3 Eines gratuïtes per crear contingut visual

3 Eines gratuïtes per crear contingut visual

Tots sabem de la importància del contingut visual. La fotografia, juntament amb el vídeo i la infografia, s’han convertit en eines poderoses per a marques i empreses per a comunicar-se amb el seu públic.

Heus aquí algunes estadístiques:

  • Contingut amb imatges rellevants obté un 94% més visites que el contingut sense imatges rellevants. (Font: Kiss Metrics)
  • La infografia agrada i es comparteix a les xarxes socials 3X més que un altre qualsevol altre tipus de contingut. (Font: Mass Planner)
  • Les persones que segueixen instruccions amb text i il·lustracions actuen 323% millor que les persones que segueixen les instruccions sense il·lustracions. (Font: Springer Link)
  • El contingut visual té 40 vegades més probabilitats de ser compartida en les xarxes socials que altres tipus de contingut. (Font: Buffer Social)

Tres eines gratuïtes que pots utilitzar per dissenyar contingut visual impressionant:

1. Pablo

Pablo by Buffer t’ajuda a crear imatges per a les xarxes socials, amb formats ideals per a Facebook, Instagram, Pinterest, Twitter i LinkedIn. És molt fàcil d’utilitzar.

Segueix aquests senzills passos:

PAS núm. 1. A la banda esquerra, o bé pots triar entre més de 600 mil imatges gratis o bé pots carregar la teva pròpia imatge.

Abans de saltar a les mides i filtres, pots fer clic a “Templates” a la part superior central de la pantalla i veure si t’agradaria utilitzar una de les increïbles plantilles per a cites, anuncis, promocions, etc.

PAS núm. 2. Un cop escollida la imatge, ves a la dreta i tria la mida [horitzontal- 1.024 x 512 – Mida ideal per a Facebook i Twitter; Square – 1024 x 1024 – Mida ideal per Instagram; Tall – 734 x 1,100 – Mida ideal per Pinterest], i el filtre [Light / Heavy contrast; Light / Heavy Blur; Grayscale / Blur Grayscale; Red / Green / Blue Tint].

Pablo_size-and-filter

PAS núm. 3. A continuació, escriu el text. Hi ha tres possibilitats: Header, Body, Caption. Pots utilitzar-los tots si vols. Només cal que facis clic o desmarcar la casella que vols utilitzar. Si et quedes sense imaginació, Pablo també et proporciona cites a l’atzar. Juga i tria una fent clic a “Add quotes”.

Una característica important en Social Media Marketing és afegir la nostra signatura i / o el logotip en qualsevol contingut visual. Pablo et permet carregar el teu propi logotip i ajustar la seva mida.

PAS núm. 4. En l’últim pas, tens tres opcions:

  1. Estàs a punt per compartir-ho a les xarxes socials
  2. Pots programar-lo a Buffer.
  3. La imatge també pot ser descarregada.
2. Canva

Una altra eina fàcil i eficaç que utilitzem per a la creació de contingut visual atractiu és Canva. Mentre Pablo Buffer et dóna la possibilitat de triar entre unes poques plantilles, amb Canva hi ha moltes plantilles gratuïtes a punt per utilitzar. Pots crear documents amb diferents mides, portades de llibres Kindle, targetes de visita, capçaleres de xarxes socials i molt més.

A la imatge de sota, pots veure alguns d’ells.

Triem ‘Social Media’, i s’obre un llenç en blanc on es pot començar a crear el disseny. O també es pot triar entre una plantilla Canva-algunes de les quals són gratuïtes- i a partir d’allí anar adaptant simplement el teu propi text o pots crear el teu propi.

Per a crear el teu propi disseny, pots escollir els elements donats per Canva: Fotos [un milió], grids, frames, shapes, lines, illustrations, icons, charts, Canva. Veuràs que alguns d’ells són gratuïts i altres no. Les imatges, per exemple, costen $ 1 cadascún.

Canva-Elements

Pots escriure el text simplement o utilitzar bonics dissenys.

Les dues últimes característiques de l’esquerra són background i uploads. Tria el color que vols com a fons, i si vols utilitzar la teva pròpia fotografia, fes clic a uploads i carrega la teva pròpia.

Un cop tenim el nostre disseny llest, Canva et permet compartir-directament a Facebook, Twitter, Pinterest… Per descomptat, també pots baixar-te’l i compartir-ho a altres canals de xarxes socials.

Finalment, hi ha una opció en la qual es pot fer pública la teva creació. No dubtis a compartir-les amb la Comunitat Canva. Inspira’t!

Com pots veure, hi ha moltes possibilitats amb Canva. Mira alguns tutorials i sigues creatiu!

La plataforma Canva és d’ús gratuït, i diuen que sempre ho serà.

Vols fer servir Canva per al treball?

Canva for work és un servei de subscripció amb molts més elements i és perfecte per als creadors de contingut o dissenyadors professionals. El seu preu és de $ 8.99 / mes si es paga anualment, $ 11.99 / mes si es paga mensualment.

3. Adobe Spark

Adobe Spark és una altra eina fàcil que t’ajuda a convertir les teves idees en gràfics impactants, històries socials, web i vídeos animats.

Necessites explicar la teva història d’una manera convincent? Pots crear un post, una pàgina web o un vídeo animat.

Adobe Spark

Suposem que volem crear un post. En primer lloc, escrivim el que volem dir i triem una mida de gràfic.

Adobe spark - design

Encara tindrem l’oportunitat de canviar la seva mida, com es veu en el costat dret.

Encara Adobe Spark és una eina gratuïta, el hashtag #AdobeSpark a la imatge pot molestar-te. No et preocupis. Al fer clic al mateix i compartir el teu missatge a Facebook o Twitter, s’elimina.

Així que un cop fet això, mai més tornaràs a veure-la en les teves creacions.

Adobe Spark - remove-watermark

Si no ens agrada el tema, la paleta i el fons que ens donen, podem canviar-les. També podem editar el text.

Adobe Spark - Palette

Una vegada que la nostra creació està a punt, tenim dues possibilitats: o bé podem compartir-la a través de Facebook, Twitter o correu electrònic, o bé podem descarregar-lo.

Adobe-Spark-Share-it

Com hem vist, aquestes són les tres eines senzilles i gratuïtes que es poden utilitzar per a dissenyar contingut visual impressionant.

Be Creative | Be Social