L’anatomia d’una landing page molt efectiva

L'anatomia d'una landing page molt efectiva

Una pàgina de destinació (landing page) ben dissenyada és una poderosa eina en mans d’un expert en màrqueting. Té el potencial de captivar els visitants, involucrar-los i, en última instància, generar conversions.

Per ajudar-te a dominar l’art de crear pàgines de destinació altament efectives, analitzem-ne l’anatomia i explorem els elements clau que les fan exitoses.

Elements clau d’una pàgina de destinació molt efectiva

1) Títol i Subtítol

El títol és el primer que noten els visitants en arribar a la teva pàgina. Ha de ser cridaner, concís i comunicar clarament la proposta de valor de la teva oferta.

El subtítol complementa el titular proporcionant més context i reforçant el missatge. Junts, han de despertar l’interès i atraure els visitants perquè explorin més.

Exemple:

[Secció d’heroi]

Titular: Posa’t en forma, estigues motivat!

Subtítol: Aconsegueix els teus objectius de fitness amb la nostra revolucionària aplicació.

2) Imatge o vídeo de l’heroi

Una imatge o vídeo dheroi visualment atractiu és crucial per causar una bona primera impressió. Ha de ser rellevant per a la teva oferta, emocionalment convincent i ajudar els visitants a visualitzar els beneficis que obtindran. La secció principal ha de transmetre la identitat de la teva marca, generar confiança i crear una connexió amb el teu públic objectiu.

Exemple:

[Imatge d’heroi]

Una imatge que mostra una persona fent exercici, plena d’energia i determinació.

3) Proposta de venda única (USP)

Ressalta la teva proposta de venda única de forma destacada a la pàgina de destinació. Articula clarament els beneficis i els avantatges clau de la teva oferta, diferenciant-la de la competència. Utilitza tècniques de redacció persuasiva per transmetre una sensació d’urgència i valor, convencent els visitants que la teva solució és la millor opció per a les teves necessitats.

Exemple:

[Proposta de venda única (PVU)]

Text:

 • Transforma el teu cos i la teva ment amb plans personalitzats.
 • Accedeix a una àmplia biblioteca de rutines d’exercici per a tots els nivells de condició física.
 • Estigues motivat amb desafiaments i recompenses interactius.
 • Realitza un seguiment del teu progrés i celebra els teus èxits.

4) Cridda a l’acció (CTA)

La crida a l’acció és la porta d’entrada a les conversions. Ha d’estar ubicada estratègicament, visualment impactant i comunicar clarament l’acció desitjada. Utilitza un llenguatge convincent i orientat a l’acció que encoratja els visitants a fer el pas següent. Fes servir colors contrastants perquè el botó CTA es destaqui i creï una sensació d’urgència per impulsar una acció immediata.

Exemple:

[Trucat a l’acció (CTA)]

Botó: Comença el teu viatge de condicionament físic ara!

Contingut relacionat: 5 Elements de les crides a l’acció eficaces

5) Indicadors de confiança

Els indicadors de confiança juguen un paper vital a l’establiment de la credibilitat i la reducció de l’ansietat dels visitants. Incorpora elements com ara testimonis de clients, ressenyes, qualificacions, avals o segells de confiança de fonts fiables. Mostra proves socials ajuda a generar confiança i assegura als visitants que la teva oferta és fiable i digna de confiança.

Exemple:

[Indicadors de confiança]

 • Testimoni d’un usuari satisfet: “Aquesta aplicació va canviar la meva vida! Mai no m’he sentit més motivat per fer exercici. Molt recomanable!»
 • Qualificació: mostra una qualificació de 5 estrelles o una qualificació de ressenya de l’usuari.
 • Segells de confiança d’experts en condicionament físic o organitzacions de condicionament físic acreditades.

6) Beneficis i característiques

Comunica clarament els beneficis i les característiques del teu producte o servei. Fes servir una còpia concisa i persuasiva per ressaltar com la teva oferta resol punts febles específics i millora la vida del teu públic objectiu. Concentra’t en el valor que aporta la teva oferta, emfatitzant els resultats tangibles i abordant les objeccions que els visitants puguin tenir.

Exemple:

[Beneficis i característiques]

 • Benefici 1: crema greix, desenvolupa força: la nostra aplicació ofereix plans d’entrenament personalitzats dissenyats per ajudar-te a cremar greix, desenvolupar múscul i assolir els teus objectius de condicionament físic més ràpid.
 • Benefici 2: Orientació personalitzada: Rep recomanacions personalitzades basades en el teu nivell de condició física, preferències i progrés, assegurant que cada entrenament sigui efectiu i agradable.
 • Benefici 3: Desafiaments interactius: participa en desafiaments divertits amb altres usuaris, guanya insígnies i desbloqueja recompenses per mantenir alts els seus nivells de motivació i estigues compromès amb el teu viatge de condicionament físic.
 • Benefici 4: Seguiment del progrés: Realitza un seguiment dels teus entrenaments, controla el teu progrés i visualitza els teus èxits a través de gràfics i estadístiques detallats.

7) Jerarquia visual i contingut escanejable

Dissenya la teva pàgina de destinació amb una jerarquia visual clara que guiï l’atenció dels visitants. Fes servir encapçalats, subtítols, vinyetes i text en negreta perquè el contingut sigui escanejable i fàcil de digerir. Divideix la informació en seccions més petites, fent-la més atractiva i augmentant les possibilitats que els visitants llegeixin tota la pàgina.

8) Formulari i Captura de Leads

Si la teva landing page té com a objectiu capturar clients potencials, el formulari és un element crític. Mantingues els camps del formulari mínims, sol·licitant només la informació necessària per reduir la fricció. Equilibra el desig d’informació amb la necessitat d’una experiència d’usuari perfecta. Utilitza tècniques de disseny de formularis intel·ligents, com ara la validació en línia i els indicadors de progrés, per millorar la usabilitat i fomentar la finalització de formularis.

Exemple:

[Forma i captura de prospectes]

Camps de formulari: Nom, Adreça de correu electrònic. Botó: Comença la teva prova gratuïta

9) Disseny receptiu

Amb l’apogeu de la navegació mòbil, és imperatiu optimitzar la teva pàgina de destinació per a tots els dispositius. Assegura’t que la teva pàgina respongui completament, adaptant-se a diferents mides i resolucions de pantalla. Prova la funcionalitat i l’atractiu visual de la pàgina en diversos dispositius i navegadors per garantir una experiència perfecta per a tots els visitants.

Exemple:

[Disseny de resposta]

La landing page està dissenyada per adaptar-se sense problemes a diverses mides de pantalla, cosa que garanteix una experiència consistent i fàcil d’usar en dispositius d’escriptori, mòbils i tauletes.

10) Política de privadesa clara i informació de contacte fiable

Inclou una declaració de política de privadesa clara que asseguri als visitants que la seva informació està segura i no serà mal utilitzada. Mostra la teva informació de contacte de manera destacada, com ara un número de telèfon o una adreça de correu electrònic, per demostrar transparència i accessibilitat. Assegura als visitants el teu compromís amb la seva privadesa i brindar-los vies de comunicació pot augmentar la seva confiança en la teva marca.

Exemple:

[Esborrar política de privadesa i informació de contacte]

Es proporciona un enllaç a la política de privadesa, assegurant als usuaris que les seves dades estan segures i no es compartiran. La informació de contacte, inclosa una adreça de correu electrònic i un número d’atenció al client, es mostra de manera destacada perquè els usuaris es comuniquin amb qualsevol consulta o inquietud.

Les millors eines de creació de landing pages per convertir

Ja no has de lluitar per construir una landing page. Aquestes són les millors eines de creació de pàgines de destinació del mercat perquè puguis implementar els elements clau d’una pàgina de destinació que hem vist abans:

1. Unbounce

Unbounce  és un creador de pàgines de destinació d’arrossegar i deixar anar. Ofereixen un generador de formularis, anàlisis que estan integrats al lloc web, proves dividides i una biblioteca de pàgines de plantilla d’inici. També obtens finestres emergents amb diversos graus de sofisticació i una barra d’alerta, que generalment són característiques comunes.

2. Lead Pages

Amb  Leadpages, pots crear ràpidament campanyes de subscripció cridaneres que recopilen clients potencials i converteixen els visitants en compradors.

Hi ha la funció d’integrar totes les eines de màrqueting digital preferides, inclosos els anuncis de Facebook, els anuncis de Google i el comerç electrònic.

3. Instapage

Amb components de construcció i leditor WYSIWYG, Instapage ofereix una experiència de desenvolupament de pàgina de destinació simple i flexible.

4. Embuts de clics

Amb Clickfunnels, pots crear un embut de vendes per convertir més prospectes en clients de pagament. També pots establir una àrea secreta, campanyes al voltant dels teus llocs web, pàgines de vendes i pàgines de clients potencials. És molt complet, però també és car.

5. Wishpond

Wishpond és un creador de pàgines de destinació que és atractiu, fàcil d’usar i efectiu.

Les seves plantilles predissenyades tenen botons i text col·locats als llocs i colors apropiats per animar els usuaris a fer clic; tot el que necessites fer perquè sigui teu és modificar els actius i afegir la teva pròpia marca.

6. Swipe Pages

Swipe Pages  et permet crear pàgines de destinació ràpides i optimitzades per a dispositius mòbils. Per a les pàgines mòbils, són un dels millors creadors de pàgines de destinació.

7. OptimizePress

OptimizePress és un creador de landing pages que conté més de 50 plantilles. S’integren amb motors d’automatització com ara Zapier. També és constructor d’embuts.

Conclusió

En aquest article, hem cobert els elements clau d’una landing page.

L’elaboració d’una pàgina de destinació d’alta conversió requereix un enfocament reflexiu i una atenció acurada als detalls. En comprendre l’anatomia d’una pàgina de destinació exitosa i implementar aquests elements clau, pots crear experiències convincents que atreguin els visitants, generin confiança i impulsin les conversions.

Prova i itera contínuament a les teves pàgines de destinació per optimitzar-ne el rendiment i aconseguir resultats notables per al teu negoci.