza les dades de rendiment i optimitza correus electrònics futurs.

Conclusió

La creació d’un butlletí de correu electrònic efectiu requereix una planificació acurada, contingut atractiu i una optimització contínua. Seguint aquesta guia pas a pas i utilitzant la llista de verificació proporcionada, pots crear butlletins de correu electrònic que captivin la teva audiència, augmentin la participació i assoleixin els teus objectius de màrqueting.

Els butlletins de correu electrònic segueixen sent una eina valuosa per construir i mantenir una sòlida presència en línia, cosa que els converteix en un component essencial de la teva estratègia de màrqueting digital.