7 Formes de mesurar l’efectivitat del teu màrqueting de contingut

7 Formes de mesurar l'efectivitat del teu màrqueting de contingut

El màrqueting de continguts ha esdevingut una eina indispensable per a les empreses que busquen involucrar, educar i convertir el seu públic objectiu. No obstant això, en el vertiginós panorama digital actual, no n’hi ha prou simplement crear i distribuir contingut. Per realment tenir èxit, els especialistes en màrqueting amb mentalitat de creixement comprenen la importància de mesurar l’efectivitat dels seus esforços de màrqueting de contingut.

En analitzar mètriques i dades clau, pots obtenir informació valuosa i prendre decisions basades en dades per optimitzar la teva estratègia de contingut. 

En aquest article, explorem set formes essencials de mesurar l’efectivitat de les iniciatives de màrqueting de contingut. També compartim fórmules simplificades i mètriques clau que pots fer servir per rastrejar l’efectivitat dels teus esforços de màrqueting de contingut amb un esforç mínim.

7 maneres de mesurar l’efectivitat del teu màrqueting de contingut

Aquestes són les 7 formes principals en què pots mesurar l’efectivitat dels teus esforços de màrqueting de contingut i desbloquejar el veritable potencial del teu contingut:

1. Establir objectius clars i mesurables

Abans de submergir-te en les tècniques de mesura, és crucial establir objectius clars per als teus esforços de màrqueting de contingut.

 • Defineix objectius específics, com ara augmentar el trànsit del lloc web, generar clients potencials, augmentar el coneixement de la marca, generar conversions o millorar la participació del client.

En tenir objectius ben definits, podràs alinear les teves estratègies de mesura en conseqüència.

2. Rastreja l’anàlisi del lloc web

L’anàlisi de llocs web proporciona una gran quantitat de dades per avaluar l’impacte del teu màrqueting de contingut.

 • Utilitza eines com  Google Analytics  o plataformes similars per rastrejar mètriques com a vistes de pàgina, visitants únics, temps de permanència al lloc, taxes de rebot i taxes de conversió.

L’anàlisi d’aquestes mètriques t’ajudarà a mesurar el rendiment general del teu contingut en termes d’atreure i retenir visitants.

3. Supervisa les mètriques de les xarxes socials

Les xarxes socials tenen un paper important en la distribució de contingut i la participació de l’audiència.

 • Avalua les mètriques clau de les xarxes socials, inclòs el creixement de seguidors, l’abast de les publicacions, la taxa de participació, els m’agrada, les accions compartides, els comentaris i les taxes de clics.

Aquestes mètriques no només indiquen que tan bé ressona el teu contingut amb la teva audiència, sinó que també ofereixen informació sobre l’efectivitat de les estratègies de promoció a les xarxes socials.

4. Mesura el rendiment de SEO

L’optimització de motors de cerca (SEO)  és crucial per a la visibilitat del contingut i la generació de trànsit orgànic.

 • Utilitza eines de SEO com Moz, SEMrush o Ahrefs per monitorar les classificacions de paraules clau, el trànsit de cerca orgànic, els enllaços d’entrada i l’autoritat del domini.

El seguiment d’aquestes mètriques t’ajudarà a comprendre que tan bé està optimitzat el teu contingut per als motors de cerca i si estàs atraient trànsit orgànic rellevant.

Contingut relacionat: 10 Consells per escriure entrades de bloc efectives per al SEO

5. Analitza les mètriques de conversió

En darrer terme, el màrqueting de continguts té com a objectiu impulsar les conversions.

 • Realitza un seguiment de les mètriques de conversió, com la generació de clients potencials, els registres de correu electrònic, els enviaments de formularis, les descàrregues i les vendes.

En atribuir conversions a peces de contingut específiques, pots identificar actius d’alt rendiment i optimitzar la teva estratègia de contingut per augmentar les conversions.

6. Realitza enquestes i anàlisi de comentaris

Si bé les mètriques basades en dades ofereixen informació valuosa, els comentaris qualitatius de la teva audiència són igualment importants.

 • Realitza enquestes, recopila comentaris  mitjançant comentaris o canals de comunicació directes i analitza el sentiment del client.

Comprendre les preferències, els punts febles i els nivells de satisfacció de la teva audiència pot ajudar-te a refinar el contingut i adaptar-lo per satisfer millor les teves necessitats.

7. Mètriques d’interacció amb el contingut

Les mètriques de participació brinden informació sobre què tan bé interactua la teva audiència amb el teu contingut.

 • Mitjançant el seguiment de mètriques com el temps mitjà a la pàgina, la profunditat de desplaçament, la taxa de clics (CTR), les accions socials, els comentaris i la retroalimentació, pots avaluar el nivell d’interès i la ressonància que genera el teu contingut.

Fórmules simplificades i mètriques clau per fer un seguiment de l’eficàcia del teu màrqueting de continguts

Aquí hi ha algunes fórmules simplificades i mètriques clau que pots fer servir per rastrejar l’efectivitat dels teus esforços de màrqueting de contingut amb un esforç mínim:

1. Trànsit del lloc web

 • Mètrica: visitants únics
 • Fórmula:  proporcionada per eines d’anàlisi de llocs web com ara Google Analytics.

2. Taxa de participació en les xarxes socials

 • Mètrica: taxa d’interacció
 • Fórmula:  (M’agrada + Comentaris + Accions) / Total de seguidors * 100

3. Taxa de conversió

 • Mètrica: taxa de conversió
 • Fórmula:  (Nombre de conversions / Visitants totals del lloc web) * 100

4. Rendiment SEO

 • Mètrica: trànsit de cerca orgànic
 • Fórmula:  proporcionada per eines d’anàlisi de llocs web com ara Google Analytics.

5. Generació de prospectes

 • Mètrica: nombre de clients potencials generats
 • Fórmula:  Compta la quantitat de clients potencials obtinguts a través de formularis de contingut o pàgines de destinació.

Recorda, si bé aquestes fórmules simplificades brinden una comprensió bàsica del teu rendiment de màrqueting de contingut, és possible que no capturin la complexitat total dels teus esforços. Per a una anàlisi més completa, es recomana utilitzar eines d’anàlisi avançades i fer un seguiment de mètriques addicionals específiques per als teus objectius comercials.

Tingues en compte també que aquestes fórmules són un punt de partida i es poden personalitzar segons els teus objectius específics i les eines que utilitzes. Revisa i compara regularment aquestes mètriques al llarg del temps per identificar tendències i prendre decisions informades per optimitzar la teva estratègia de màrqueting de contingut.

Conclusió

El màrqueting de continguts efectiu requereix mesurament i anàlisis contínues. En implementar les set tècniques de mesura discutides anteriorment, pots obtenir una comprensió integral de l’impacte dels teus esforços de màrqueting de contingut.

Recorda, la clau no és només recopilar dades, sinó també obtenir informació processable a partir d’elles. Avalua regularment les teves mètriques, identifica tendències i realitza ajustaments basats en dades per optimitzar la teva estratègia de contingut.

En mesurar de manera efectiva, pots refinar el seu enfocament, maximitzar el teu retorn de la inversió (ROI) i impulsar el teu negoci cap a un creixement sostenible a l’àmbit digital.