Com crear l’efecte wow

Com crear l'efecte wow

Captar l’atenció dels consumidors i deixar una impressió duradora és un desafiament constant. En un mercat cada cop més saturat, les marques s’esforcen per crear un “efecte wow (sorpresa) que vagi més enllà de les tècniques publicitàries tradicionals.

En aquest article, explorem el concepte de l’Efecte Wow i brindem exemples de com les marques famoses ho han implementat amb èxit per impulsar el creixement i construir relacions duradores amb els clients.

Què és l’efecte wow?

L’Efecte Wow fa referència a l’impacte extraordinari que crea una marca quan supera les expectatives dels clients, deixant-los sorpresos, encantats i ansiosos per compartir la seva experiència amb els altres.

Implica anar més enllà del que és ordinari i oferir una cosa inesperada, memorable i única.

En crear aquest efecte, les marques poden fomentar una connexió emocional profunda amb la seva audiència, cosa que porta a una major lleialtat del client, promoció de boca a boca i, en última instància, un creixement sostenible.

Beneficis d’implementar una estratègia d’efecte sorpresa

Implementar una estratègia d’Efecte Wow és fonamental per diverses raons:

1. Captar l’atenció

En implementar una estratègia d’efecte wow,  les marques poden diferenciar-se de la competència i destacar-se a la ment dels consumidors. Crea una experiència memorable i distintiva que crida l’atenció i genera interès.

2. Crear connexions emocionals

L’efecte Wow va més enllà de les relacions transaccionals amb els clients. Aprofita l’aspecte emocional del comportament del consumidor i fomenta una connexió més profunda entre la marca i la seva audiència.

Quan els clients experimenten una cosa extraordinària, és més probable que desenvolupin emocions positives i aferrament cap a la marca, cosa que porta a una major lleialtat i promoció.

Contingut relacionat: Estratègies per construir i mantenir relacions sòlides amb els clients

3. Generar boca a boca

L’efecte Wow té el poder de convertir els clients en defensors de la marca. Quan les persones tenen una experiència excepcional, estan més inclinades a compartir-la amb els altres. Les recomanacions de boca a boca són increïblement poderoses, ja que comporten un alt nivell de confiança i credibilitat.

En implementar una estratègia d’efecte wow, les marques poden encoratjar els clients a convertir-se en ambaixadors entusiastes, impulsant el creixement orgànic i expandint la base de clients.

4. Construir reputació de marca

Les marques que brinden constantment l’efecte Wow construeixen una reputació d’excel·lència i d’innovació. Quan els clients associen una marca amb experiències notables, desenvolupen confiança en la capacitat per superar les expectatives. Aquesta reputació de marca positiva pot conduir a una adquisició, retenció i lleialtat més gran dels clients.

5. Diferenciar-se de la competència

En un mercat ple de gom a gom, la diferenciació és crucial per a l’èxit. La implementació d’aquesta estratègia permet a les marques trencar amb la norma i crear una proposta de venda única. 

En oferir una cosa inesperada i memorable, les marques poden diferenciar-se de la competència, cosa que dificulta que els clients les passin per alt o oblidin.

6. Impulsar el creixement i els ingressos

L’efecte Wow té un impacte directe en el creixement del negoci i els ingressos.  

En crear experiències excepcionals, les marques poden atraure nous clients, retenir els existents i augmentar el valor de per vida del client. Les emocions positives i els records duradors associats amb l’efecte Wow poden conduir a oportunitats de compres repetides, vendes addicionals i vendes creuades.

Les estratègies de l’efecte Wow

Aquí hi ha algunes estratègies d’efecte wow que les marques poden implementar per crear experiències extraordinàries per als seus clients:

1. Personalització

Adapta els teus productes, serveis o esforços de màrqueting a clients individuals

Utilitza dades i informació per oferir recomanacions, ofertes i comunicacions personalitzades. Això pot incloure missatges personalitzats, opcions de personalització de productes o experiències seleccionades segons les preferències del client.


Exemple:

Les recomanacions personalitzades de Netflix  basades en l’historial de visualització i les preferències de l’usuari creen un efecte sorpresa en oferir suggeriments de contingut altament rellevants per a cada usuari.

2. Sorprèn i delecta

Sorprèn els clients amb gestos inesperats o experiències que superin les seves expectatives. Això podria implicar l’enviament d’obsequis personalitzats, descomptes exclusius o oferir un valor afegit més enllà del que s’ha promès inicialment.


Exemple:

Zappos , un detallista de calçat en línia, és conegut per sorprendre els clients amb actualitzacions d’enviament ràpides i gratuïtes sense cap cost addicional, creant un efecte sorpresa en superar les expectatives del client.

3. Integració de tecnologia innovadora

Integrar tecnologia puntera per millorar l’experiència del client i oferir característiques o funcionalitats úniques. Això pot incloure realitat augmentada (RA), realitat virtual (RV) o elements interactius que atrauen i captiven els clients.


Exemple:

L’aplicació de realitat augmentada d’IKEA  permet als clients col·locar virtualment mobles a casa seva, proporcionant un efecte sorpresa en permetre’ls visualitzar com es veurien i encaixarien els productes al seu espai.

4. Experiències de marca memorables

Dissenya experiències immersives que deixin un impacte durador als clients. Això es pot aconseguir mitjançant esdeveniments emergents, instal·lacions interactives o narracions captivadores que involucrin múltiples sentits i creïn una trobada memorable amb la marca.


Exemple:

El Museu del Gelat  n’és un exemple excel·lent, on els visitants poden explorar exhibicions interactives, gaudir de degustacions i capturar fotos dignes d’Instagram, cosa que resulta en un efecte sorpresa a través d’una experiència de marca única i immersiva.

5. Servei al client excepcional

Anar més enllà en el lliurament d’un servei al client excepcional.  

Respon amb promptitud, resol problemes de manera eficient i brinda assistència personalitzada. Fes que les interaccions de servei al client siguin memorables i positives.


Exemple:

Ritz-Carlton  és conegut pel seu excepcional servei al client. Els membres del personal estan capacitats per anticipar les necessitats dels hostes, brindar experiències personalitzades i brindar una atenció extraordinària als detalls, creant un efecte sorpresa en superar constantment les expectatives de servei al client.

Conclusió

L’Efecte Wow és una poderosa eina que pot impulsar les marques a noves altures en captivar els clients, generar entusiasme i fomentar la lleialtat a llarg termini.

En superar les expectatives i brindar experiències inoblidables, les marques poden deixar una impressió duradora a la ment i al cor de la seva audiència.

Adoptar l’efecte Wow pot transformar les teves estratègies de màrqueting i elevar la teva marca per sobre de la competència, desbloquejant un creixement i un èxit sense precedents.