La guia definitiva per convertir visitants en clients potencials

La guia definitiva per convertir visitants en clients potencials

Al món del growth marketing, un dels objectius principals és convertir els visitants del lloc web en clients potencials valuosos. Convertir visitants en clients potencials és un pas crític en el procés d’adquisició de clients, ja que permet construir relacions, nodrir prospectes i, en última instància, generar conversions.

En aquesta guia completa, explorarem estratègies i millors pràctiques per ajudar-te a optimitzar el teu embut de conversió i convertir els visitants en clients potencials valuosos.

La guia definitiva per convertir visitants en clients potencials: pas a pas

Pas Núm.1: Comprèn el teu públic objectiu

Per convertir efectivament els visitants en clients potencials, has de tenir un coneixement profund del teu públic objectiu.

Realitza estudis de mercat, recull informació dels clients i crea perfils de compradors detallats. Identifica els seus punts febles, motivacions i necessitats, i adapta els seus missatges i ofertes per ressonar-hi.

Contingut relacionat: La guia definitiva per crear un avatar del client 

Pas Núm. 2: Crea pàgines de destinació (landing pages) atractives

Les pàgines de destinació tenen un paper crucial en la captura d’informació dels visitants i la seva conversió en clients potencials.

Crea pàgines de destinació dedicades que s’alineïn amb campanyes o ofertes de màrqueting específiques. Mantingues el disseny net i visualment atractiu, ressalta la proposta de valor i utilitza redacció persuasiva per encoratjar els visitants a prendre mesures.

Hi ha diverses eines de pàgina de destinació disponibles que et poden ajudar a crear pàgines de destinació efectives i visualment atractives sense la necessitat d’extenses habilitats de codificació o disseny:

 • Unbounce  : Unbounce és una plataforma de pàgina de destinació àmpliament utilitzada que ofereix un generador d’arrossegar i deixar anar, proves A/B i diverses plantilles personalitzables.
 • Leadpages  : Leadpages és una altra eina de pàgina de destinació popular que proporciona un editor simple d’arrossegar i deixar anar, eines d’optimització de conversió i una àmplia gamma de plantilles.
 • Instapage : Instapage ofereix un editor fàcil d’usar amb funcionalitat d’arrossegar i deixar anar, proves A/B, mapes de calor i integracions amb eines de màrqueting populars.
 • ClickFunnels:  ClickFunnels és un embut de vendes integral i un generador de pàgines de destinació que et permet crear embuts de màrqueting complets, incloses pàgines de subscripció, pàgines de vendes, vendes addicionals i més.
 • HubSpot : HubSpot proporciona una plataforma de màrqueting tot en un que inclou creació de pàgines de destinació, formularis de captura de clients potencials, integració de CRM i anàlisi.
 • Complements de pàgina de destinació de WordPress: si utilitzeu WordPress com a plataforma del teu lloc web, podeu aprofitar complements com  Elementor  ,  Beaver Builder  o  Thrive Architect  per crear pàgines de destinació amb facilitat.

Pas Núm.3: Ofereix contingut valuós

Proporciona contingut valuós que abordi els desafiaments del teu públic objectiu i ofereixi solucions.

Per a cada producte o servei, pensa en un  lead magnet:  ofereix recursos descarregables com ara llibres electrònics, documents tècnics, estudis de casos o plantilles a canvi de la informació de contacte dels visitants.

Assegura’t que el contingut sigui rellevant, estigui ben investigat i proporciona un valor genuí als teus prospectes.

Pas Núm. 4: Optimitza les crides a l’acció (CTA)

Col·loca estratègicament CTA atractius i orientats a l’acció al teu lloc web i pàgines de destinació.

Fes servir colors contrastants, text persuasiu i instruccions clares per guiar els visitants cap a l’acció desitjada. Prova diferents variacions, posicions i redacció per optimitzar l’efectivitat dels CTA.

Contingut relacionat: 5 Elements de les crides a l’acció eficaces

Pas Núm. 5: Implementa formularis de captura de clients potencials

Utilitza formularis de captura de clients potencials per recopilar informació dels visitants.

Mantingues els formularis simples, sol·licitant detalls essencials com el nom i l’adreça de correu electrònic inicialment. Recopila informació addicional gradualment a mesura que nodreixes els clients potencials més avall a l’embut de vendes.

Equilibra la quantitat d’informació que sol·licites amb el valor percebut de l’oferta. Convertir visitants en clients potencials és l’objectiu.

Consell creativisocial:  pots crear un formulari de captura de clients potencials a Instagram, utilitzant  Manychat.

Pas Núm. 6: Aprofita la personalització i la segmentació

Utilitza el teu proveïdor de serveis de correu electrònic per segmentar la teva audiència en funció dels teus interessos, comportaments i dades demogràfiques.

Adapta els teus missatges i ofertes a segments específics per augmentar-ne la rellevància i la participació. Aprofita les tècniques de personalització com el contingut dinàmic, les recomanacions personalitzades o els correus electrònics activats per oferir una experiència personalitzada i crear connexions més sòlides amb els clients potencials.

Pas Núm.7: Utilitza proves socials i testimonis

Incorpora elements de prova social com a testimonis de clients, estudis de casos i ressenyes per generar confiança i credibilitat.

Destaca casos d’èxit i experiències positives per demostrar el valor del producte o servei. Mostra insígnies o certificacions de confiança per millorar encara més la credibilitat i infondre confiança als teus visitants.

Consell Creativisocial:  Crea un compte d’Instagram només per a testimonis.

Pas Núm. 8: Implementa xat en viu i chatbots

Integra la funcionalitat de xat en viu o chatbot al teu lloc web per oferir assistència en temps real als visitants.

Aborda les consultes, ofereix recomanacions personalitzades i guia’ls a través del procés de conversió. El xat en viu pot millorar significativament l’experiència de l’usuari, resoldre inquietuds i augmentar la probabilitat de conversió de clients potencials.

El punt aquí és automatitzar tant com puguis perquè puguis brindar una excel·lent experiència al client.

Pas Núm. 9: Optimitza la velocitat del lloc web i l’experiència de l’usuari

Assegura’t que el teu lloc web es carregui ràpidament i ofereix una experiència d’usuari perfecta en tots els dispositius.

Les pàgines de càrrega lenta o navegació confusa poden provocar la frustració i l’abandonament dels visitants. Optimitza la velocitat del teu lloc web, millora la capacitat de resposta mòbil i agilitza el viatge de l’usuari per brindar una experiència positiva i sense friccions.

On comprovar això?

Fes servir  PageSpeed ​​Insights.

Pas Núm. 10: Nodreix clients potencials amb màrqueting per correu electrònic

Quan hagis captat clients potencials, alimenta’ls a través de campanyes de màrqueting per correu electrònic dirigides.

Proporciona contingut valuós, comparteix informació rellevant de la indústria i envia ofertes personalitzades basades en els seus interessos i interaccions. Utilitza eines d’automatització de màrqueting per segmentar la teva llista de correu electrònic i enviar missatges específics en el moment adequat.

Proveïdors de serveis de correu electrònic que s’especialitzen a proporcionar funcions i eines avançades dissenyades específicament per a campanyes de màrqueting.

 • Mailchimp:  Mailchimp és una plataforma de màrqueting per correu electrònic àmpliament utilitzada que ofereix funcions com a plantilles de correu electrònic personalitzables, segmentació d’audiència, automatització de màrqueting, proves A/B i anàlisis detallades.
 • Constant Contact:  Constant Contact és un servei de màrqueting per correu electrònic que proporciona una interfície fàcil de fer servir, plantilles personalitzables, gestió de contactes, fluxos de treball d’automatització, integració de xarxes socials i eines de generació d’informes.
 • GetResponse:  GetResponse és una plataforma de màrqueting tot en un que inclou màrqueting per correu electrònic, creació de pàgines de destinació, automatització de màrqueting, allotjament de seminaris web i integració de CRM.
 • AWeber:  AWeber és un proveïdor de serveis de màrqueting per correu electrònic que ofereix característiques com a plantilles personalitzables, automatització, segmentació, RSS a correu electrònic, integracions i proves dividides.
 • ConvertKit:  ConvertKit està dissenyat per a creadors i proporciona funcions com a automatització de correu electrònic, generador d’automatització visual, creació de pàgines de destinació, formularis personalitzables i etiquetatge de subscriptors.

Contingut relacionat: Com crear una newsletter en 8 passos

Pas Núm. 11: Testeja i optimitza contínuament

Testeja i optimitza regularment les teves estratègies de conversió.

Realitza proves A/B a pàgines de destinació, CTA, formularis i missatges per identificar què ressona millor amb la teva audiència. Analitza dades, rastreja mètriques clau i pren decisions basades en dades per millorar contínuament les teves taxes de conversió.

Conclusió

Convertir visitants en clients potencials és un aspecte crucial del growth màrqueting.

Comprenent la teva audiència, creant pàgines de destinació convincents, oferint contingut valuós, optimitzant CTA i formularis de captura de clients potencials, aprofitant la personalització, utilitzant proves socials, implementant xat en viu, optimitzant la velocitat del lloc web i l’experiència de l’usuari, fomentant clients potencials amb màrqueting per correu electrònic i testejant i optimitzant contínuament les teves estratègies, pots maximitzar les conversions de clients potencials i impulsar el creixement del negoci.

Recorda, un embut de conversió ben executat crea relacions sòlides amb els prospectes i aplana el camí per a conversions reeixides i la lleialtat del client a llarg termini.